Viquiprojecte:Història de l'art català/Com editar/Discussions
|
Les pàgines de discussió
A la cantonada superior esquerra de qualsevol pàgina dels projectes Wikimedia hi ha una pestanya anomenada Discussió
. A vegades el nom està en vermell: això significa que la pàgina és buida; si el nom està en blau és que hi ha contingut, que algun(s) usuaris hi han deixat algun comentari.
Les pàgines de discussió d'un viquillibre serveixen per a que els diversos usuaris que intervenen en una pàgina o capítol es coordinin i es posin d'acord en alguns continguts o conceptes que poden ser controvertits. A més, cada usuari té una pàgina de discussió pròpia (hi podeu accedir a través de l'enllaç Discussió
que hi ha al marge superior dret de la pantalla, al costat de les icones de notificacions i del vostre nom d'usuari. A la pàgina de discussió d'un usuari normalment és on s'hi deixen missatges dirigits específicament a ell o ella.
A Viquillibres, l'editor visual no funciona a les pàgines de discussió, però no us preocupeu. Només cal tenir en compte el següent.
- Les discussions s'articulen per temes. Si hi voleu afegir un tema nou només heu de clicar la pestanya
Afegeix un tema
que veureu entreModifica el codi
iMostra l'historial
. Si voleu fer una aportació a un tema existent, cliqueu l'enllaçModifica el codi
que hi haurà al costat del títol del tema. - Totes les intervencions fetes a una pàgina de discussió s'han de signar. Com signar?
- Cliqueu el tercer botó de la barra d'eines, que a la icona hi té una x seguida d'un gargot. Això inserirà el codi que generarà la vostra signatura
- Si preferiu fer-ho amb l'editor de codi només cal teclejar quatre titlles (
~~~~
) al final de la vostra intervenció i publicar els canvis.
- Si voleu mencionar un usuari per a que li arribi una notificació, podeu utilitzar el codi
{{ping|nom de l'usuari}}
abans o després del contingut de la vostra intervenció. Per exemple{{ping|ESM}} Text amb el dubte o comentari.
enviarà un avís a l'ESM i li facilitareu la feina a l'hora de seguir la conversa. - Si una pàgina està a la vostra llista de seguiment la seva pàgina de discussió també hi serà, de tal manera que qualsevol intervenció que s'hi faci (us mencioni o no) també es reflectirà a la llista de seguiment.
Si teniu dubtes o comentaris sobre el desenvolupament del projecte en general podeu formular-los a la pàgina de discussió que acompanya la pestanya Història de l'art català
; mentre que si us voleu coordinar amb el vostre company de treball el millor ser fer-ho a la pàgina de discussió que acompanyarà la pàgina o capítol que treballeu.