Vés al contingut

Viquiprojecte:Història de l'art català/Com editar/Discussions

Viquiprojecte Història de l'art català
Viquiprojecte de la UdL durant el curs 2021-2022


Les pàgines de discussió

A la cantonada superior esquerra de qualsevol pàgina dels projectes Wikimedia hi ha una pestanya anomenada Discussió. A vegades el nom està en vermell: això significa que la pàgina és buida; si el nom està en blau és que hi ha contingut, que algun(s) usuaris hi han deixat algun comentari.

Les pàgines de discussió d'un viquillibre serveixen per a que els diversos usuaris que intervenen en una pàgina o capítol es coordinin i es posin d'acord en alguns continguts o conceptes que poden ser controvertits. A més, cada usuari té una pàgina de discussió pròpia (hi podeu accedir a través de l'enllaç Discussió que hi ha al marge superior dret de la pantalla, al costat de les icones de notificacions i del vostre nom d'usuari. A la pàgina de discussió d'un usuari normalment és on s'hi deixen missatges dirigits específicament a ell o ella.

A Viquillibres, l'editor visual no funciona a les pàgines de discussió, però no us preocupeu. Només cal tenir en compte el següent.

El botó per signar només s'activa a les pàgines de discussió
  • Les discussions s'articulen per temes. Si hi voleu afegir un tema nou només heu de clicar la pestanya Afegeix un tema que veureu entre Modifica el codi i Mostra l'historial. Si voleu fer una aportació a un tema existent, cliqueu l'enllaç Modifica el codi que hi haurà al costat del títol del tema.
  • Totes les intervencions fetes a una pàgina de discussió s'han de signar. Com signar?
  • Cliqueu el tercer botó de la barra d'eines, que a la icona hi té una x seguida d'un gargot. Això inserirà el codi que generarà la vostra signatura
  • Si preferiu fer-ho amb l'editor de codi només cal teclejar quatre titlles (~~~~) al final de la vostra intervenció i publicar els canvis.
  • Si voleu mencionar un usuari per a que li arribi una notificació, podeu utilitzar el codi {{ping|nom de l'usuari}} abans o després del contingut de la vostra intervenció. Per exemple {{ping|ESM}} Text amb el dubte o comentari. enviarà un avís a l'ESM i li facilitareu la feina a l'hora de seguir la conversa.
  • Si una pàgina està a la vostra llista de seguiment la seva pàgina de discussió també hi serà, de tal manera que qualsevol intervenció que s'hi faci (us mencioni o no) també es reflectirà a la llista de seguiment.


Si teniu dubtes o comentaris sobre el desenvolupament del projecte en general podeu formular-los a la pàgina de discussió que acompanya la pestanya Història de l'art català; mentre que si us voleu coordinar amb el vostre company de treball el millor ser fer-ho a la pàgina de discussió que acompanyarà la pàgina o capítol que treballeu.

Dubtes generals?
Parlem-ne aquí