Viquillibres:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca
La Taverna de VIQUILLIBRES

Un lloc per a xerrar i informar-se de forma distesa sobre el projecte.

Tavernes dels projectes germans
Tavernes en català dels
projectes germans

Aquesta pàgina conté converses respecte Viquillibres.

És el lloc de trobada virtual de tothom, així com un espai per a distreure's i crear un bon ambient de comunitat. Aquí es parla sobre afers que concerneixen tothom, per la qual cosa si proveniu voleu conéixer o debatre l'activitat o línies generals del projecte, porteu novetats de Wikimedia o bé teniu idees noves per a compartir, aquest és el millor lloc per a fer-ho.

Si teniu alguna cosa a dir sobre un pàgina, llibre o usuari específics, si us plau, feu servir la seva respectiva pàgina de discussió. Per contra, si teniu qualsevol dubte d'edició, és millor que us adreceu a la pàgina de Plantejament de preguntes. • Arxiu històric de la Taverna
Anys anteriors · 2013 · 2014 · 2015
 • Altres converses:
La discussió de Viquijúnior · Presa de decisions · Peticions de marca de bot (Bot flag requests)

en: This is the community discussion page. Requests for the bot flag should be made on the Requests for the bot flag page.

Títols dels capítols[modifica]

Hola! He vist que s'han fet uns canvis a a plantilla de navegació, i m'agrada com ha quedat! Però tinc una proposta: què us semblaria que a les pàgines on s'utilitza la plantilla no sortís el títol de la pàgina? La plantilla ja té forma d'encapçalament, i crec que podria quedar molt bé. --Unapersona (discussió) 15:58, 21 nov 2015 (CET) Faig ping a @Xavier Dengra:, que potser no ha vist el tema. :) --Unapersona (discussió) 15:59, 22 nov 2015 (CET)

@Unapersona: Vaig a fer proves amb el __NOTITLE__ dins la plantilla. Pot estar bé però no ho tinc massa clar. Si queda bé apujaré la mida del títol de navegar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 16:45, 22 nov 2015 (CET)
@Unapersona: Eps, el __NOTITLE__ no funciona ja amb el Mediawiki actual. He trobat la solució següent:
{{DISPLAYTITLE:<span style="position: absolute; clip: rect(1px 1px 1px 1px); clip: rect(1px, 1px, 1px, 1px);">{{FULLPAGENAME}}</span>}}
Però si vas a la meva pàgina de proves veuràs els problemes:
 1. Quan cliques per editar, no et mostra què estàs editant,
 2. Segueix mostrant el retorn a la pàgina principal,
 3. Segueix quedant la línia grisa de sota el títol.
Si veus alguna solució ho seguim comentant, no ho veig mala idea. --Xavi Dengra (MISSATGES) 17:01, 22 nov 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Segurament es tractaria de fer el "truquet" del CSS que es fa servir a la portada. El que no sé és com fer que només afecti les pàgines on hi ha la plantilla. Suposo que es tractaria de fer una classe en el codi html de de la plantilla i llavors, posar el codi per eliminar el titol dins de la classe. Pero no se com fer-ho perquè el meu nivell de CSS no és gaire elevat. @Gerardduenas: podries mirar-ho? --Unapersona (discussió) 17:08, 22 nov 2015 (CET)
@Unapersona, Xavier Dengra: Revisc aquest tema. Ho sento que estic molt absent però no tinc gens de temps i dubto que en tingui fins el juny. No us emocioneu però perquè a l'estiu ja em tornareu a tenir per aquí donant pel sac. L'única opció és fer el mateix que a la portada, fer servir javascript per eliminar el títol, això no és massa aconsellable (s'intenta minimitzar el javascript per raons de velocitat de càrrega de la pàgina). A més a més Wikimedia intenta mantenir un estil més o menys coherent entre tots els projectes i llengues i desaconsella treure el títol. Ara, si es donés suport per treure'l (el meu vot és En contraneutral desaconsellable) teniu el codi al meu vector.js per provar-ho. Si voleu implementar-lo envieu-me un mail (o al de viquillibres o al personal). --Gerardduenas (discussió) 10:36, 4 gen 2016 (CET)
@Gerardduenas, Xavier Dengra: Torno a reviure el tema. He mirat el codi d'en Gerard i no crec que disminueixi la velocitat de càrrega, no? Són només tres línies i comparat amb els ginys com el HotCat no té res a veure. Jo el problema que li veig és només que Wikimedia intenta mantenir un estil coherent, però tampoc ho veig gaire problema. Només estem traient el títol, no estem canviant de lloc ni la caixa de cerca, ni les pestanyes. I, en tot cas, si es fes això es podria fer el títol que apareix a la plantilla una mica més gran. Al codi del Gerardduenas se l'hi ha d'afegir div#contentSub {display: none;} (ho dic de memòria, potser hi ha algun error) perquè també amagui la tornada a la portada del llibre. --Unapersona (discussió) 10:31, 14 abr 2016 (CEST)
@Unapersona, Gerardduenas: Jo no ho veig viable, la veritat. M'agradaria que ho fos, i de fet la idea m'agrada. Però hi ha molts capítols que no tenen la plantilla de navegació, i llibres acabats amb un estil determinat que tampoc la contemplen. A més a més estem en la mateixa situació; és un estil de Wikimedia que en cap altra Wikibooks sembla que han adoptat.
En tot cas, sí que acceptaria (si existís la manera), que es visualitzés la forma "El mocador", de Recull de jocs d'esplai en comptes de la forma ortopèdica d'ara... Però en general ho veig força poc probable. --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:15, 14 abr 2016 (CEST)
@Xavier Dengra: a la versió en castellà utilitzen el gadget de la versió en francès fr:MediaWiki:Gadget-TitreDeluxe.js per tal de donar una mica de format als títols, traient aquesta forma "ortopèdica" que tenim per defecte. Tot i així, això encara treu més espai i no veig que pugui anar bé tenir aquest codi i la plantilla alhora. Potser, quan el @Gerardduenas: torni, el podria adaptar perquè mostrés el text que diu el Xavi. --Unapersona (discussió) 11:32, 14 abr 2016 (CEST)
@Unapersona, Xavier Dengra: Estic d'acord amb en Xavi de no canviar els títols. Unapersona, has de tenir en compte que el HotCat només se'ns carrega als editors i els són els lectors que no volem que s'esperin o que vegin coses que van canviant mentre es carrega la pàgina. Al cap i a la fi tampoc crec que sigui tant lleig... Ja falta poc perquè torni, tinc la sele a mitjans de juny --Gerardduenas (discussió) 18:04, 28 abr 2016 (CEST)

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon![modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (discussió) 02:49, 5 gen 2016 (CET)

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon![modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (discussió) 03:49, 5 gen 2016 (CET)

2016 WMF Strategy consultation[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Hello, all.

The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)

Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.

Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)

If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.

I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (discussió) 20:06, 18 gen 2016 (CET)

Nova eina pel recompte de visites[modifica]

Bones!

A causa del trencament de la pàgina stats.grok.se (que permetia visualitzar les estadístiques de visites de la viquipèdia), ha aparegut una nova pàgina d'anàlisi de visites. Hem tingut la sort que aquest cop, per fi permet veure les dels projectes germans: Pageviews Analysis.

A Viquillibres per exemple, si considerem la pàgina principal com a representativa de les visites al projecte, els darrers mesos estem en unes 160 visites diàries. Segur que ens servirà per veure quins llibres i pàgines tenen més popularitat i dirigir esforços i reptes. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:08, 10 feb 2016 (CET)

VisualEditor News #1—2016[modifica]

Elitre (WMF), 21:21, 26 feb 2016 (CET)

Open Call for Individual Engagement Grants[modifica]

IEG barnstar 2.png

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma:

Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

With thanks, I JethroBT (WMF) 17:47, 31 març 2016 (CEST)

No editing two times this week[modifica]

La Wikimedia Foundation posarà a prova el seu nou centre de dades a Dallas. Això permetrà a Wikipedia i altres wikis de Wikimedia a romandre en línia, fins i tot després d'un desastre. Per assegurar que tot està funcionant, el departament de Tecnologia de Wikimedia necessita dur a terme una prova programada. Aquesta prova mostrarà si es pot passar amb seguretat d'un centre de dades a un altre. Caldrà que molts equips estiguin preparats per realitzar la prova i hauran d'estar disponibles per a solucionar qualsevol problema inesperat.

Ells canviaran tot el trànsit al nou centre de dades a el dimarts, 19 d'abril.
El dijous, 21 d'abril, el tràfic canviarà de nou al centre de dades principal.

Malauradament, degut a limitacions de MediaWiki cal limitar la possibilitat d'editar durant aquests dos canvis. Demanem disculpes per aquesta interrupció. Estem treballant per a reduir l'impacte de noves interrupcions en el futur.

Podreu llegir, però no editar, tots els wikis durant una estona.

 • No podreu editar durant uns 15 o 30 minuts el dimarts 19 d'abril i el dijous 21 d'abril, a partir de les 14:00 UTC (16:00 CEST, 10:00 EDT, 07:00 PDT).
 • Si intenteu editar o desar canvis durant aquestes interrupcions, veureu un missatge d'error. Esperem que no es perdi cap edició durant aquests minuts, però no podem garantir-ho. Si veieu el missatge d'error, espereu fins que tot torni a funcionar. Llavors hauríeu de poder desar la vostra edició. Tot i així, us recomanem que primer feu una còpia dels vostres canvis, per si un cas.

Altres efectes:

 • Els treballs automàtics de rerefons aniran més lents, i alguns poden ser aturats. Potser els enllaços vermells no s'actualitzen tan ràpidament com és habitual. Si creeu un article que ja ha estat enllaçat en algun altre lloc, l'enllaç pot mantenir-se en vermell més estona que habitualment. Alguns scripts de llarga durada hauran de ser aturats.
 • Durant la setmana del 18 d'abril no s'admetrà nou codi en els servidors (code freeze). Serà admesa la integració de canvis de codi essencials.

Aquesta prova va ser inicialment planejada per al 22 de març. Les noves dates són el 19 i el 21 d'abril. Podeu consultar les dates a wikitech.wikimedia.org. Qualsevol canvi serà publicat en aquella pàgina. Hi haurà més notificacions sobre aquesta interrupció. Si us plau, difongueu aquesta informació a la vostra comunitat. /Johan (WMF) (discussió) 23:17, 17 abr 2016 (CEST)

Cookbook week[modifica]

Hello, I want to tell you that I've made a proposal for a Cookbook event on this Meta page.

I would be happy to see your comment ! Regards Archi38 (discussió) 20:17, 15 maig 2016 (CEST)

@Xavier Dengra, Gerardduenas: què en penseu? A mi em sembla interessant, tot i que no sé fins a quin punt ens arribarien nous contribuïdors al projecte. --Unapersona (discussió) 16:40, 16 maig 2016 (CEST)
Pot estar bé. Donaré el meu suport, però penso que per la primera setmana de juny és massa just, a falta que donin el seu parer bona part de les wikibooks i es pugui organitzar en condicions. A nivell català crec que a través d'Amical es podria incentivar d'alguna manera, però això ja seria cosa nostra. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:10, 16 maig 2016 (CEST)

Compact Language Links enabled in this wiki today[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. Using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page or on this discussion thread. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk) 09:04, 24 juny 2016 (CEST)

Nova plantilla navegar[modifica]

Bones,

Proposo canviar la {{Navegar}} per la que ara està en proves a {{Navegar-proves}}. En teniu un exemple a Física bàsica de la medicina nuclear/Llei de la desintegració radioactiva.

 • Pros
 1. Reducció de l'espai.
 2. Evita duplicacions.
 3. Més integració visual.
 4. No depén de botons ni línies, menys codi en definitiva.
 • Contres
 1. Problemes quan els títols dels capítols siguin massa llargs.
 2. No es veu en versió mòbil (tot i que l'anterior tampoc) i podria descol·locar-se en certs navegadors.
 3. Hauria d'estar integrada d'alguna manera al Mediawiki.

Per solucionar el problema de títols massa llargs, existiria la possibilitat que a partir d'un cert nombre de caràcters es desés automàticament com a punts suspensius? @Unapersona, Gerardduenas: Com veieu la proposta? --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:23, 2 jul 2016 (CEST)

M'agrada més l'estil de la plantilla {{navegar}}, però estic d'acord a fer el canvi pels "pros" que exposes. Les fletxes potser haurien d'estar una mica més a prop de l'anterior i el següent. Pel que dius dels punts suspensius, no ho sé però potser es podria provar alguna cosa amb les expressions {{#if:}}. --Unapersona (discussió) 15:52, 2 jul 2016 (CEST)
I fer una subpàgina a tots els llibres amb l'índex i que la plantilla la fes servir? Incloure per defecte la plantilla a través de Mediawiki i fer una plantilla {{Nonavegar}} per evitar l'inclusió a certes pàgines.--Gerardduenas (discussió) 13:38, 3 jul 2016 (CEST)
@Gerardduenas, Unapersona: Ho veuria bé, però tenim 154 llibres... Seria massa feina. Jo crec que millor que surti per inclusió de la plantilla que no per defecte. És a dir, que si es vol que aparegui, millor incloure-la a la pàgina i no que surti per defecte i haguem de "tapar" amb altres plantilles per a que no aparegui; pot haver llibres en què no és adient i no tenim prou mans per a seleccionar-ho. Si modifiquem l'actual per la nova, ja ens assegurem que les que requereixen navegació la porten inclosa. El que diu n'Unapersona de l'{{#if:}} podria estar bé, i que automàticament a partir de X caràcters deixi punts suspensius. Com demanaves, Unapersona, apropo les fletxes a les paraules. No m'havia adonat que havíeu participat al fil fins ara! Si voleu anar fent proves, endavant. --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:19, 12 jul 2016 (CEST)
@Xavier Dengra: no sé perquè, però la plantilla es solapa amb la primera línia de text. Prova de fer zoom i ho veuràs. A mi només em surt bé de 90% cap avall. Vaig donar un cop d'ull a les paraules màgiques de mediawiki i no en vaig veure cap que calculés el nombre de caràcters. Alguna idea @Gerardduenas:? --Unapersona (discussió) 21:55, 12 jul 2016 (CEST)
@Unapersona: Se't solapa perquè he canviat els capítols d'exemple i n'he posat uns de més llargs que provoquen un salt de línia; llavors passa a menjar-se el text. Per això dic que aviam si podem trobar la solució per a aquest problema i que ocupi tot només una línia... Se m'acudeix un "overflow:auto" com els el llibre de cuina però en horitzontal, tot i que no sé si podria fer-se. Si vols que es vegi bé de nou posa'n algun de títol més curt, jo estava provant. --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:06, 12 jul 2016 (CEST)

Convocatòria de sol·licituds de Subvencions per a Projecte[modifica]

IEG barnstar 2.png

Salutacions! El Programa de Subvencions per a Projectes està rebent propostes de l'1 de juliol fins al 2 d'agost per finançar noves eines, difusió (incloent sèries d'editatons, tallers, etc.), organització d'events en línia (incloent concursos) i altres experiments que millorin el treball dels voluntaris Wikimedia. Sense importar si necessites una quantitat petita o gran de fons, les subvencions per a projectes et poden ajudar a tu i al teu equip a finançar el temps de desenvolupament del projecte i altres despeses com materials, viatges i lloguer d'espai.

També estem acceptant candidats per a unir-se al Comitè de Subvencions per a Projectes fins al 15 de juliol.

Moltes gràcies, I JethroBT (WMF) (discussió) 04:24, 13 jul 2016 (CEST)

Save/Publish[modifica]

Whatamidoing (WMF) (talk) 20:03, 9 ago 2016 (CEST)

RevisionSlider[modifica]

Birgit Müller (WMDE) 16:56, 12 set 2016 (CEST)

Grants to improve your project[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma:

Greetings! The Project Grants program is currently accepting proposals for funding. There is just over a week left to submit before the October 11 deadline. If you have ideas for software, offline outreach, research, online community organizing, or other projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF) (talk) 22:11, 30 set 2016 (CEST)

Creative Commons 4.0[modifica]

Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.

Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 03:35, 6 oct 2016 (CEST)

Editing News #3—2016[modifica]

19:49, 15 oct 2016 (CEST)

Password reset[modifica]

I apologise that this message is in English. ⧼Centralnotice-shared-help-translate⧽

We are having a problem with attackers taking over wiki accounts with privileged user rights (for example, admins, bureaucrats, oversighters, checkusers). It appears that this may be because of weak or reused passwords.

Community members are working along with members of multiple teams at the Wikimedia Foundation to address this issue.

In the meantime, we ask that everyone takes a look at the passwords they have chosen for their wiki accounts. If you know that you've chosen a weak password, or if you've chosen a password that you are using somewhere else, please change those passwords.

Select strong passwords – eight or more characters long, and containing letters, numbers, and punctuation. Joe Sutherland (discussió) / MediaWiki message delivery (discussió) 00:59, 14 nov 2016 (CET)

Adding to the above section (Password reset)[modifica]

Please accept my apologies - that first line should read "Help with translations!". Joe Sutherland (WMF) (talk) / MediaWiki message delivery (discussió) 01:11, 14 nov 2016 (CET)

New way to edit wikitext[modifica]

James Forrester (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --20:31, 14 des 2016 (CET)

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process[modifica]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 21:30, 15 feb 2017 (CET) • Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idiomaGet help

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process[modifica]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 20:43, 9 març 2017 (CET) • Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idiomaGet help

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)[modifica]

06:09, 18 març 2017 (CET)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[modifica]

Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.

Wikimedia-logo black.svg

On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.

The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.

The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).

We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.

Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.

The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.

The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.

 • April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
 • April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
 • April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
 • May 1 – May 14 – Board voting period
 • May 15–19 – Board vote checking
 • May 20 – Board result announcement goal

In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:

 • Funds Dissemination Committee (FDC)
  • There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
 • Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
  • One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.

Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.

More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-elections(at)wikimedia.org.

On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:38, 7 abr 2017 (CEST) • Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idiomaGet help

Read-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May[modifica]

MediaWiki message delivery (discussió) 19:34, 11 abr 2017 (CEST)

Voting has begun in 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[modifica]

21:16, 3 maig 2017 (CEST)

Beta Feature Two Column Edit Conflict View[modifica]

Birgit Müller (WMDE) 16:29, 8 maig 2017 (CEST)

Editing News #1—2017[modifica]

20:07, 12 maig 2017 (CEST)

RevisionSlider[modifica]

Birgit Müller (WMDE) 16:39, 16 maig 2017 (CEST)

Join the next cycle of Wikimedia movement strategy discussions (underway until June 12)[modifica]

23:09, 16 maig 2017 (CEST)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Funds Dissemination Committee elections[modifica]

23:05, 23 maig 2017 (CEST)

Improved search in deleted pages archive[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

During Wikimedia Hackathon 2016, the Discovery team worked on one of the items on the 2015 community wishlist, namely enabling searching the archive of deleted pages. This feature is now ready for production deployment, and will be enabled on all wikis, except Wikidata.

Right now, the feature is behind a feature flag - to use it on your wiki, please go to the Special:Undelete page, and add &fuzzy=1 to the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=1. Then search for the pages you're interested in. There should be more results than before, due to using ElasticSearch indexing (via the CirrusSearch extension).

We plan to enable this improved search by default on all wikis soon (around August 1, 2017). If you have any objections to this - please raise them with the Discovery team via email or on this announcement's discussion page. Like most Mediawiki configuration parameters, the functionality can be configured per wiki. Once the improved search becomes the default, you can still access the old mode using &fuzzy=0 in the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=0

Please note that since Special:Undelete is an admin-only feature, this search capability is also only accessible to wiki admins.

Gràcies! CKoerner (WMF) (talk) 20:40, 25 jul 2017 (CEST)

Accessible editing buttons[modifica]

--Whatamidoing (WMF) (talk) 18:56, 27 jul 2017 (CEST)

Abuse by spammers[modifica]

It looks like this project is being abused by spammers and no one is doing anything about it. See Special:RecentChanges. Pinging Xavier Dengra, who appears to be the only active admin here. I would suggest setting up some Abuse Filters if possible. Kaldari (discussió) 22:56, 25 oct 2017 (CEST)

Thank you @Kaldari:! I've been a little bit out last month, thank you very much for reminding. I've blocked spammers and deleted pages. Best regards, --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:23, 27 oct 2017 (CEST)

Changes to the global ban policy[modifica]

Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 01:34, 12 nov 2017 (CET)

New print to pdf feature for mobile web readers[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 23:07, 20 nov 2017 (CET)

Editing News #1—2018[modifica]

21:56, 2 març 2018 (CET)

AdvancedSearch[modifica]

Birgit Müller (WMDE) 16:45, 7 maig 2018 (CEST)

Update on page issues on mobile web[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 22:58, 12 juny 2018 (CEST)

Global preferences are available[modifica]

21:19, 10 jul 2018 (CEST)

Disseny de taules[modifica]

Bon dia estic amb l'edició d'aquesta fitxa.. https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Jove/La_creativitat i l'edició de taules no dóno per més.. no se com fer que no em quedi les columnes tan amples?

algú em pot ajudar ? --Xavi Dengra --Airun79 (discussió) 16:03, 11 jul 2018 (CEST)
Bones @Airun79:! Disculpa el retard en contestat (exàmens finals i feina...). Crec que ho he arreglat, digues si necessites res més. He retocat altres detalls menors també. Salut! Xavi Dengra (MISSATGES) 12:59, 13 jul 2018 (CEST)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[modifica]

New user group for editing sitewide CSS/JS[modifica]

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now[modifica]

(Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (Administradors de la interfície) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 14:39, 27 ago 2018 (CEST) (via global message delivery)

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October[modifica]

15:33, 6 set 2018 (CEST)

Reminder: No editing for up to an hour on 10 October[modifica]

14:03, 4 oct 2018 (CEST)

Candidatura per ser reversor[modifica]

Hola a tothom. Voldria ser reversor per tal de poder patrullar més fàcilment. Últimament m'hi estic dedicant però es fa molt difícil mitjançant el desfer, sobretot pel vandalisme que fan quatre O més modificacions. Ja fa temps que estic per viquillibres i ja tinc l'hàbit de venir a patrullar.--Paputx (discussió) 17:44, 9 oct 2018 (CEST)

Candidatura a administrador[modifica]

Hola, al final m'he engrescat i em proposo com a candidat d'administrador de Viquillibres. Passeu a votar a Candidatura d'administrador Moltes gràcies! --Paputx (discussió) 12:38, 19 oct 2018 (CEST)

The Community Wishlist Survey[modifica]

12:05, 30 oct 2018 (CET)

Editing News #2—2018[modifica]

15:17, 2 nov 2018 (CET)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 20:34, 13 nov 2018 (CET)

Community Wishlist Survey vote[modifica]

19:13, 22 nov 2018 (CET)

Advanced Search[modifica]

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 11:57, 26 nov 2018 (CET)

New Wikimedia password policy and requirements[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 21:02, 6 des 2018 (CET)

Invitation from Wiki Loves Love 2019[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (discussió) 11:12, 27 des 2018 (CET)

FileExporter beta feature[modifica]

Johanna Strodt (WMDE) 10:41, 14 gen 2019 (CET)

No editing for 30 minutes 17 January[modifica]

You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can't edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)
15:47, 16 gen 2019 (CET)

Pla estratègic d'Amical Wikimedia 2019-2024[modifica]

Hola a tothom,

Durant l'assemblea d'Amical Wikimedia del proppassat dissabte 19 de gener es va ratificar la proposta de procediment i cronologia per a definir els principis, les prioritats i els objectius de l'associació a curt i llarg termini, que vindran sobretot marcats per la creació d'un nou Pla Estratègic per als propers cinc anys, del 2019 al 2024.*

El pas preliminar seria la creació d'una Comissió d'Estratègia, que el 10 de febrer publicaria a Meta-Wiki la Fase 1. Aquesta consistiria en una primera ronda participativa i oberta, no només als socis, sinó també a la resta de comunitat viquimedista i no viquimedista que pugui ser-hi interessada.

Ara mateix necessitaríem que totes aquelles persones que us animeu a participar en aquesta Comissió d'Estratègia envieu un correu electrònic a la junta entrant d'Amical Wikimedia - amical @ wikimedia.cat - per tal d'establir conjuntament unes metodologies de treball per als propers passos.

Podeu fer-nos arribar a l'adreça anterior també propostes de persones que cregueu que podrien aportar un valor afegit a tot aquest procés.

Comptem amb la vostra participació i comentaris!


Junta d'Amical Wikimedia


 • El pla estratègic determina principis, prioritats i objectius que haurien de ser prou amplis per acomodar-se a un interval de temps com el que tractem: 5 anys. D'aquest se'n concreten a continuació plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen a nivell anual.

Com a referència, podeu veure el pla estratègic 2014-2018:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Strategic_Plan_2014-2018

I un pla d'activitats, el del 2018:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Activities_Plan_2018


--Toniher (discussió) 18:04, 23 gen 2019 (CET)


Hola a tothom,


com vam avançar en un anterior missatge, ja hem entrat en la Fase 1 del nou Pla Estratègic d'Amical Wikimedia per als cinc anys vinents, del 2019 al 2024.


El pla estratègic és un document de gran importància per a l'associació i determina principis, prioritats i objectius, que haurien de ser prou amplis per acomodar-se als pròxims 5 anys. A partir d'aquest se'n concretaran altres fites, com ara els plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen anualment.


Durant aquestes darreres setmanes una desena de persones hem estat elaborant una base inicial a partir de la qual poder ajudar a tothom qui hi vulgui participar fer sentir la seva veu sobre com ha de ser i treballar Amical Wikimedia en els pròxims anys.


Podeu consultar-la a:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Pla_estrat%C3%A8gic_2019-2024


Als diferents blocs de la proposta de participació, anomenats orientativament: Comunitat, Comunicació, Contingut, Usabilitat i Lectures, hi podeu trobar diferents preguntes per animar al debat i una secció lateral en forma de semàfors on es valora com s'ha desenvolupat la tasca de l'associació respecte al pla estratègic anterior.


Us animem a aportar-hi el vostre parer i expertesa fins al 15 de març, quan a partir de llavors ja començaria a elaborar-se una primera versió del document definitiu. No dubteu a fer-ho arribar a altres persones o entitats, no necessàriament viquimedistes, que creieu que puguin aportar-hi també el seu coneixement o opinió.

Hi esperem la vostra participació!


Comissió d'Estratègia d'Amical Wikimedia


--Toniher (discussió) 13:12, 11 feb 2019 (CET)


S'ha demanat inclusió d'un bàner per a la participació a CentralNotice en els propers dies: https://meta.wikimedia.org/wiki/CentralNotice/Request/strategy-amical-2019 --Toniher (discussió) 00:45, 27 feb 2019 (CET)

IMPORTANT: Revisió de l'activitat dels administradors[modifica]

Hola,

Gràcies a un consens global de la comunitat, el 2013 es va aprovar una política respecte a la retirada dels "permisos avançats" (administrador, buròcrata, etc.). Segons aquesta política, els stewards estan revisant l'activitat dels administradors en tots els projectes de la Fundació Wikimedia sense política d'inactivitat. Fins on podem saber, aquest projecte no té un procés formal per tal de retirar els "permisos avançats" dels comptes inactius. Això vol dir que els stewards se n'encarregaran d'acord amb la política de revisió d'activitat dels administradors.

Hem determinat que els següents usuaris compleixen els criteris d'inactivitat (cap edició ni acció registrada durant més de dos anys):

 1. Usuari:Loquetudigas

Aquests usuaris rebran aviat una notificació, on se'ls plantejarà que iniciïn una discussió a la comunitat si volen conservar una part o la totalitat dels seus permisos. Si els usuaris no responen, llavors els seus privilegis avançats els seran retirats per part dels stewards.

Tanmateix, si vosaltres com a comunitat voleu crear el vostre propi procés de revisió d'activitat per sobre del procés global, voleu prendre una altra decisió sobre els usuaris inactius, o bé ja teniu una política que hem passat per alt, si us plau notifiqueu els stewards a Meta-Wiki perquè sapiguem que no hem de procedir amb la revisió dels permisos a la vostra wiki.

Gràcies,
--MarcoAurelio (discussió) 13:47, 26 gen 2019 (CET)

Gràcies per l'avís @Marcoaurelio:. El conec personalment i va deixar de participar als projectes Wikimedia fa molt de temps. És una inactivació sensata. Xavi Dengra (MISSATGES) 11:44, 21 març 2019 (CET)

Talk to us about talking[modifica]

Trizek (WMF) 16:00, 21 feb 2019 (CET)

Tancada de la Viquipèdia i dels projectes germans; manifest contra l'article 13[modifica]

Bon dia,

A la taverna de la Viquipèdia estem debatent la possibilitat de fer una tancada de tots els projectes Wikimedia en català durant 3 dies, seguint la línia d'oposició del moviment Wikimedia aquests darrers mesos.

La proposta afectaria la Viquipèdia i tota la resta de projectes germans, també Viquillibres. Participeu-hi aquí. Xavi Dengra (MISSATGES) 11:45, 21 març 2019 (CET) A favor A favor de tancar els mateixos dies que s'acordi a la discussió general--Paputx (discussió) 14:41, 23 març 2019 (CET)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April[modifica]

12:56, 8 abr 2019 (CEST)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Gràcies! Quiddity (WMF) (talk) 19:35, 12 abr 2019 (CEST)

Multilingual Shared Templates and Modules[modifica]

Hello ca-wiki community! (Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma)

I recently organized a project to share templates and modules between wiki projects and languages. It allows modules and templates to be “language-neutral”, and store all text translations on Commons. This means that it is enough to copy/paste a template without any changes, and update the translations separately. If someone fixes a bug or adds a new feature in the original module, you can copy/paste it again without any translation work. My bot DiBabelYurikBot can help with copying. This way users can spend more time on content, and less time on updating and copying templates. Please see project page for details and ask questions on talk page.

P.S. I am currently running for the Wikimedia board, focusing on content and support of multi-language communities. If you liked my projects like maps, graphs, or this one, I will be happy to receive your support. (any registered user group can vote). Thank you! --Yurik (🗨️) 06:02, 12 maig 2019 (CEST)

Editing News #1—July 2019[modifica]

20:32, 23 jul 2019 (CEST)

Update on the consultation about office actions[modifica]

Hello all,

Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.

This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.

For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.

Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.

Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 10:02, 16 ago 2019 (CEST)

New tools and IP masking[modifica]

16:18, 21 ago 2019 (CEST)

The consultation on partial and temporary Foundation bans just started[modifica]

-- Kbrown (WMF) 19:13, 30 set 2019 (CEST)

Anunci tramitació centralnotice[modifica]

Benvolguts, seguint el protocol d'activació de centralnotice us faig saber que hem iniciat la tramitació per a que es publiquin dos anuncis sobre la Viquitrobada que afectarien aquest projecte entre el 26 d'octubre i l'1 de desembre. Tota la informació al respecte la teniu aquí i aquí. Si sou actius en projectes germans veureu que a les tavernes respectives hi ha el mateix missatge: ho he d'anunciar a tots els projectes on es voldria incidir.

Resto a la vostra disposició per qualsevol dubte o comentari! --ESM (discussió) 12:56, 15 oct 2019 (CEST)

Feedback wanted on Desktop Improvements project[modifica]

08:53, 16 oct 2019 (CEST)

"Wishlist Survey" 2020: projectes germans[modifica]

Bona nit,

Avui s'ha obert el període de sol·licituds per la Wishlist Survey, l'enquesta anual que la Fundació duu a terme per saber quins aspectes tècnics vol millorar la comunitat. A diferència d'edicions anteriors, aquest any se centra només en projectes germans. Això vol dir que és una excel·lent oportunitat per millorar (o almenys expressar que es volen millores) en els aspectes tècnics d'aquest projectes, que sovint queden en segon terme.

Com que la Fundació tria les propostes basant-se en els vots que tenen, estaria bé acordar quines millores voldríeu veure als projectes germans. El termini és l'11 de novembre, però si ja teniu alguna idea no espereu a expressar-la aquí! :)

Podeu veure les sol·licituds que ja s'han presentat a Meta.--Unapersona (discussió) 20:38, 23 oct 2019 (CEST)

IMPORTANT: Presa de decisions sobre el canvi de nom de la Fundació Wikimedia[modifica]

Bona vesprada,

Els viquipedistes membres d'Amical Wikimedia, i amb motiu de la preocupació creixent sobre el futur canvi de marca de la Fundació Wikimedia(WMF) a Fundació Wikipediaque afecta explícitament els projectes germans en català, hem decidit obrir la següent presa de decisions per posicionar-nos col·lectivament en l'assumpte: Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF

S'hi tracta el procés poc democràtic, greuges a la representació oficial en català, i aspectes econòmics i de transparència que s'han considerat molt greus. Us animem a participar-hi activament i posicionar-vos per demostrar que som una comunitat activa també pel que fa als afers internacionals.

Editing News #2 – Mobile editing and talk pages[modifica]

12:13, 29 oct 2019 (CET)

Community Wishlist 2020[modifica]

Magic Wand Icon 229981 Color Flipped.svg

IFried (WMF) 20:30, 4 nov 2019 (CET)

Administració Viquillibres[modifica]

Bon dia,

Vaig entrar amb molta il·lusió a Viquillibres però ara i en el futur proper m'és impossible trobar el temps per contribuir-hi de forma activa (aquí o a qualsevol dels altres projectes germans). És per això, que si a la comunitat li sembla bé, m'agradaria que se'm retiressin les eines d'administrador. Sobretot vull deixar de ser administrador per un tema de seguretat en cas que el meu compte fos hackejat (ja que molt probablement no me n'adonaria fins que fos massa tard) i també perquè el fet que hi hagi molts administradors en un projecte de vegades crea reticències a donar les eines a més usuaris del projecte amb més motivació que els administradors actuals. @Vriullop, Paucabot:

Ha estat un plaer,

Gerardduenas (discussió) 09:10, 31 des 2019 (CET)

IMPORTANT: Revisió de l'activitat dels administradors[modifica]

Hola. Gràcies a un consens global de la comunitat, el 2013 es va aprovar una política respecte a la retirada dels "permisos avançats" (administrador, buròcrata, etc.). Segons aquesta política, els stewards estan revisant l'activitat dels administradors en tots els projectes de la Fundació Wikimedia sense política d'inactivitat. Fins on podem saber, aquest projecte no té un procés formal per tal de retirar els "permisos avançats" dels comptes inactius. Això vol dir que els stewards se n'encarregaran d'acord amb la política de revisió d'activitat dels administradors.

Hem determinat que els següents usuaris compleixen els criteris d'inactivitat (cap edició ni acció registrada durant més de dos anys):

 1. Gerardduenas (administrador)

Aquests usuaris rebran aviat una notificació, on se'ls plantejarà que iniciïn una discussió a la comunitat si volen conservar una part o la totalitat dels seus permisos. Si els usuaris no responen, llavors els seus privilegis avançats els seran retirats per part dels stewards.

Tanmateix, si vosaltres com a comunitat voleu crear el vostre propi procés de revisió d'activitat per sobre del procés global, voleu prendre una altra decisió sobre els usuaris inactius, o bé ja teniu una política que hem passat per alt, si us plau notifiqueu els stewards a Meta-Wiki perquè sapiguem que no hem de procedir amb la revisió dels permisos a la vostra wiki. Gràcies, --علاء (discussió) 21:11, 7 gen 2020 (CET)

Wiki Loves Folklore[modifica]

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Hello Folks,

Wiki Loves Love is back again in 2020 iteration as Wiki Loves Folklore from 1 February, 2020 - 29 February, 2020. Join us to celebrate the local cultural heritage of your region with the theme of folklore in the international photography contest at Wikimedia Commons. Images, videos and audios representing different forms of folk cultures and new forms of heritage that haven’t otherwise been documented so far are welcome submissions in Wiki Loves Folklore. Learn more about the contest at Meta-Wiki and Commons.

Kind regards,
Wiki Loves Folklore International Team
— Tulsi Bhagat (contribs | talk)
sent using MediaWiki message delivery (discussió) 07:14, 18 gen 2020 (CET)

Movement Learning and Leadership Development Project[modifica]

Hello

The Wikimedia Foundation’s Community Development team is seeking to learn more about the way volunteers learn and develop into the many different roles that exist in the movement. Our goal is to build a movement informed framework that provides shared clarity and outlines accessible pathways on how to grow and develop skills within the movement. To this end, we are looking to speak with you, our community to learn about your journey as a Wikimedia volunteer. Whether you joined yesterday or have been here from the very start, we want to hear about the many ways volunteers join and contribute to our movement.

To learn more about the project, please visit the Meta page. If you are interested in participating in the project, please complete this simple Google form. Although we may not be able to speak to everyone who expresses interest, we encourage you to complete this short form if you are interested in participating!

-- LMiranda (WMF) (talk) 20:00, 22 gen 2020 (CET)

Additional interface for edit conflicts on talk pages[modifica]

Sorry, for writing this text in English. If you could help to translate it, it would be appreciated.

You might know the new interface for edit conflicts (currently a beta feature). Now, Wikimedia Germany is designing an additional interface to solve edit conflicts on talk pages. This interface is shown to you when you write on a discussion page and another person writes a discussion post in the same line and saves it before you do. With this additional editing conflict interface you can adjust the order of the comments and edit your comment. We are inviting everyone to have a look at the planned feature. Let us know what you think on our central feedback page! -- For the Technical Wishes Team: Max Klemm (WMDE) 15:14, 26 feb 2020 (CET)

Editing news 2020 #1 – Discussion tools[modifica]

21:28, 8 abr 2020 (CEST)

Recordatori: presa de decisions sobre bànners[modifica]

Bon dia, us recordo que hi ha oberta una presa de decisió sobre els bànners que es pengen als proectes Wikimedia en català (també Viquillibres) i que és important d'obtenir-hi un consens prou ampli. Penseu que d'aquest debat se'n derivaran els propers avisos que vegi tothom a primera plana del projecte, tant editors com lectors.

Si us plau, dediqueu-hi uns minuts si podeu!

Viquipèdia:Presa de decisions/2020/Gestió dels bàners Xavi Dengra (MISSATGES) 12:57, 16 abr 2020 (CEST)

Editing news 2020 #2[modifica]

22:36, 17 juny 2020 (CEST)

Feedback on movement names[modifica]

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma if necessary. Gràcies!

There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.

Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.

Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.

Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 21:52, 2 jul 2020 (CEST)

Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.

Editing news 2020 #3[modifica]

14:55, 9 jul 2020 (CEST)

Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract Wikipedia[modifica]

Sent by m:User:Elitre (WMF) 21:56, 9 jul 2020 (CEST) - m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement

Technical Wishes: FileExporter and FileImporter become default features on all Wikis[modifica]

Max Klemm (WMDE) 11:13, 6 ago 2020 (CEST)

Important: maintenance operation on September 1st[modifica]

Trizek (WMF) (talk) 15:48, 26 ago 2020 (CEST)

Nom dels projectes germans[modifica]

Hi ha un debat obert al Viccionari que pot interessar als projectes germans. Vegeu w:Tema:Vt823htt9ns5yv4a a la taverna de la Viquipèdia. --V.Riullop 12:14, 4 set 2020 (CEST)

Invitation to participate in the conversation[modifica]