Viquillibres:La taverna

Dreceres ràpides: navegació, cerca
La Taverna de VIQUILLIBRES

Un lloc per a xerrar i informar-se de forma distesa sobre el projecte.

Tavernes dels projectes germans
Tavernes en català dels
projectes germans

Aquesta pàgina conté converses respecte Viquillibres.

És el lloc de trobada virtual de tothom, així com un espai per a distreure's i crear un bon ambient de comunitat. Aquí es parla sobre afers que concerneixen tothom, per la qual cosa si proveniu voleu conéixer o debatre l'activitat o línies generals del projecte, porteu novetats de Wikimedia o bé teniu idees noves per a compartir, aquest és el millor lloc per a fer-ho.

Si teniu alguna cosa a dir sobre un pàgina, llibre o usuari específics, si us plau, feu servir la seva respectiva pàgina de discussió. Per contra, si teniu qualsevol dubte d'edició, és millor que us adreceu a la pàgina de Plantejament de preguntes.  • Arxiu històric de la Taverna
Anys anteriors · 2013 · 2014 · 2015
  • Altres converses:
La discussió de Viquijúnior · Presa de decisions · Peticions de marca de bot (Bot flag requests)

en: This is the community discussion page. Requests for the bot flag should be made on the Requests for the bot flag page.

Títols dels capítols[modifica]

Hola! He vist que s'han fet uns canvis a a plantilla de navegació, i m'agrada com ha quedat! Però tinc una proposta: què us semblaria que a les pàgines on s'utilitza la plantilla no sortís el títol de la pàgina? La plantilla ja té forma d'encapçalament, i crec que podria quedar molt bé. --Unapersona (discussió) 15:58, 21 nov 2015 (CET) Faig ping a @Xavier Dengra:, que potser no ha vist el tema. :) --Unapersona (discussió) 15:59, 22 nov 2015 (CET)

@Unapersona: Vaig a fer proves amb el __NOTITLE__ dins la plantilla. Pot estar bé però no ho tinc massa clar. Si queda bé apujaré la mida del títol de navegar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 16:45, 22 nov 2015 (CET)
@Unapersona: Eps, el __NOTITLE__ no funciona ja amb el Mediawiki actual. He trobat la solució següent:
{{DISPLAYTITLE:<span style="position: absolute; clip: rect(1px 1px 1px 1px); clip: rect(1px, 1px, 1px, 1px);">{{FULLPAGENAME}}</span>}}
Però si vas a la meva pàgina de proves veuràs els problemes:
  1. Quan cliques per editar, no et mostra què estàs editant,
  2. Segueix mostrant el retorn a la pàgina principal,
  3. Segueix quedant la línia grisa de sota el títol.
Si veus alguna solució ho seguim comentant, no ho veig mala idea. --Xavi Dengra (MISSATGES) 17:01, 22 nov 2015 (CET)
@Xavier Dengra: Segurament es tractaria de fer el "truquet" del CSS que es fa servir a la portada. El que no sé és com fer que només afecti les pàgines on hi ha la plantilla. Suposo que es tractaria de fer una classe en el codi html de de la plantilla i llavors, posar el codi per eliminar el titol dins de la classe. Pero no se com fer-ho perquè el meu nivell de CSS no és gaire elevat. @Gerardduenas: podries mirar-ho? --Unapersona (discussió) 17:08, 22 nov 2015 (CET)
@Unapersona, Xavier Dengra: Revisc aquest tema. Ho sento que estic molt absent però no tinc gens de temps i dubto que en tingui fins el juny. No us emocioneu però perquè a l'estiu ja em tornareu a tenir per aquí donant pel sac. L'única opció és fer el mateix que a la portada, fer servir javascript per eliminar el títol, això no és massa aconsellable (s'intenta minimitzar el javascript per raons de velocitat de càrrega de la pàgina). A més a més Wikimedia intenta mantenir un estil més o menys coherent entre tots els projectes i llengues i desaconsella treure el títol. Ara, si es donés suport per treure'l (el meu vot és En contraneutral desaconsellable) teniu el codi al meu vector.js per provar-ho. Si voleu implementar-lo envieu-me un mail (o al de viquillibres o al personal). --Gerardduenas (discussió) 10:36, 4 gen 2016 (CET)
@Gerardduenas, Xavier Dengra: Torno a reviure el tema. He mirat el codi d'en Gerard i no crec que disminueixi la velocitat de càrrega, no? Són només tres línies i comparat amb els ginys com el HotCat no té res a veure. Jo el problema que li veig és només que Wikimedia intenta mantenir un estil coherent, però tampoc ho veig gaire problema. Només estem traient el títol, no estem canviant de lloc ni la caixa de cerca, ni les pestanyes. I, en tot cas, si es fes això es podria fer el títol que apareix a la plantilla una mica més gran. Al codi del Gerardduenas se l'hi ha d'afegir div#contentSub {display: none;} (ho dic de memòria, potser hi ha algun error) perquè també amagui la tornada a la portada del llibre. --Unapersona (discussió) 10:31, 14 abr 2016 (CEST)
@Unapersona, Gerardduenas: Jo no ho veig viable, la veritat. M'agradaria que ho fos, i de fet la idea m'agrada. Però hi ha molts capítols que no tenen la plantilla de navegació, i llibres acabats amb un estil determinat que tampoc la contemplen. A més a més estem en la mateixa situació; és un estil de Wikimedia que en cap altra Wikibooks sembla que han adoptat.
En tot cas, sí que acceptaria (si existís la manera), que es visualitzés la forma "El mocador", de Recull de jocs d'esplai en comptes de la forma ortopèdica d'ara... Però en general ho veig força poc probable. --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:15, 14 abr 2016 (CEST)
@Xavier Dengra: a la versió en castellà utilitzen el gadget de la versió en francès fr:MediaWiki:Gadget-TitreDeluxe.js per tal de donar una mica de format als títols, traient aquesta forma "ortopèdica" que tenim per defecte. Tot i així, això encara treu més espai i no veig que pugui anar bé tenir aquest codi i la plantilla alhora. Potser, quan el @Gerardduenas: torni, el podria adaptar perquè mostrés el text que diu el Xavi. --Unapersona (discussió) 11:32, 14 abr 2016 (CEST)
@Unapersona, Xavier Dengra: Estic d'acord amb en Xavi de no canviar els títols. Unapersona, has de tenir en compte que el HotCat només se'ns carrega als editors i els són els lectors que no volem que s'esperin o que vegin coses que van canviant mentre es carrega la pàgina. Al cap i a la fi tampoc crec que sigui tant lleig... Ja falta poc perquè torni, tinc la sele a mitjans de juny --Gerardduenas (discussió) 18:04, 28 abr 2016 (CEST)

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon![modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (discussió) 02:49, 5 gen 2016 (CET)

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon![modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (discussió) 03:49, 5 gen 2016 (CET)

2016 WMF Strategy consultation[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Hello, all.

The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)

Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.

Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)

If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.

I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (discussió) 20:06, 18 gen 2016 (CET)

Nova eina pel recompte de visites[modifica]

Bones!

A causa del trencament de la pàgina stats.grok.se (que permetia visualitzar les estadístiques de visites de la viquipèdia), ha aparegut una nova pàgina d'anàlisi de visites. Hem tingut la sort que aquest cop, per fi permet veure les dels projectes germans: Pageviews Analysis.

A Viquillibres per exemple, si considerem la pàgina principal com a representativa de les visites al projecte, els darrers mesos estem en unes 160 visites diàries. Segur que ens servirà per veure quins llibres i pàgines tenen més popularitat i dirigir esforços i reptes. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:08, 10 feb 2016 (CET)

VisualEditor News #1—2016[modifica]

Elitre (WMF), 21:21, 26 feb 2016 (CET)

Open Call for Individual Engagement Grants[modifica]

IEG barnstar 2.png

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma:

Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

With thanks, I JethroBT (WMF) 17:47, 31 març 2016 (CEST)

No editing two times this week[modifica]

La Wikimedia Foundation posarà a prova el seu nou centre de dades a Dallas. Això permetrà a Wikipedia i altres wikis de Wikimedia a romandre en línia, fins i tot després d'un desastre. Per assegurar que tot està funcionant, el departament de Tecnologia de Wikimedia necessita dur a terme una prova programada. Aquesta prova mostrarà si es pot passar amb seguretat d'un centre de dades a un altre. Caldrà que molts equips estiguin preparats per realitzar la prova i hauran d'estar disponibles per a solucionar qualsevol problema inesperat.

Ells canviaran tot el trànsit al nou centre de dades a el dimarts, 19 d'abril.
El dijous, 21 d'abril, el tràfic canviarà de nou al centre de dades principal.

Malauradament, degut a limitacions de MediaWiki cal limitar la possibilitat d'editar durant aquests dos canvis. Demanem disculpes per aquesta interrupció. Estem treballant per a reduir l'impacte de noves interrupcions en el futur.

Podreu llegir, però no editar, tots els wikis durant una estona.

  • No podreu editar durant uns 15 o 30 minuts el dimarts 19 d'abril i el dijous 21 d'abril, a partir de les 14:00 UTC (16:00 CEST, 10:00 EDT, 07:00 PDT).
  • Si intenteu editar o desar canvis durant aquestes interrupcions, veureu un missatge d'error. Esperem que no es perdi cap edició durant aquests minuts, però no podem garantir-ho. Si veieu el missatge d'error, espereu fins que tot torni a funcionar. Llavors hauríeu de poder desar la vostra edició. Tot i així, us recomanem que primer feu una còpia dels vostres canvis, per si un cas.

Altres efectes:

  • Els treballs automàtics de rerefons aniran més lents, i alguns poden ser aturats. Potser els enllaços vermells no s'actualitzen tan ràpidament com és habitual. Si creeu un article que ja ha estat enllaçat en algun altre lloc, l'enllaç pot mantenir-se en vermell més estona que habitualment. Alguns scripts de llarga durada hauran de ser aturats.
  • Durant la setmana del 18 d'abril no s'admetrà nou codi en els servidors (code freeze). Serà admesa la integració de canvis de codi essencials.

Aquesta prova va ser inicialment planejada per al 22 de març. Les noves dates són el 19 i el 21 d'abril. Podeu consultar les dates a wikitech.wikimedia.org. Qualsevol canvi serà publicat en aquella pàgina. Hi haurà més notificacions sobre aquesta interrupció. Si us plau, difongueu aquesta informació a la vostra comunitat. /Johan (WMF) (discussió) 23:17, 17 abr 2016 (CEST)

Cookbook week[modifica]

Hello, I want to tell you that I've made a proposal for a Cookbook event on this Meta page.

I would be happy to see your comment ! Regards Archi38 (discussió) 20:17, 15 maig 2016 (CEST)

@Xavier Dengra, Gerardduenas: què en penseu? A mi em sembla interessant, tot i que no sé fins a quin punt ens arribarien nous contribuïdors al projecte. --Unapersona (discussió) 16:40, 16 maig 2016 (CEST)
Pot estar bé. Donaré el meu suport, però penso que per la primera setmana de juny és massa just, a falta que donin el seu parer bona part de les wikibooks i es pugui organitzar en condicions. A nivell català crec que a través d'Amical es podria incentivar d'alguna manera, però això ja seria cosa nostra. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:10, 16 maig 2016 (CEST)