Vés al contingut

Viquillibres:Candidatura a administrador


En aquesta pàgina es descriuen les normes per a l'elecció de nous administradors i es valoren les candidatures proposades. També és vàlida per les candidatures a buròcrata.

Aquestes normes són una modificació provisional de les que van ser aprovades a la Viquipèdia en el seu moment (vegeu Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre el sistema d'elecció de nous administradors), per tant no es poden fer edicions que desvirtuin els acords de presa de decisió. Si penseu que s'ha de modificar alguna cosa proposeu-ho a la pàgina de discussió o inicieu una nova presa de decisió.


Vegeu les candidatures anteriors a l'arxiu de candidatures.

Normes per a l'elecció

[modifica]

Condicions del candidat

[modifica]

Un usuari es podrà proposar com a candidat a administrador si compleix les següents condicions:

  • El candidat haurà d'acceptar el nomenament.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de tenir una antiguitat de més d'1 any com a usuari.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de ser un usuari actiu, és a dir, haver fet alguna edició en l'últim mes abans de la proposta.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà d'haver contribuït en almenys 100 edicions d'articles i 30 edicions d'altres pàgines.

Qualsevol usuari pot proposar un usuari com a candidat, fins i tot a ell mateix.

Els candidats poden ser proposats en qualsevol moment.

Sobre la votació

[modifica]

Els candidats s'han de sotmetre a una votació. Si el resultat de la votació és favorable, qualsevol dels buròcrates procedirà a convertir-lo en administrador.

  • Si el candidat compleix amb les condicions per ser-ho, la votació començarà en el moment de la proposta i acabarà al cap de 30 dies o, passats aquest 30 dies, quan el candidat obtingui prou vots per ser elegit administrador.
  • Cada usuari podrà emetre un sol vot per candidat, que serà a favor (A favor A favor), en contra (En contra En contra) o neutre (Neutral NS/NC).
  • Si el candidat no manifesta el contrari, la seva acceptació serà comptada com a vot a favor.
  • Per a ser elegit el candidat, haurà d'obtenir un mínim de 8 vots favorables.
  • Per a ser elegit el candidat, haurà d'obtenir 4 vots favorables per cada un de desfavorable.

Sobre els electors

[modifica]

Per a tenir dret a votar a un candidat determinat, s'haurà de ser un usuari registrat un mes abans de la proposta d'aquest candidat i haver contribuït amb 100 edicions d'articles a qualsevol dels projectes de Wikimedia en català, també abans de la proposta.

Per a l'elecció de buròcrates

[modifica]

El procés per a la candidatura a buròcrata és el mateix que pels administradors explicat més amunt. La diferència és que es necessita com a requisit ser administrador i assolir un consens més ampli d'acceptació.

Candidatures

[modifica]

Xavier Dengra com a administrador d'interfície

[modifica]

La implementació de canvis a MediaWiki suposa que els administradors ja no gaudiran per se de l'edició d'interfície CSS/JS i que a partir de setembre de 2018 hauran de formar part d'un nou grup d'usuaris. Arran d'aquesta nova normativa, presento la meva candidatura per a formar part del nou grup d'usuaris interface-admin. Com sabeu, des que soc tresorer d'Amical Wikimedia no disposo de tant temps com abans per invertir a Viquillibres, però després de 10 anys com a usuari actiu i administrador, crec que encara puc mantenir la implicació i responsabilitat de mantenir aquest projecte viu i acollidor. Gràcies per la vostra confiança!

Demanat a Meta. --Docosong (discussió) 22:32, 18 ago 2018 (CEST)[respon]

Fet Fet!--Docosong (discussió) 14:43, 19 ago 2018 (CEST)[respon]

Paputx com a administrador

[modifica]

Hola a tothom, voldria ser administrador per tal de poder patrullar més fàcilment. Últimament m'hi estic dedicant però es fa molt difícil mitjançant el desfer, sobretot pel vandalisme que fa quatre o més modificacions. Fa temps que col·laboro amb viquillibres (buf, des del 2015) des de patrullar, realitzar algun que altre llibre o bé engrescant a gent a fer-ne. Tinc integrat l'hàbit de venir a patrullar i per això em bé molt de gust presentar la meva candidatura per a ser administrador .

A favorA favor Suport Indiscutible; ho faràs genial! Xavi Dengra (MISSATGES) 09:12, 19 oct 2018 (CEST)[respon]
A favorA favor Suport --ESM (discussió) 19:35, 21 oct 2018 (CEST)[respon]

Comentari Comentari Penso que per anar bé, el projecte no ha de tenir més de tres administradors. Si un administrador dels actuals es dona de baixa, és assumible la candidatura. Per altra banda, ara mateix hi ha un administrador inactiu des de fa dos anys. --Docosong (discussió) 12:24, 23 oct 2018 (CEST)[respon]
A favorA favor Suport Paucabot (discussió) 17:48, 23 oct 2018 (CEST)[respon]

Comentari Comentari Si el que vols és patrullar i revertir millor, no en tens prou amb ser reversor?--Pere prlpz (discussió) 19:26, 23 oct 2018 (CEST)[respon]
No perquè també voldria poder esborrar pàgines de vandalisme.--Paputx (discussió) 14:53, 24 oct 2018 (CEST)[respon]
A favorA favor Suport, només cal veure els canvis recents, les seves edicions i pàgines noves (també les marcades per esborrar i/o ja esborrades) dels darrers sis mesos per estar-hi molt a favor. Endavant!!--Yeza (discussió) 07:55, 14 nov 2018 (CET)[respon]
Granted from Meta-Wiki for three months. Ajraddatz (discussió) 20:14, 20 gen 2019 (CET)[respon]

Candidatures a buròcrata

[modifica]

Des de Meta les candidatures a buròcrata per aquest projecte es troben aturades a expenses d'un augment de la comunitat i del nombre d'administradors (fins a 4-6).
Vegeu la conversa amb un steward a Meta i el precedent d'una candidatura denegada l'hivern de 2014 per a més informació.