Usuari Discussió:Airun79

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Hola, Airun79! Sigues benvingut/uda a Viquillibres i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens alguns enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. Recorda que si ho fas, has de prémer el botó Icona per a signar per a signar per a què sàpiga qui ets!

A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari (ara deu estar en vermell; l'hauràs de crear) on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Esperem veure't sovint per aquí!

Guia d'ajuda
Tutorials d'edició i consulta
Plantejament de preguntes
Dubtes enciclopèdics o de novell
Usuaris mentors
Unapersona · Gerardduenas · Xavier Dengra
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

-Xavi Dengra (MISSATGES) 13:46, 20 nov 2015 (CET)[respon]

Fitxa de mostra[modifica]

Hola!

He creat, tal i com us vaig comentar, una fitxa de mostra: Guia Jove/El diàleg amb la gent jove. Com veureu hi ha noves plantilles que he creat específicament per donar més joc gràfic al capítol. Com ho veieu? Les noves plantilles són les següents:

  • Pel requadre inicial de la pregunta, és la plantilla {{Requadre}}.
  • Pels paràgrafs destacats en colors, la plantilla {{Paràgraf clau}}.
  • Per les caixes laterals amb enllaços externs, la plantilla {{Caixa link}}.
  • Les paraules clau estan en encabides en plantilla, {{Paraules clau}}.

Recordeu que per fer servir cadascuna, un cop esteu editant amb el botó Modifica, heu d'anar a Insereix > Plantilla > escriviu el nom de la plantilla que toqui > ompliu els paràmetres > deseu.

Per altra banda, he traslladat la majoria d'enllaços al final en una secció "Enllaços externs", mentre que els més representatius i útils els he inclòs en la caixa dels links. Ho faig per no sobrecarregar d'enllaços externs els capítols, ja que com us vam comentar va una mica en contra del llibre d'estil del projecte. La secció de la situació de partida la he inclòs dins el requadre inicial de la pregunta, per no deixar-la sola allà dalt. A algunes de les referències de la bibliografia i els enllaços externs els he posat algun paràmetre que faltava i podia ser interessant, sobretot sempre la data de consulta quan es parli d'una web (ja sigui enllaç o bibliografia).

D'imatge no n'he afegida cap, ho deixo al vostre criteri si creieu necessari posar-hi alguna. Espero que us agradi com ha quedat! Sou lliures de fer els retocs i modificacions que vulgueu, i demanar-me qualsevol cosa que necessiteu. Us recomano que l'escodrinyeu per saber com ho he anat fent i "copiar" el format d'aquesta fitxa a les altres si és així com us agrada.

Ànims i no dubteu en preguntar el que us calgui! --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:07, 22 nov 2015 (CET)[respon]

Re: Més dubtes de la guia jove[modifica]

Hola Núria!

Intentaré veure què hi puc fer. En principi es pot adaptar tot, però necessitaré uns dies perquè tinc l'ordinador al servei tècnic. Seguim en contacte! --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:55, 1 des 2015 (CET)[respon]

Dubtes i canvis[modifica]

Bones,

Veig que ja comenceu a agafar-li el truc a com editar! Me n'alegro molt. Intento respondre-us a les tres, @Mlopezpa, Mafrangm: totes les noves qüestions que m'heu traslladat aquests dies :)

  1. Plantilla {{Requadre}}: Arreglat Arreglat Ja li he tret la negreta al títol, ara és opcional afegir-la. Des de que la vaig crear que es pot alinear a esquerra, dreta o centre (heu d'especificar-ho al paràmetre corresponent quan l'afegiu).
  2. Plantilla {{Paraules clau}}: Arreglat Arreglat Ja estan justificades a l'esquerra. Si cliqueu sobre la plantilla mentre modifiqueu la pàgina o quan l'afegiu a nous capítols, veureu que ara hi ha el paràmetre Color requadre que permet afegir el color que vulgueu (en anglès o amb el codi Hexadecimal, el de 6 dígits que va precedit d'un corxet).
  3. Interlineat: L'espai interlineat dels textos en general no es pot modificar. Ara bé, si voleu deixar més espai del normal entre paràgrafs, podeu anar a Modifica el codi i allà afegir el codi <br> entre les línies en què vulgueu una major separació. No sé si satisfarà el que voleu però suposo que sí.
  4. Enllaços que potser no funcionen: Arreglat Arreglat És possible que hi hagi enllaços que no funcionen i us explico el perquè: si aneu a l'editor de codi amb el botó Modifica el codi a pàgines com Guia jove/El treball comunitari, veureu que part del text està com mal copiat i les línies salten abans d'hora. Desconec el motiu però podria ser que en la fitxa de Word hi hagués una justificació diferent a la que admet el wiki... Això pot provocar salts de línia extranys que trenquin els enlllaços a l'hora de desar. Si veieu problemes en aquest sentit, mireu amb l'editor de codi que no hi hagi un desgabell com en aquest cas i retorneu les línies com pertoca: se us solucionarà.
  5. Índex de continguts dels capítols: Bona pregunta. En aquest cas, si voleu treure els índexs, haureu de tornar a fer servir l'editor de codi amb el botó de Modifica el codi. Allà, a la primera línia inserteu el codi __NOTOC__ i ja no veureu la caixa aquella ni quan previsualitzeu ni quan deseu.
  6. Plantilles del llibre de cuina per la portada: Per descomptat que es poden fer servir! Fins i tot les podem readaptar com creieu necessari. Ara bé, en aquest cas sí que caldrà primer plasmar en paper el disseny que es vol tenir, i després quedar tots plegats per anar-ho transformant. És la part més complicada: 100% codi HTML i wiki; caldrà paciència per plasmar-la bé (i si no proveu de clicar a Modifica el codi del Llibre de cuina per entendre de què us parlo, hehe).

Ànims a totes! Anem comentant els progressos. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:38, 3 des 2015 (CET)[respon]

Sobre els paràgrafs clau en negreta[modifica]

Sí que es pot! És tan fàcil com que quan facis servir la plantilla {{Paràgraf clau}}, el text que vulguis ressaltar en negreta el posis entre 3 apòstrofs. És a dir, si escrius '''hola''' a tots, et quedarà: hola a tots. Els textos entre 3 apòstrofs queden en negreta i entre 2, en cursiva. Com veieu us vaig introduïnt poc a poc nocions de codi, que al cap i a la fi són com funciona realment el projecte! Bon pont! --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:35, 4 des 2015 (CET)[respon]

Re: Taules[modifica]

Hola Núria,

Teniu dues opcions. La primera, és fer servir les taules de l'Editor Visual anant a Insereix > Taula i allà escollint la que més se us adapti; i la segona és a través de l'editor de codi tal i com s'explica a Ajuda:Taula (guia de la Viquipèdia, però aplicable també aquí). Espero que us serveixi! --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:12, 10 des 2015 (CET)[respon]

Paraules clau[modifica]

Hola,

Recordeu que Guia Jove/Els centres educatius no té paraules clau. Li podeu afegir quan pugueu? Merci i una abraçada! :) --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:39, 4 feb 2016 (CET)[respon]