Vés al contingut

Viquiprojecte:Història de l'art català

Viquiprojecte Història de l'art català
Viquiprojecte de la UdL durant el curs 2021-2022


Edifici del rectorat i Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

Benvinguts al viquiprojecte Història de l'art català! Aquest és un viquiprojecte docent de la Universitat de Lleida que es va iniciar a la Viquipèdia durant el curs 2013-2014 en el marc de dues assignatures impartides al grau d'història de l'art. Actualment ens trobem a la setena edició d'aquesta iniciativa, la segona que té Viquillibres com a escenari. Aquest viquiprojecte arrenca del projecte d'innovació docent "Aprenentatge i treball col·laboratiu: redacció d’un manual obert d’història de l’art català", seleccionat a la convocatòria 2020-2021 de projectes d'innovació docent de la Universitat de Lleida. La iniciativa és impulsada per cinc professors del departament d'història de l'art i història social de la Universitat de Lleida i compta amb la participació d'alumnat dels graus en història de l'art i turisme de la mateixa universitat, concretament de les assignatures següents:

 • Art romànic
 • Museus i nous espais expositius
 • Gestió del patrimoni artístic
 • Legislació i tutela del patrimoni artístic
 • Art català
 • Arquitectura contemporània
 • Art i cultura a Catalunya

Els objectius d'aquest viquiprojecte són:

 1. Elaborar un recurs de referència en català clarament alineat amb els continguts dels tres graus esmentats, així com d'utilitat manifesta per al seu alumnat.
 2. Donar a conèixer i posar en valor Viquillibres com a eina docent en l'educació universitària, en la línia de projectes desenvolupats en altres contextos lingüístics com Wikiversity o Wikibooks.
 3. Diversificar l'adquisició de competències digitals per part de l’alumnat.
 4. Oferir nous escenaris d’ensenyament-aprenentatge col·laboratiu en un context marcat pel treball en solitari i a distància.
 5. Participar de la responsabilitat social de la Universitat de Lleida a través de la creació d’un recurs educatiu perdurable, lliurement accessible i amb possibilitats de créixer i evolucionar gràcies al seu plantejament modular i escalable, que en facilita la iteració.

La persona de referència per part del professorat és Esther Solé (ESM), professora d'Arquitectura contemporània i Art català.

Enllaços externs[modifica]