Viquiprojecte:Història de l'art català/Instruccions

Salta a la navegació Salta a la cerca
Filigreed Wikibooks Logo.png
Viquiprojecte Història de l'art català
Viquiprojecte de la UdL durant el curs 2020-2021
Logo Universitat de Lleida.svg
IniciHistòria de l'art catalàInstruccionsCom editar?Criteris d'avaluació


L'objectiu d'aquest projecte és confeccionar, de manera col·laborativa, un viquillibre dedicat a la història de l'art català. La intenció és que aquest llibre, inicialment, ofereixi uns materials que puguin servir de referència i suport a l'aprenentatge i estudi d'una part del temari de cadascuna de les assignatures participants. No obstant això i amb el pas del temps, aquest viquillibre pot esdevenir un material de referència per a estudiants del grau en història de l'art de qualsevol universitat de l'àmbit catalanoparlant, ja que la voluntat és anar-lo ampliant, millorant i completant amb nous capítols en successives iteracions del projecte.

Què cal fer?

Aquest treball consta de diverses activitats. La més important es realitzarà per parelles, i l'acompanyaran dues activitats que es realitzaran individualment.

Bullet (typography).svg Cada parella haurà de triar un dels capítols que s'ofereixen des de l'assignatura (o assignatures) on s'estigui matriculat i redactar, d'acord amb les indicacions que trobarà més endavant, un text d'entre 15.000 i 20.000 caràcters sobre el tema escollit.
Bullet (typography).svg A més del capítol a redactar per parelles, cada participant haurà de realitzar unes activitats d'autoaprenentatge per familiaritzar-se amb la interfície de Viquillibres i dels projectes Wikimedia.
Bullet (typography).svg Finalment, un cop els textos estiguin entregats, cada participant realitzarà una revisió (peer review) d'un text realitzat per un altre equip, d'acord amb una rúbrica que se li facilitarà.

Calendari

  • 7 octubre, de 13:00 a 14:30: formació sobre l'edició de Viquillibres. Aquesta sessió se celebrarà per videoconferència a través del Campus Virtual
  • 19 octubre: entrega de les activitats d'autoaprenentatge
  • 2 novembre: recull de bibliografia a la secció corresponent del treball
  • 16 novembre: esquema de continguts inserit al treball
  • 30 novembre: redactat d'almenys un terç de l'extensió total del text (5.000 caràcters com a mínim)
  • 18 desembre: entrega final
  • 11 gener: entrega de la peer review

Totes les dates d'entrega són a les 23:59 CEST/CET. A excepció de l'entrega de la peer review, que es farà a través del Campus Virtual, no cal fer cap acció específica per "entregar". Es valorarà la feina feta a aquesta mateixa plataforma prenent com a referència les dates indicades més amunt.

Activitats d'autoaprenentatge

Recordeu: aquestes activitats han d'estar realitzades el 19 d'octubre a les 23:59 CEST.

1 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Creeu-vos un usuari o bé inicieu sessió. Si teniu usuari en altres projectes germans (Viquipèdies en altres idiomes, Wikimedia Commons, etc.), utilitzeu el mateix usuari i clau de pas.
2 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Envieu un correu electrònic al(s) professor(s) corresponent(s) comunicant qui hi ha rere cada nom d'usuari. Aquest requisit és imprescindible per poder avaluar correctament el treball.
3 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Inscriviu-vos al programa de seguiment estadístic del curs fent clic aquí.
4 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Realitzeu els següents exercicis a la vostra pàgina de proves. Aquesta pàgina és l'enllaç Proves que hi ha al menú d'usuari, al marge superior dret de la pantalla.

A-Caracas.svg Inseriu diversos paràgrafs de text, ja sigui fals o no. Podeu generar paraules de text fals aquí
TransMilenio Estacion B Autonorte.svg Formateu diverses paraules en negreta
TransMilenio Estacion C Suba.svg Formateu diverses paraules en cursiva
TransMilenio Estacion D Calle 80.svg Afegiu-hi:
Bullet (typography).svg Un enllaç a un capítol d'un viquillibre de tal manera que el text de l'enllaç no coincideixi amb el nom del viquillibre enllaçat
Bullet (typography).svg Un enllaç a un article de la Viquipèdia de tal manera que el text de l'enllaç no coincideixi amb el nom de l'article enllaçat
Bullet (typography).svg Una imatge ja disponible a Wikimedia Commons amb el peu de foto corresponent
Bullet (typography).svg Una fotografia d'algun espai de la vostra facultat, feta per cadascú i carregada a Wikimedia Commons, amb el peu de foto corresponent
Bullet (typography).svg Una referència a un llibre ben inserida
Bullet (typography).svg Una referència a un article de revista ben inserida
Bullet (typography).svg Una referència a una pàgina web ben inserida
Bullet (typography).svg Una llista de referències
Bullet (typography).svg Un recull de bibliografia

5 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Deixeu (i signeu) una salutació a la pàgina de discussió d'un altre usuari (idealment, el vostre company de treball).
6 (1967-1979 New York City Subway bullet).svg Deixeu (i signeu) un missatge a la pàgina de discussió que acompanya l'índex del llibre on comuniqueu quin capítol del llibre elaborareu i amb qui l'elaborareu, ja sigui mencionant-los directament o bé emprant la plantilla {{ping|nom usuari}}.