Vés al contingut

Administrar Mediawiki

Sou un administrador d’un projecte de MediaWiki, o només voleu saber quines són les diferències entre un administrador i un usuari normal de MediaWiki? Aquest Viquillibre està pensat per ajudar en aquests afers, intentarà explicar les funcions especials disponibles per a un administrador i quines coses ha d’evitar en fer la seva feina.

Aquest Viquillibre no està pensat per convertir-se en un manual de política, encara que són apropiats els enllaços a polítiques existents en alguns projectes de Wikimedia per a propòsits de referència. En canvi, està pensat per a ser un llibre "How-to admin", encarat a l’administrador.

Cal aclarir aquí, que mentre la majoria dels projectes germans de Wikimedia utilitzen el terme administrador o admin per referir-se a una persona que s'ha concedit els privilegis "Sysop" amb el programari de MediaWiki, molta de la documentació de MediaWiki utilitza el terme per a referir-se al moderador. Aquest Viquillibre no està tractant amb cap dels assumptes de configuració de programari que estan associats amb la configuració del sistema operatiu de nivell baix ni dels arxius de configuració directament associats amb l'ús del programari de MediaWiki. S’utilitzarà el terme administrador per als moderadors i es seguiran les convencions i jerarquies dels projectes germans de Wikimedia.

Continguts[modifica]

Logotip de Mediawiki
Logotip de Mediawiki
Tasques d'administració
Tasques d'administració