Administrar Mediawiki/Esborreu


Esborrant suprimireu una pàgina de la part visible de la Viquipèdia, per tant, aquesta no podrà ser vista ni pels cercadors ni pels usuaris. Malgrat tot, els administradors sí que la podran veure clicant a "veure o restaurar x versions esborrades".

Les normes que determinen el que caldria eliminar depenen de cada projecte, però en general:

  • Pàgines amb proves
  • Pàgines vandalitzades
  • Pàgines publicitàries
  • Pàgines que violin els drets d'autor
  • Pàgines duplicades
  • Pàgines incompatibles amb el projecte

Procediment per esborrar[modifica]

Per a esborrar una pàgina cliqueu a la pestanya «esborra». Si utilitzeu l'aparença per defecte MonoBook, podeu fer servir la combinació de tecles alt i d. Se us mostrarà una pàgina de «Confirma l'esborrat». En cas que la pàgina no tingui historial, el camp de «motiu per a ser esborrat» s'omple automàticament amb els primers caràcters de la pàgina. Si aquest contingut no és adequat per ser ofensiu o per altres motius, canvieu-lo. En cas que la pàgina tingui historial es presenta un missatge d'alerta perquè el reviseu. Si no es tracta d'un cas de destrucció ràpida, poseu el motiu, per exemple «article amb drets d'autor», «votacions d'esborrat per 7 a 1», etc.

L'actuació quedarà registrada al registre d'esborrats.

Després d'esborrar-la reviseu si té pàgina de discussió i si cal esborrar-la també. Si la pàgina no té sentit que es torni a crear en el futur, reviseu «el que enllaça ací» per treure els enllaços. Si la pàgina era a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes, seguiu-ne les instruccions, com ara arxivar la discussió i votació.

Esborrar una imatge[modifica]

Per a esborrar una imatge el procediment és el mateix que per a esborrar pàgines. En aquest cas s'esborren totes les versions del fitxer carregat i la seva pàgina de descripció.

Per a esborrar només una de les versions del fitxer cliqueu a l'enllaç «(esb)» de la línia corresponent. Atenció, en aquest cas no es demana confirmació. No es pot esborrar la versió actual sense esborrar totes les versions anteriors. El que s'ha de fer primer és revertir a una versió anterior utilitzant l'enllaç «(rev)» de la línia que voleu recuperar.