Usuari Discussió:Xavier Dengra/2009

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Pàgines de suport[modifica]

Ajuda - Mapa del web - Llibre d'estil
Hola Esther Tinc problemes per inserir una foto des del meu ordinador. A l'apatat de descripció hem diu que és massa genèric i no me la ddeixa penjar. He probat posar una frase senccera, però no me'n surto. --Mga14

Portada i altres[modifica]

Hola Xavier Dengra,

Gràcies per la invitació a participar al llibre de noms i cognoms. Hi col·laboraré en la mesura que pugui, però t'he d'advertir que últimament col·laboro molt poc a viquillibres (tinc la sort de tenir tantes coses agradables a fer que me'n reservo algunes com aquesta per més endavant). No tinguis pressa amb els llibres: aquí tot funciona poquet a poquet, i hi ha "tanta feina" que n'hi ha per a tots encara que hi hagi crisi ;)

Pel que fa a la portada, et proposo que donis un cop d'ull a Usuari:Loquetudigas/laboratori, és la última millora que vaig provar abans de deixar estar els canvis a la portada. Et recomano que copiis el codi que t'interessi a una subpàgina d'usuari semblant (o edita la meva, cap problema). Potser hi ha alguna funció de les altres viquipèdies que no et funcionarà (com ara els desplegables, que és on vaig desistir). Tan sols avisa'm i modificaré els arxius de monobook perquè siguin compatibles. Quan tinguis la proposta de portada, la podem votar a la Taverna o bé la canviaré directament.

El logotip crec que s'ha de crear i demanar a bugzilla, ja t'ho investigaré. Tingues en compte que aquí, de tant lentes com van les coses, el logotip va estar en anglès fins el 14 de novembre del 2007 (més de quatre anyets). Jo sóc del parè que qualsevol aportació que enganxi nous usuaris és bona (mira com estava la portada, fa un any i mig: [1]). Tot i això, desenvolupa la teva tasca al teu ritme, que aquest projecte és per disfrutar-lo i no per trencar-s'hi les banyes.

Fins aviat! I ànims amb els teus projectes!--Loquetudigas (tot orelles!) 16:30, 4 maig 2009 (CEST)Respon[respon]

Canvi en el llibre[modifica]

Hola Xavier Dengra,

He considerat que la proposta que m'has fet era el més adient i per consegüent he fet alguns canvis a la pàgina principal. Tot allò que apareixia com una espècie de "guia" ara està a una pàgina que es titula "Unitat didàctica". Fes-hi una ullada.

Gràcies!

--Profejmpc 10:42, 5 maig 2009 (CEST)Respon[respon]

Ciutadans de Viquillibres, ja el tenim aquí! ;-)[modifica]

Recent sortit del forn, et porto el nou logo de Viquillibres traduït al català! Prova'l i si hi veus cap problema, avisa'm, preferiblement a la Viquipèdia. L'enllaç és aquest.--Guillem d'Occam 00:45, 22 juny 2009 (CEST)Respon[respon]

Hola![modifica]

Som 80.33.50.175. També som IvanM89, el que passa es que sempre m'oblido de iniciar la sessió abans d'introduir els canvis jaja. Sempre me passa perquè no surt l'avís gros en vermell que sempre surt a la viquipedia de "sortira la teva IP" i mai me'n record. L'haurien de posar també als viquillibres. Salutacions!

Manca de temps![modifica]

Hola Xavier Dengra,

Per qüestions de feina (tendència suïcida a fer jornades de 16 hores diàries en cases de colònies) no he pogut analitzar en detall la teva tasca a viquillibres. Espero que si el comentari que he fet a la teva candidatura a administrador és desafortunat em sàpigues entendre. No dubto de la teva bona intenció, simplement la desconec. Espero que algun dia (sigui per l'atur, sigui per un canvi de feina) poguem cooperar en aquest projecte, ja que sempre hi he trobat a faltar companyia. Fins llavors i sempre, ànims amb els teus projectes!--Loquetudigas (tot orelles!) 02:51, 21 jul 2009 (CEST)Respon[respon]

Administrador[modifica]

Hola Xavier Dengra,

Ahora estás administrador; Salutacions i enhorabona. Sj 05:36, 2 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Reemprenent feines[modifica]

Molt bones, Xavier,

Tenc moltes ganes de seguir amb els projectes dels viquillibres aplicats a l'ESO, en especial aquells que he tengut un temps abandonats, com són les Matemàtiques_(nivell_ESO) i Les_matemàtiques_de_Numbers. Aquest curs que està a punt de començar tornaré a fer classes a alumnes de 3r d'ESO, però aquesta vegada no només faré matemàtiques sinó també biologia, geologia, física i química. Per això, he creat la nova pàgina de Ciències de la Naturalesa, la qual, com podràs observar, no té gaire cosa ara mateix. La meva idea és que els mateixos alumnes vagin completant el poc que puguin a seccions molt puntuals, ja que potser seria massa ambiciós esperar que ho omplissin tot ells de continguts des de pràcticament zero.

Anem parlant!el comentari anterior sense signar és fet per Profejmpc (discussió • contribucions) 21:48, 2 ago 2009 (CEST).Respon[respon]

Alternatives[modifica]

Hola Xavier Dengra,

Tal com em vas suggerir, he llegit el procediment que es fa servir a Viquillibres per arxivar pàgines i he creat el meu primer arxiu personal. També em vas comentar que els continguts de la nova pàgina de Ciències de la Naturalesa s'haurien de redreçar cap a la de Biologia general o bé renomenar la pàgina a Ciències de la Naturalesa (nivell ESO). El que passa és que no sé com canviar el nom a una pàgina. En tot cas, puc copiar els continguts i algú ja s'encarregarà d'esborrar l'antiga.

Parlem...el comentari anterior sense signar és fet per Profejmpc (discussió • contribucions) 23:24, 3 ago 2009 (CEST).Respon[respon]

Pàgina renomenada[modifica]

Bé... Realment no era tan difícil renomenar una pàgina jejeje Ho he vist just ara.

--Profejmpc 23:26, 3 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Plantilla administrador i demés[modifica]

Hola Xavier Dengra,

En primer lloc, felicitats per l'èxit de la teva candidatura. Espero que et resulti ben agradable la nova tasca, junt amb la de sempre!

Pel que fa a la plantilla d'administrador, em sembla perfecte. Només he modificat la seva posició per deixar una mica més clar que, tot i ser administrador, estic bastant desaparegut.

He pogut mirar poques coses, però et felicito per la tasca en general. Hi ha canvis importants i útils, aquí. I això que, de moment, encara no hi he pogut dedicar tant de temps com m'agradaria.

Dels canvis que sí que he observat, te'n volia comentar alguns: respecte a les noves categories i procediments d'esborrat, per exemple, caldria assegurar-se que no coexisteixen amb els anteriors (observa, per exemple, que la plantilla fora encara funciona; s'hauria d'esborrar). També considero que la pàgina de discussió dels esborrats seria millor que fos Viquillibres Discussió:Esborrar pàgines abans que Categoria Discussió:Viquillibres:Elements a eliminar. De passada, podries donar un cop d'ull al contingut actual de la discussió d'Esborrar Pàgines, que continuen essent criteris sense consensuar. Per últim pel que fa a aquest punt, seria interessant adaptar la plantilla com la de viquipèdia, ja que considero que una pàgina de protocol ràpid (Ajuda:Esborrar pàgines) i una per facilitar la discussió d'esborrat (de l'estil d'aquesta, tot i que no aconsegueixo que funcioni la precàrrega).

Tinc alguna qüestió més que em ronda pel cap. T'escric quelcom quan ho pugui publicar a la taverna.

Seguim en contacte!--Loquetudigas (tot orelles!) 20:07, 4 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Ampliació de continguts[modifica]

Molt bones Xavier,

Primer que res, moltes gràcies per la teva ajuda en tot el tema dels Viquillibres.

Només com a curiositat et volia comentar que si fas una nova ullada a la pàgina Ciències de la Naturalesa (nivell ESO) que vaig crear podràs comprovar que hi he afegit continguts. I és que l'assignatura que porta aquest nom en el currículum de 3r d'ESO de les Illes Balears no només tracta els continguts de Biologia i Gelogia, sinó també els de Física i Química. Seguint aquesta idea, a la pàgina, hi he separat els dos blocs de continguts, però no descart dividir-ho en uns altres apartats en el futur. De fet, encara que sóc professor de matemàtiques i els únics coneixements que pugui tenir d'aquestes altres disciplines siguin els de COU i els que hagi pogut adquirir jo pel meu compte, les condicions de la feina m'han portat a haver d'impartir la diversificació aquest curs que ve. Això significa donar les assignatures de Matemàtiques, Biologia, Geologia, Física i Química en un mòdul únic anomenat Àmbit Científic. Tot això em resulta realment nou i diferent, però no per això menys divertit. De moment, el que he fet ha estat copiar continguts de la Viquipèdia en català, que supòs que sí que ho puc fer, i he retallat allò que considerava tan superflu que podria ofuscar l'alumnat d'un nivell tan primerenc com és 3r d'ESO en aquestes matèries.

Seguim parlant!

--Profejmpc 00:59, 6 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Inactivity[modifica]

Hi! ... noticed this edit: [2] ... can you clarify that? I'm not active because I'm a steward and there hasn't been a need, yet. Lar 03:22, 6 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

saw your reply on my page, let's talk there. Lar 22:16, 7 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Llibre de cuina[modifica]

Hola. He vist el portal del libre de cuina i el trobo força bé, m'agrada molt l'apartat de la dreta, el que no són receptes. Les receptes es podran categoritzar d'altres maneres quan hi hagi més, per exemple separar les galetes dels pastissos i els postres, o fer categories per ingredients principals o tipus de cuines. De moment em sembla bé. No hi ha gaire fotos però a la viquipèdia també costa molt tenir-les. Més endavant potser podren fer una entrada per a cada ingredient.--Slastic 19:51, 10 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Gràcies per la plantilla. La faria jo però no en sé, i tampoc conec prou bé els viquillibres per conèixer exactament com hauria de ser l'aspecte o la frase. L'Espencat està bastant enfeinat, potser no ha tingut temps de respondre't encara però de tota manera li faré un toc. Un altre noi que sol col·laborar en cuina és el Xufanc, si t'interessa. --Slastic 20:35, 10 ago 2009 (CEST)Respon[respon]
Ah, sí! Gràcies! Desprès se'm va acudir també posar la plantilla "viquipèdia". Molt bé.--Slastic 12:44, 12 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Categories[modifica]

Hola, Xavier, ja he categoritzat les noves pàgines tal com deies. De fet, se m'havia passat per alt completament.

--Profejmpc 17:26, 12 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Cooperació[modifica]

Hola Xavier Dengra,

Em sembla que és el primer cop que coincidim editant alhora. Me n'alegro! Aprofito per intentar coordinar una de les tasques que estem fent ara.

La pàgina Viquillibres:Esborrar pàgines/Arxiu, que has creat, deu contenir el que hi havia a Categoria Discussió:Viquillibres:Elements a eliminar/Arxiu. Tan sols comentar-te dues coses: en primer lloc, crec que has copiat una versió intermèdia del que estava fent, que en tot cas ara restauro. En segon lloc, acostuma't a moure les pàgines en comptes de copiar i esborrar, ja que d'una forma es conserven els historials d'edició i de l'altra no.

Au! Seguim editant, fins ara!

--Loquetudigas (tot orelles!) 23:30, 18 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Tranquil, no és cap "cagada", és un petit error sense importància. Ara l'arreglo.
Què et semblaria si ens dediquem uns minuts a començar el consens de polítiques? És d'aquelles coses que, si no, no es fa mai. Podríem començar per les d'esborrats, ja que seran bastant pragmàtiques.
--Loquetudigas (tot orelles!) 23:38, 18 ago 2009 (CEST)Respon[respon]
He vist això de la data, ja ho comentaré a la taverna. T'he de demanar disculpes però encara estic molt cansat de treballar aquests dies, i no aguantaré gaires minuts més. Participaré a la discussió d'esborrar pàgines i, per avui, ja en tindré prou. Ara tindré vacances, si algun dia tinc internet a mà espero posar-m'hi una estoneta. Fins aviat!--Loquetudigas (tot orelles!) 00:10, 19 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Història de Viquillibres[modifica]

Hola. Dons segons la pàgina Especial:Pàgines_velles l'edició més antiga del Viquillibres entés com ca.wikibooks.org data del 27 de maig de 2005. Però segons aquest missatge a la Viquipèdia fou creat als voltants de juliol de 2004. El desembre de 2003 encara no havia estat creat, i segons l'enllaç anterior tot estava al en.wikibooks.org. Segons meta:Wikibooks es va iniciar el projecte el 19 de juliol de 2003 i el 21 de juliol de 2004 es va dividir en alguns dominis diferents. Com passa el temps, eh! Salutacions. -Aleator 23:46, 18 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Wikiliburu Katalana/Wikillibre Catalá[modifica]

Gabon.

Katalanez ikasteko Wikiliburuaren orrialde eleanitzaren euskarazko itzulpena burutzeko zure eskaera Euskal Wikipediako Orereta erabiltzailearen eztabaida atalean irakurri berri dut. Jakin ezazu jada egina dudala.

Adeitasunez, Xabier batetik Xavier batera. --Euskalduna (esaidak hemen) 04:05, 2009ko Abuztuaren 29a (UTC)

Bona nit.

Acabo de llegir en la Wikipedia Basca en la secció de discussió de l'usuari Orereta la teva petició per a realitzar la traducció a l'euskara de la pàgina multilingüe sobre la Wikillibre per a aprendre catalá. Que sàpigues que ja l'he realitzat.

Cordialment, d'un Xabier a un Xavier. --Euskalduna (digues-me'l aquí) 04:05, 29 de Agost del 2009 (UTC)el comentari anterior sense signar és fet per 85.86.101.120 (discussió • contribucions) 04:06, 29 ago 2009 (CEST).Respon[respon]

Hola!!![modifica]

Hahaha! - Només he creat algunes pàgines; el segon viquillibre estava escrit tot en una plana i l'he dividit en capítols per adaptar-lo al format que tenen els altres ;) --Ula 21:12, 30 ago 2009 (CEST)Respon[respon]

Segona trobada virtual d'administradors (un actiu i un prejubilat)[modifica]

Hola Xavier Dengra,

Tal i com he ironitzat en el títol d'aquest apartat, m'alegro de tornar a coincidir editant.

Gràcies per afegir a la votació d'espais de nom el viquiprojecte. De totes maneres, em podries dir què et sembla l'espai de noms viquillibre? Trobo que la categoria:catàleg, a més de ser molt feixuga d'actualitzar, és poc vistosa. L'addicció de viquillibre portaria feina (d'altra banda un bot no deuria ser tant complicat, per qui en sàpiga), però crec que facilitaria la feina davant conflictes futurs.

Procuraré aguantar uns minuts més, avui, a veure si ho aconsegueixo (festa major al poble, tota una temptació...).

Seguim cooperant!--Loquetudigas (tot orelles!) 19:24, 11 set 2009 (CEST)Respon[respon]

A veure si sóc capaç d'explicar-me (en cas contrari, serà que tinc un batibull mental, i fins que no m'aclareixi les idees ho podem deixar com a idea no fructífera).
Feia temps que havia pensat això, pel que avui ho he exposat ràpidament i sense pensar-m'hi gaire. Segons he proposat, una cosa és l'EDN (permet-me abreviar així Espai de Noms) de Viquillibres, que conté totes les pàgines referents a polítiques, manteniment, i demés qüestions internes. L'altra, la que proposo, no té gaire a veure: Viquillibre, tal i com l'entenc, seria un EDN per a TOTS els articles (una incomoditat, segons com es miri). L'únic avantatge pràctic és que permet diferenciar dins de les categories: tal i com exposava a la taverna, una cosa és la categoria:matemàtiques, i l'altra la categoria:viquillibre:matemàtiques. De fet, un EDN no seria necessari, tan sols caldria reanomenar les categories que engloben les subpàgines a categoria:viquillibre:.... Només penso que seria útil, a part dels motius mencionats, per poder utilitzar les pàgines sense EDN com s'utilitzen a viquitexts (fixa't en s:Cristòfor Colom, per exemple), sigui en forma de redirecció o bé en forma de pàgina llançadora per buscar, per exemple, els diferents llibres sobre matemàtiques a la pàgina Matemàtiques (permet-me ser tant repetitiu amb l'exemple, però crec que és dels exemples pràctics més fàcils d'entendre que tenim per aquí en aquests moments).
En el fons, tampoc tinc molt clar que sigui un gran què, però per això ho volia sotmetre a votació ara que hi ha una mínima comunitat activa.
Ara sí, me'n vaig de festa. Fins aviat!--Loquetudigas (tot orelles!) 19:42, 11 set 2009 (CEST)Respon[respon]

No et sàpiga greu, tan sols et demanava l'opinió, perquè tampoc ho tenia massa clar. En tot cas, coincidim en què el sistema de categorització s'hauria de revisar, i això és el que m'importa. Meditaré una mica més la proposta l'afegir viquillibre... simplement a la categoria abans de presentar-la a la taverna.

Pel que fa a la ponència, l'Esv també m'havia proposat de fer-ne una sobre viquillibres, però m'ho reservaré per un segon congrés (o un n+1, ja veurem). En tot cas, em farà il·lusió trobar-nos-hi!--Loquetudigas (tot orelles!) 15:33, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Re: Categorització[modifica]

Gràcies per comentar-me el sistema que estaves seguint, havia observat la categoria:llibres d'una pàgina però no n'havia entès la relació amb el catàleg. Senzillament he seguit amb el mètode que utilitzava fa temps, d'etiquetar directament a catàleg els llibres d'una pàgina (per la resta, crec que els meus criteris són coincidents amb els teus). Ara rectifico les entrades que he fet; crec que en algun cas no existia ni l'una ni l'altra, així que el resultat global respecte aquest matí serà que hauran aparegut alguns llibres més a catàleg (rectifica-ho si hi ha alguna altra cosa que se m'ha escapat, si et plau).--Loquetudigas (tot orelles!) 18:28, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]

El canvi de la introducció de portada l'he fet provisionalment, perquè trobava interessant que el comptador hi fos encara que no s'hagi fet el canvi de portada. Realment la nova introducció és molt millor, però vols dir que no estaria bé aprofitar i sotmetre a votació la teva proposta de portada? La prova 1 m'agrada molt, visualment (una altra cosa és que sóc un carca convençut amb la funcionalitat, i m'encanta i defensaré sempre el sistema de navegació per pestanyes actual, que per desgràcia visualment és molt pobre).--Loquetudigas (tot orelles!) 19:17, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]
Via lliure!--Loquetudigas (tot orelles!) 19:27, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Ho acabo de revertir, just abans que m'escrivissis :P. Estic en procés d'arreglar-ho. En tot cas, ja m'hi he acostat més del que em pensava. T'aviso quan estigui llest--Loquetudigas (tot orelles!) 20:18, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Llest! Només em falta que em confirmis que es veu bé (estic utilitzant un pantallot molt gran, no em serveix com a font objectiva)--Loquetudigas (tot orelles!) 20:38, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]
Crec que n'hi ha prou modificant {| width=100% style="padding:4px; font-size:100%; just al començament de la línia de codi. Amb un valor de 80% em semblava més raonable, però això ajusta-ho tu mateix.
Per avui em retiro. Fins aviat!--Loquetudigas (tot orelles!) 20:44, 13 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Llibre d'estil[modifica]

Potser podem afegir-hi una pàgina exemple o plantilla. El que hi ha al llibre d'estil, tot i estar molt bé, és bastant descoratjador, en el sentit que ja que no hi ha gaire gent que hi participi, si a més un nouvingut veu que ha de saber quant es triga a fer, el contingut nutritiu, les recomanacions dietètiques, etc. segurament pensarà que no ho sap tot i marxarà. Potser s'hauria d'insistir en què es pot deixar el títol (per exemple "composició nutricional") buit i que desprès altres persones poden omplir el que falti. Potser hi ha d'altres persones als qu els agradi fer només composicions nutricionals... és fàcil, tenint la recepta amb els pesos exactes de cada ingredient i amb taules nutricionals d'ells. O algun dietista pot afegir d'altres comentaris. Etc. --Slastic 11:46, 14 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Nous projectes educatius[modifica]

Hola Xavier!

Hauràs pogut observar que aquests darrers dies s'han enregistrat algunes persones als Viquillibres. Es tracta d'alumnes que tenc a l'assignatura optativa Imatge i Expressió, de l'IES Binissalem. Ho dic perquè durant els propers dies s'enregistraran fins a un total de com a molt 30 usuaris. Per a molts d'ells, serà la primera vegada que emprin els Viquillibres, de manera que és probable que cometin algun petit error. De totes formes, jo estaré pendent per educar-los en aquesta nova eina i evitar perjudicis al web.

L'alumnat que cursa aquesta assignatura figura a una relació que vaig actualitzant a mesura que s'enregistren.

També t'he de dir que l'institut publica, o té almenys la intenció de publicar, una revista impresa en paper i que l'alumnat d'aquesta optativa seran les persones més importants per dur-la endavant. Com que hauran d'aprendre a manejar alguns programes informàtics, he pensat que podríem aprofitar els manuals, guies o tutorials que hi hagi als Viquillibres o escriure'n de nous.

D'altra banda, tenia pensat utilitzar l'eina dels Viquillibres per organitzar-nos entre aquestes 30 personetes, i de fet amb la resta de l'institut, de cara a realitzar la revista. Necessitam una pàgina on fer una pluja d'idees i amb les idees que vagin sortint afegir una secció per veure qui realitza cada cosa. Hi ha alguna plantilla o alguna pàgina especial per fer aquest treball d'organització? Gràcies per endavant!

Seguim parlant per aquí!

--Profejmpc 17:58, 19 set 2009 (CEST)Respon[respon]

RE: Recordatori: nom Viquijúnior[modifica]

Hola Xavier D,

No havia llegit el comentari que havies fet respecte l'espai de noms viquijúnior. He canviat el meu vot, amb l'argumentació del perquè. Continuo pensant que és un espai de noms amb el qual es podria fer una excepció, perquè és un projecte bastant diferenciat. Però per a l'ús que en proposes, no crec que sigui necessari. Podríem allargar una mica el procés de votació d'aquest espai, encara que es concloguin els altres. Si algú dóna motius sòlids, canviaré de nou el vot.--Loquetudigas (tot orelles!) 00:11, 25 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Llibre de cuina[modifica]

Hola Xavier,

He estat fent proves amb el meu llibre de cuina, i he d'afegir un CSS al Common.css. Com que ets administrador, podries afegir aquest codi al final de MediaWiki:Common.css? Després mira el Llibre de cuina, he afegit una cosa que queda molt bé. Moltes gràcies per tot,

--Joancreus 15:42, 26 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Problemes amb les imatges[modifica]

Hola! Soc nou als Viquillibres, he intentat carregar imatges i no he pogut. Sembla que no tenc permisos, ho podries mirar? Gràcies.

--Riicardo 10:40, 29 set 2009 (CEST)Respon[respon]

Plantilla d'avís a usuaris per esborrat[modifica]

Hola Xavier D,

Podries donar un cop d'ull a aquesta plantilla? Plantilla:Avís d'esborrat. Modifica-la a conveniència, però si la trobes útil la proposaria per entrar dins dels procediments d'esborrat. En tinc un exemple aquí--Loquetudigas (tot orelles!) 16:08, 30 set 2009 (CEST)Respon[respon]

M'agrada molt més com l'has deixat, tot i que no m'acaba de convèncer el format {{Avís d'esborrat|nom del article|--~~~~}}, massa ferregós (si t'oblides del segon paràmetre es veu un {{{2}}} molt antiestètic). No creus que seria més senzill utilitzar {{Avís d'esborrat|nom del article}} directament? He fet proves perquè la firma surti automàticament, però no me'n surto (s'hauria de veure com se'n surt el bot). En canvi, si no es firma, sempre es pot mirar a l'historial d'edicions o bé que afegeixi la firma el bot (que a les discussions ho fa automàtic si està activat, tot i que sembla que últimament no ho està).--Loquetudigas (tot orelles!) 21:00, 30 set 2009 (CEST)Respon[respon]
Ok, ara l'edito.--Loquetudigas (tot orelles!) 14:53, 1 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Fotos[modifica]

Molt bones Xavier!

Acab d'adonar-me que has estat revisant les aportacions d'alumnes meus i em sap greu que hagin carregat certes fotos. El cert és que els he explicat a classe que no poden carregar certes fotos perquè poden tenir drets d'autor i s'han de respectar. De fet, els he dit que en principi només poden carregar dos tipus de fotos: les seves pròpies (sempre i quan els pares hagin donat el consentiment, que tenim a l'institut) o bé les que ja hi hagi carregades a la Wikimedia Commons. Alguns ho han entès molt bé i han fet el que tocava. Però altres ja es veu que no ho han entès i han posat fotos protegides. Hi ha alguna manera perquè jo sàpiga fàcilment les fotos que han penjat els meus alumnes? Així jo mateix esborraria les que no fossin adequades i els podria penalitzar amb la nota de l'assignatura.

D'altra banda, també m'he adonat que alguns s'han pensat que els Viquillibres eren el darrer racó del món i que podrien usar-lo com si fos un xat o una conversa de carrer. Personalment he avisat a alguns, perquè no es torni a repetir. Però podria esser que n'hi hagués més. Arribat el punt, com a professor arribaria a prohibir a alguns que emprassin l'ordinador a l'assignatura.

Lament el que ha passat.

--Profejmpc 17:55, 1 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Espai de noms[modifica]

Hola Xavier D,

Què et semblaria si donem per concloses les votacions d'espai de noms i ens posem a desenvolupar-los? Almenys el viquiprojecte, on hi ha consens; les altres votacions potser es podrien allargar, en especial la de viquijúnior (en tot cas, una majoria simple quan un dels vots que decanta especifica si creieu que és millor no em sembla exemple d'acord consensuat, deixant de banda les discussions recents que s'han fet al llibre d'estil quan s'haurien d'haver fet en aquesta votació).

Ja diràs!Fins aviat!

Aniol (--Loquetudigas (tot orelles!) 13:34, 2 oct 2009 (CEST))Respon[respon]

Pregunta sobre llicència[modifica]

Molt bones , Xavier , som una alumna de imatge i expressió i t'escric per recomanació del profesor perquè no sabem afegir la llicència a les fotos que hem carregat. Hi ha alguna manera que no sigui haver de tornar a carregar la imatge ? Gràcies

--Miriam Sitjar 10:13, 6 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Imatges a Wikimedia Commons[modifica]

Hola Xavier!

Abans t'hem escrit la meva alumna i jo des de classe i ja he vist que li has contestat. El meu gran desconeixement era que pensava que les imatges dels Viquillibres es guardaven automàticament al Wikimedia Commons, i a l'inrevés. Per això els deia, al meu alumnat, que podien carregar imatges des de les mateixes pàgines dels Viquillibres i per això m'estranyava que hi hagués les possibilitats tan limitades. Quan he vist la teva resposta, he mirat com es carregaven les imatges al Wikimedia Commons i, sens dubte, m'ho hauré de mirar amb deteniment per tornar a explicar-ho a classe, perquè val la pena començar a fer-ho bé. Moltes gràcies per la teva ajuda!

--Profejmpc 18:16, 6 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Petit projecte[modifica]

Hola Xavier,

Fa un temps que tafanejo per Viquillibres, però encara mai m'hi he posat de ple. Comentar-te, però, que ara ens han concedit un petit projecte d'innovació docent sobre "materials oberts" amb que un dels objectius és justament la realització d'un Viquillibre sobre Organografia vegetal per a ús en els estudiants de Farmàcia. Aquest viquillibre el vaig començar ja fa més d'un any, però amb els meus estudiants els curs passat varem abocar tots els esforços directament a la Viquipèdia amb plantes medicinals. Ara crec que si que podrem avançar un xic més atès que, a més, disposo d'una becària que hi posarà part del seu temps per tirar-ho endavant. Ara, aquesta companya començarà amb una petit llibret sobre plantes medicinals en format de galeria d'imatges amb l'intenció que l'acabin de completar els estudiants. Ja ho aniràs veient. Com a administrador actiu de Viquillibres espero comptar amb el teu suport i també agrairé tots aquells consells i orientacions que de ben segur sempre seran ben encertades. Estem en contacte i gràcies per la paciència. --Simonjoan 20:13, 19 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Gràcies per la teva ràpida resposta i pel teu suport. De fet la proposta de la Flora del Pirineu català la vaig iniciar jo i l'ha anat continuant una de les meves ex-alumnes (crec que la única que s'ha enganxat a la Viqui) que tenia ganes de col·laborar. Això em dóna peu a una pregunta no se si important o no. En aquell moment la "Flora del Pirineu català" la vaig iniciar i estructurar seguint filparranda les instruccions a l'igual que l'esquelet d' Organografia vegetal. Però avui he vist (potser és nou?) que també es pot fer activant l'opció "Crea un llibre" i anar afegint pàgines ja prèviament creades. Al teu entendre quina és la millor opció o quines avantatges/desavantatges té cadascuna de les dues opcions? No he estat hàbil per trobar-ne la resposta en les pàgines d'ajut i et prego que em disculpis si està ja explicat en algun lloc. Gràcies de nou. --Simonjoan 22:36, 19 oct 2009 (CEST)Respon[respon]
Hola de nou Xavier. Tens raó amb els teus suggeriments, però t'explico un xic més el nostre plantejament. D'entrada dir-te que de ben segur aquest primer llibret en format de "galeria fotogràfica" (potser seria millor anomenar-ho ATLES fotogràfic?) estaria més ben encabit en el projecte germà VIQUIUNIVERSITAT, però ja saps que, ara per ara, no hi ha prou material per obrir-lo. Entenc que és un xic "forçat" un llibre (atles?) sense text, però la idea és que sent un projecte d'innovació docent en el marc universitari, siguin els mateixos estudiants que, d'una manera activa, facin seu el llibre i l'omplin de contingut. Entenc que per a la comunitat és millor que sigui ben complet, però per aquest en concret et demanaria un xic més de paciència. En canvi el d'organografia vegetal serà majoritàriament fet i revisat pels professors. De totes maneres, cada espècie i cadascuna de les famílies porta l'enllaç cap a la viquipèdia per bé que canviaré l'etiqueta actual del GIBAF per una altre de "millorable" per deixar ben clar que queda feina a fer.
Em sap greu haver creat dues pàgines semblants com molt bé has vist, però és la única estratègia que se m'ha passat pel cap en aquell moment. El cas, i m'agradaria que m'ajudessis en aquest aspecte, és que m'agradaria que el llibre-atles fos imprimible i he constatat que al passar-ho a pdf per completament el format original fins el punt que el títol de l'article es fa taaaaaan llarg que no hi cap al full. D'aqui ve, que hagi optat per posar l'índex i les pàgines en una "carpeta" abreujada amb el nom de GPM. Si l'obro amb Open Ofice... fins i tot desapareixen les imatges! La solució passa per refer-lo tot manualment i penjar un document pdf amb cara i ull... però clar... és doble feina!. Saps si es poden modificar els paràmetres d'impressió??? De nou, gràcies pel teu ajut. --Simonjoan 20:02, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]
Hola Xavier. Ja m'havia fixat en la "versió per imprimir" i va força bé amb text "llarg", però (crec) és una autèntic desgavell amb imatges grans ja que al imprimir en DIN-A4 queda tot fora de lloc. Ja hi pensaré com arreglar-ho. Si us plau, avisa'm quan hagis fet les redireccions perquè ens podem trobar que Ximeta (la becària que m'ajudarà) començi a fer pàgines noves i no encerti sota quin nom. --Simonjoan 21:00, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]
Gràcies per l'avís Xavier. --Simonjoan 21:39, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]
Perdona'm Xavier, t'havia respost a la qüestió abans, però crec que no se m'ha entés. Hi torno. Et comentava que de ben segur aquest primer llibret en format de "galeria fotogràfica" (potser seria millor anomenar-ho ATLES fotogràfic?) estaria més ben encabit en el projecte germà VIQUIUNIVERSITAT, però que, ara per ara, no hi ha prou material per obrir-lo. Entenc que és un xic "forçat" un llibre (atles?) sense text (ni descripció ni indicacions terapèutiques), però la idea inicial és que sent un projecte d'innovació docent en el marc universitari, siguin els mateixos estudiants que, d'una manera proactiva, facin seu el llibre-atles i l'omplin de contingut. Entenc que per a la comunitat és millor que sigui ben complet i AMB TEXT, però per aquest en concret et demanaria un xic més de paciència per deixar-ho per un xic més endavant. En canvi el d'organografia vegetal serà majoritàriament fet i revisat pels professors i amb format LLIBRE. De totes maneres, en aquest llibre-atles cada espècie i cadascuna de les famílies porta l'enllaç cap a la viquipèdia.

Si de totes maneres ho veus una gran bestiessa fer-ho (repeteixo d'entrada) amb aquest format Atles, no t'estiguis de dir-m'ho amb tota confiança, ok? --Simonjoan 22:46, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Llibre Python[modifica]

Xavier: el llibre que estem traduint empra alguna plantilla que no tenim en el projecte ... He creat Plantilla:Caixa ocultable a imatge i semblança de l'original en angles, però no es veu igual: no es mostra la caixa ocultable, ni les coloraines, potser manca "activar" alguna cosa... pots fer-hi un cop d'ull (servidor no sap per on començar a mirar :D) ... Per altra banda he emprat una taula a Python 3 per a no programadors/Hola, món que no es veu correctament, suposo que es per la class="prettytable" ... quina haig d'emprar? --Mafoso 11:04, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Joer!, que complicada la taula ... no es poden heretar d'alguna manera les plantilles de la wiki ... manda carallu!... XD .... (pd: que fas que no entres al xat?, vigila que ara hi ha el de Palos XD)--Mafoso 11:33, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Llibre de cuina[modifica]

Hola Xavier. M'he passat per la votació del nom del "Llibre de cuina" i per les explicacions dels altres em sembla que no conec gaire lassumpte. És veritat que tots es diuen "guia", "manual", etc.? o que cap d'ells ho és? no entenc perquè alguns pensen que "llibre de cuina" està priviligiat sobre altres noms. Quins noms tenen els altres? Quins criteris hi ha? Quants llibres? M'en podries fer cinc cèntims quan tinguis temps? Una mica per presentar-me tot això, tinc la sensació que estàs a varios llibres. Gràcies. --Slastic 18:07, 20 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Gràcies, ara ho entenc. Sort que en tot cas es pot fer un bot, suposo que hauria de fer una cerca per tot arreu i buscar les plantilles per canviar-les per l'altra, no? Entenc la teva postura, i també la dels que pensen que s'hauria d'homogeneitzar tot. M'agradaria recolzar-te però no sé quins arguments posar per justificar-ho, igual val més posar un no sabe, no contesta igual que tú... Gràcies de nou, m'ho rumio tot una mica i m'hi passaré. --Slastic 17:12, 21 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Bones![modifica]

Idò sí, en Simonjoan t'ha informat la mar d bé :) Tot just m'acabo d'introduir en aquest món i intentaré agafar el ritme tan ràpid com puga per acabar el projecte ben aviat. De moment, no m'ha sorgit cap dubte, però és bo saber a qui puc recórrer en cas d necessitar ajuda. Moltes gracis per tot! Salut! el comentari anterior sense signar és fet per Ximeta Mayans (discussió • contribucions) 20:22, 21 oct 2009 (CEST).Respon[respon]

Re: Pic d'activitat[modifica]

Com es nota que avui també havia d'estudiar... ;) Sort que encara tinc temps.--Loquetudigas (tot orelles!) 14:40, 23 oct 2009 (CEST)Respon[respon]

Recordatori[modifica]

Gràcies pel recordatori! la "plantilla" q utilitzava no tenia allò de la categoria i per això no sabia q s'havia d posar. Ara ja ho he inclòs i espero q estiga ben fet! Gràcies d nou! el comentari anterior sense signar és fet per Ximeta Mayans (discussió • contribucions) 13:22, 25 oct 2009 (CEST).Respon[respon]

Llibre de cuina[modifica]

Ja està acabat! --Joancreus 17:45, 1 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Plantilla de navegar al final[modifica]

Hola Xavier Dengra, he vist que havies tret la plantilla de navegar que havia posat al final de Python 3 per a no programadors/Exemple de funció avançada. Penso que si la plantilla de navegació és útil en algun lloc, és precisament al final, ja que quan has acabat de llegir el capítol pots passar al següent de manera immediata. Si no, aleshores has de pujar fins a l'inici de l'article per trobar l'enllaç al següent capítol, quan podria ser més senzill. Però és una opinió personal. --Puigalder 23:55, 10 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Com que el llibre és "en construcció", de moment ho poso a les pàgines que estic traduïnt jo. Quan estigui tot acabat (ara hi ha diversos capítols per fer i alguns a mitges) ja m'encarregaré d'anar afegint-ho a la resta de capítols. --Puigalder 20:45, 11 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Gràcies, home. Salutacions cordials! Ferbr1 23:56, 11 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Viquillibre organografia[modifica]

Entenc perfectament aquesta política de que em parles i tampoc té cap sentit copiar filparranda el que hi ha a la Viquipèdia. De fet, va ser només una prova per tal que ho veiessin els companys exclussivemant pel que fa al sobredimensionament del que podria ser el llibre. Però em sembla que em vaig precipitar i ho hagués tingut que fer en una pàgina pròpia de proves, no? El cas és que... ara que faig? Ho esborro directament (fins arrel) tot el que vaig posar ahir??? Sembla que tinc més problemes amb les "resistències" dins la Universitat de les que en principi m'imaginava. I tot s'endarrereix més del desitjable!

Una altre qüestió de la que voldria que me'n fessis cinc cèntims és on són els límits del que es pot "copiar" literalment de la Viquipèdia. La meva intenció era arreglar i completar-ho SEMPRE a la Viquipèdia per finalment passsar-ho a Viquillibres tot treient els enllaços interns i donan-li un format menys enciclopèdic i més de llibre. Però els continguts (entessos com a la major part de fragments) serien de la Viquipèdia. Això no és possible fer-ho???

Gràcies per estar-hi a sobre. Salutacions. --Simonjoan 00:18, 19 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Benvolgut Xavier. He estat uns quants dies "emigrat" del meu lloc de treball habitual. He fet el que em vas suggerir de posar l'etiqueta d'innacabat a totes les pàgines. Òbviament tens raó amb tot el que em comentes i comparteixo bona part dels teus comentaris. De fet, en la viqui hi ha articles força més desenvolupats que d'altres i cal equilibrar-ho tot plegat. Mica en mica (espero) ho poguem arreglar i tenir-ho a punt per a ser utilitzat pel semestre vinent. De nou gràcies per la infinita paciència. --Simonjoan 23:29, 23 nov 2009 (CET)Respon[respon]
Bon olfacte Xavier! Efectivament l'usuari:Francdubtes és una ex-estudiant que vaig tenir ja fa uns anys i de tant en quan ens mig coordinem a través del correu... però de moment amb poc èxit, com sempre, per manca de temps. --Simonjoan 23:07, 25 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Hola Xavier,

M'agradaria que em donessis un cop de mà en el tema de dividir l'article en pàgines. Moltes gràcies --Alovse 12:10, 20 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Moltes gràcies per la resposta. La separació que has fet la trobo correcta. Però m'agradaria fer-ho a mi. Em pots explicar com es fa? Què vols dir amb "autoria"? Sí, sóc conscient que si es separà en pàgines s'han de posar més referències. --Alovse 14:11, 20 nov 2009 (CET)Respon[respon]
Ja he modificat el llibre i l'he dividit. També m'he pres la llibertat de treure la categoria llibres d'una pàgina. M'agradaria posar una nota conforme és inacabat. Lo de l'autoria no ho he fet, ja ho faré. Mira-t'ho a veure què et sembla! Moltes gràcies --Alovse 18:05, 21 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Taula Flora del Pirineu[modifica]

Hola Xavier. Tot i que està inacabada la teva modificació de la taula, et volia assenyalar que amb el canvi fet actualment, les entrades que són noms científics sinònims han quedat en lletra no cursiva i haurien d'anar en cursiva com abans de fer aquesta modificació, és a dir, que s'haurien de posar en cursiva. Jo no sé ben bé com fer-ho sense "espatllar" la taula. T'ho podries mirar, si us plau? Gràcies. --Francdubtes 00:10, 25 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Hola Xavier. Això de les cursives ja ho he arreglat. El que et volia demanar és com funciona Book Creator. Per fer una prova he carregat en un llibre tres pàgines, però ara no se com tornar-hi a entrar des de Book Creator per bé que s'ha guardat correctament. S'ha de tornar a fer tot el llibre de nou??? Tampoc m'ha funcionat de cap manera exportar-ho a format ODT... com és??? Salutacions cordials. --Simonjoan 21:29, 28 nov 2009 (CET)Respon[respon]

Proposta d'esborrat[modifica]

Hola Xavier,

Dóna un cop d'ull a C:EE. Hi ha la Categoria:Viquillibres:Administrar Mediawiki, que tenim encallada fins a l'abril si no hi vota ningú més. T'animo a argumentar la defensa de l'esborrat, per fer net i no acabar arxivant la proposta sense consens.

Fins aviat!--Loquetudigas (tot orelles!) 20:31, 7 des 2009 (CET)Respon[respon]

Festes d'hivern[modifica]

Bones vacances, igualment!

Com es nota que són festes, aquests dies això està desert!--Loquetudigas (tot orelles!) 13:19, 28 des 2009 (CET)Respon[respon]

Què volies[modifica]

Eps, no saps deixar el misatge amb el meu nick i et conteste quan puc? :P

Dius que és urgent, i sent que ja no és 28D m'ho crec... Ja diràs el què doncs... Pasqual 17:01, 29 des 2009 (CET)Respon[respon]