Usuari Discussió:Profejmpc
Afegeix un temaArxiu |
---|
Hola de nou
[modifica]Un plaer tornar-te a veure per aquí, Joan Miquel.
Em sona que ja n'havíem parlat: creus que seria molta feina dividir el contingut dels viquillibres escolars actuals en els corresponents llibres per nivells? Crec que si a viquillibres s'ofereix (encara que no tingui contingut) un accés molt visual als llibres de text és possible que més instituts s'uneixin al seu desenvolupament, tal i com feu vosaltres.
A part d'això, com et va el projecte? Segueixes a l'IES Binissalem, suposo? Per qualsevol cosa pots contactar amb en Xavier o amb mi, tot i que diria que últimament ens hem invertit els papers (finalment tinc internet a casa, amb això torno a la càrrega).
Fins aviat,--Loquetudigas (tot orelles!) 17:51, 6 gen 2011 (CET)
- Realment són molts nivells a mantenir. Més que el sistema de categories, que és poc atractiu, se m'acut un sistema semblant al de la Guia Ubuntu. Els diferents índexs comparteixen totes les pàgines que és possible, i es reserven pàgines duplicades per explicacions substancialment diferents. En el cas dels llibres escolars tan sols s'hauria de duplicar l'índex complet, retallar-lo al gust, i fraccionar les pàgines utilitzades en nivells de dificultat molt diferents en seccions més manejables, com ara "introducció a tema", "tema", "tema avançat". Si es manté un índex principal amb tots els continguts a més dels específics el manteniment simultani no ha de ser gaire complicat.
- M'agrada el sistema que proposes. Ja m'he posat mans a l'obra i la pàgina s'ha simplificat molt. Quan puguis, pega-hi una mirada, a veure si t'agrada.
- --Profejmpc 13:15, 7 gen 2011 (CET)
- Això també permetria adaptar-ho ràpidament a les novetats, i fins i tot crear índexs específics per a cada institut, si es donés el cas. Pels canvis curriculars, crec que l'únic que podem fer és referenciar molt bé en quina versió del currículum es basa cada índex, procurant mantenir-ho actualitzat. Perquè funcioni seria imprescindible que almenys un IES utilitzi cada llibre durant el curs, però de moment la comunitat és massa petita. Si no s'utilitza, tan és tenir el llibre no actualitzat com no tenir-lo.
- En Joancreus va començar a desenvolupar un portal escolar, li he demanat fa poc si li sembla bé recuperar-lo. De totes maneres esperaria a publicar-lo un cop haguem acordat com gestionar els continguts.
- Per aquí a viquillibres crec que hi ha poques novetats, ja et dic que fa poc que he retornat. Aquests últims mesos hi ha hagut molta activitat, però sembla que s'ha tornat a calmar. Trobo a faltar una comunitat estable, no sé si l'arribarem a tenir (coses de ser un sub-projecte). Però en general jo estic bastant content en com es desenvolupa tot plegat, quan vaig arribar era un projecte molt més marginal i desestructurat. Que vagi a poc a poc no em preocupa, el que em desespera és la falta de cooperació, que excepte els projectes escolars es redueix a petites correccions mútues, no a coedició.
- Seguim en contacte. Bon dia de reis per a tu també! --Loquetudigas (tot orelles!) 18:54, 6 gen 2011 (CET)
Hello. I see you blanked the page above. Could you, please, tell me the reason for that? Thanks in advance.” TeleS (T M @ C G) 02:19, 7 gen 2011 (CET)
I've changed the blank page for a redirection--Loquetudigas (tot orelles!) 12:33, 7 gen 2011 (CET)
No t'hi preocupis en absolut :) De fet no sé ni si a viquillibres tenim la política de fusió de pàgines, i jo mateix ho havia fet més d'un cop abans no ho vaig apendre. El procediment té sentit només perquè al blanquejar la pàgina no es blanqueja l'historial, de forma que l'usuari es pot trobar amb una pàgina sense contingut i decidir editar-lo, revertint el canvi o fent feina nova. Si s'esborrés es perdria l'historial, i només es tindria la referència de la persona que ho ha copiat. Al redireccionar facilites que l'usuari vagi directament al contingut, i alhora que es mantingui el registre de contribucions.
Ja he canviat la redirecció, ara apunta a la pàgina concreta. I ja ho saps: sempre és millor fer les coses sense por que pensar que no se'n sap prou. Tard o d'hora (més aviat d'hora, veient l'eficiència d'en Teles) algú altre veurà per on acabar de corregir la contribució. Així que endavant, i per qualsevol dubte ja saps que pots comptar amb mi! --Loquetudigas (tot orelles!) 13:39, 7 gen 2011 (CET)
Hola Joan Miquel,
Fent un repàs per les novetats m'he trobat aquesta pàgina en blanc. Em fa la pinta que deu ser una pàgina "creada per error" que s'hauria d'esborrar, m'ho pots confirmar o dir què en tens intenció de fer?
Gràcies!--Loquetudigas (tot orelles!) 23:48, 2 juny 2011 (CEST)
- M'ho imaginava ;) tot i això, per agilitzar la feina, prova de posar una plantilla d'esborrat o avisar-nos als esborrapàgines.
- Per cert, curiós aquest llibre... què me'n dius d'escriure un petit capítol d'explicació de com s'ha fet el llibre?--Loquetudigas (tot orelles!) 00:39, 3 juny 2011 (CEST)
Projecte de matemàtiques
[modifica]Hola Joan Miquel,
Veig que has tornat amb força, me n'alegro molt! Pel que fa les mates interdisciplinars que proposes, potser et serveix fer un cop d'ull a algunes categories multimèdia de Commons com aquesta, ja sigui per explicacions, exemplificacions o exercicis. Si necessites ajuda per a realitzar alguna edició que requereixi un codi més complex, ja saps que només m'has de deixar un missatge i faré el que em sigui possible.
Salutacions! --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:51, 5 ago 2015 (CEST)
- Ahir em vaig oblidar de comentar-te que des de fa uns mesos disposem de l'eina per a crear pàgines com aquesta. Fes un cop d'ull al codi directament; és fàcil de crear-los. Tot i que encara no hem fet la pàgina d'ajuda aquí, en anglès sí que està disponible. Ofereix moltes opcions i segur que li sabràs treure profit. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:23, 6 ago 2015 (CEST)
Trasllat del contingut de l'institut
[modifica]Hola Joan Miquel,
L'altre administrador del projecte, el Gerardduenas, em va avisar (jo no m'hi havia fixat), que dins el llibre de matemàtiques havies dedicat unes poques subpàgines als recorreguts de l'Institut Clara Hammerl. La veritat és que aquest no és el millor mètode per a indexar continguts com ho has fet, ja que comptabilitzen com a pàgines de projecte de Viquillibres quan en realitat són material de suport acadèmic i no totalment docents. Tal i com vàrem fer fa uns anys amb el Viquiprojecte:IES Binissalem, he traslladat tot el contingut íntegre dels recorreguts a Viquiprojecte:IES Clara Hammerl, que és la forma més correcta. He habilitat més espais on puguis treballar i afegir informació. Espero que d'aquesta manera traiem un doble benefici: et sigui més senzill treballar i fer la teva, i també alliberar el llibre de "noms propis". Si hi cal fer cap modificació a la barra superior, deixa'm l'encàrrec o edita tu mateix la plantilla.
Per altra banda, et demano permís per a poder eliminar les pàgines i subpàgines següents:
- Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl
- Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl/Matemàtiques 1r d'ESO
- Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl/Matemàtiques 2n d'ESO
- Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl/Matemàtiques 3r d'ESO
- Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl/Matemàtiques 4t d'ESO
I també per a que a la portada del llibre, s'hi enllaci el viquiprojecte com a recorreguts opcionals en comptes de deixar la taula que hi ha ara. Gràcies per la comprensió! --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:32, 10 ago 2015 (CEST)
- Hola Xavier, tens raó que el Viquillibre Matemàtiques (nivell ESO) és molt més general i obert a tot el públic i en canvi tot el que penja de Matemàtiques (nivell ESO)/Recorregut IES Clara Hammerl no en forma part, ja que es tracta d'una proposta molt concreta, per a uns cursos i anys molt concrets i per a uns grups de persones. Per tant, efectivament les pàgines que m'has dit haurien de ser eliminades. Moltes gràcies pel nou espai obert, el del Viquiprojecte.
- Feia tant de temps que no m'hi tornava a posar seriosament, que no recordava que hi hagués un nou espai, que és realment el més adequat per a la feina feta aquests dies i que segurament aniré ampliant. De fet, no estava gaire segur d'on posar aquest suport acadèmic i per això vaig crear allò dels Recorreguts. Altres propostes (idees, possibles ampliacions de contingut, etc) les vaig anar posant simplement a l'apartat de Discussió:Matemàtiques (nivell ESO)/Matemàtiques_interdisciplinars, perquè de moment he pensat que pugui ser un lloc adequat.
- També he comprovat les noves adreces proposades dels Viquiprojectes. Així, roman desada i arxivada la feina del Viquiprojecte de IES Binissalem i per un altre costat la feina feta aquests dies també s'ha traslladat al Viquiprojecte de IES Clara Hammerl. És el més adient i a partir d'ara les faré servir. Per tant les pàgines que m'has dit les pots esborrar sense cap inconvenient.
- Agraït estic de la feina d'administració que estau fent ;-)
- --Profejmpc (discussió) 00:04, 11 ago 2015 (CEST)
Nou viquiprojecte d'institut
[modifica]Ben retorbat de nou, Joan Miquel, i després d'una pila d'anys! Espero que estiguis bé. Molt bona feina amb el nou viquiprojecte educatiu de Sa Pobla.
Em pregunto si és possible de moure les pàgines del llibre que estàs creant i dins del llibre de Matemàtiques però fora de l'espai de noms Viquiprojecte:. Ara mateix no compten com a pàgines de llibre genèriques del projecte, sinó com malauradament com a pàgines d'un subprojecte -fet que les fa menys visibles en la cerca estàndard dins de Viquillibres. Per exemple: Viquiprojecte:CEPA Sa Pobla/ESPA/Matemàtiques/Matemàtiques 2.1/Unitat 2/Equacions de primer grau a Matemàtiques (nivell ESO)/Unitat 2/Equacions de primer grau.
Veuràs que el llibre Matemàtiques (nivell ESO) té algunes pàgines i potencial per a ser ampliat i així tothom se'n pot beneficiar sota el paraigües general. Com ho veus? Salut! Xavi Dengra (MISSATGES) 19:34, 28 març 2021 (CEST)
- Gràcies Xavi! Han estat anys de canvis i de molta feina. Però sí, em vaig animar a tornar als wikis després de veure algunes notícies que en parlaven. El teu nom, el d'en Pau Cabot i altres persones molt rellevants per a les wikis hi apareixíeu. Crec que va ser arran d'això, que he descobert, o redescobert, el mètode de la transclusió i això m'ha fet veure noves possibilitats per als apunts que donam als nostres alumnes.
- No vaig voler tocar el llibre Matemàtiques (nivell ESO) per no crear-hi interferències amb el recent Viquiprojecte, perquè ESPA, encara que sigui ESO per a persones adultes, no té ben bé els mateixos continguts. Sí que tenen alguns continguts comuns i certament seria una bona idea poder aprofitar els temes més desenvolupats per a afegir-los en aquest cas a Matemàtiques (nivell ESO)/Unitat 2/Equacions de primer grau. Jo mateix faré l'aportació. --Profejmpc (discussió) 09:46, 30 març 2021 (CEST)
- Moltes gràcies per la resposta i per avenir-t'hi, @Profejmpc! Ja he esborrat la pàgina que em dèies que s'havia creat per error. Me n'alegro molt que hagis tornat al projecte gràcies a la difusió externa que provem de fer. Les pàgines dels llibres estan creant realment bé i podran ser un exemple de futur i, esperem, perquè altres docents s'hi apuntin també a posar-lo en pràctica.
- Menciono a en @Paucabot, al qual també li farà il·lusió de llegir-ho. Si et puc ajudar en res, no dubtis en deixar-me un missatge a la discussió; darrerament paro més per la pròpia Viquipèdia i Wikidata, amb un ull sempre per aquí com a administrador i per donar un cop de mà en allò que pugui. Salut! Xavi Dengra (MISSATGES) 13:24, 30 març 2021 (CEST)