Usuari Discussió:Merencat

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
Afegeix un tema
Darrer comentari: fa 7 anys per Xavier Dengra sobre el tema Plantilles arreglades

--Merencat (discussió) 18:01, 22 juny 2015 (CEST)--Merencat (discussió) 18:01, 22 juny 2015 (CEST)Respon

Pàgines de suport[modifica]

Ajuda - Mapa del web - Llibre d'estil
Hola Esther Tinc problemes per inserir una foto des del meu ordinador. A l'apatat de descripció hem diu que és massa genèric i no me la ddeixa penjar. He probat posar una frase senccera, però no me'n surto. --Mga14 Hola Merencat! Benvingut/da a Viquillibres i al coneixement lliure. Primer de tot, us encoratgem a que feu un cop d'ull per la Portada, on hi ha diferents seccions que us poden aportar informació útil.

Aquesta és la vostra pàgina de discussió, que us servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Per contestar, ho heu de fer a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on hi podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

Seria convenient que llegíssiu l'Ajuda i el nostre Llibre d'estil per aprendre com editar, utilitzant si voleu la Pàgina de proves. Així mateix, us ajudaria força llegir la Política de privadesa per tenir una visió general i de les polítiques elementals que cal respectar en aquest projecte.

Finalment, disposeu de la Taverna i de la pàgina de plantejament de preguntes, on posar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Heu de signar els teus comentaris amb el penúltim botó de dalt de la barra d'edició.


--Unapersona (discussió) 14:45, 3 set 2014 (CEST)Respon

Taules[modifica]

Hola Josep,

He vist el teu comentari a la discussió de la pàgina del llibre. Al llarg d'aquestes setmanes acabaré de polir el que em vas dir. Per temes:

1. Taules: potser tardaré fins després de Nadal a tenir-les llestes, ja que un aspecte tan trivial com canviar el color de les caixes requereix un canvi força profund del codi de taules de Mediawiki que m'haig de mirar bé en què consisteix per no destrontollar la resta de pàgines que el fan servir. Per tant, si veus algun error a les taules no et preocupis perquè fins llavors aniré provant-hi coses. Un cop les tingui, te les deixaré totes llistades a la pàgina del viquiprojecte amb el seu codi visible per a enganxar-les on correspongui, i les d'aquest any les afegiré jo mateix, si et sembla, per a que els alumnes de l'any que ve les tinguin com a referència d'edició (copiar el format per a que tots els capítols segueixin una línia d'estil més o menys definida).

Perfecte
 

2. Editor visual: al trobar-se en fase beta, encara no es troba per defecte.Has d'anar a les Preferències d'usuari > Funcionalitats Beta > Editor Visual, i activar-lo allà.


Perfecte. Fet
 

3. To do: Fet Fet!, si t'hi fixes ja t'he activat la plantilla a la pàgina de discussió de la portada del llibre. Si creus que cal posar-la a la discussió de cada capítol del llibre, prova a mirar com ho he fet jo a la de la portada i si et trobes amb cap problema m'avises.

Ho provo
 

4. Portada del llibre: Fet Fet!, ja hi he escrit la introducció, links bàsics a la viquipèdia i imatge. Si hi vols afegir (o treure) quelcom més, sigues ben lliure de fer-ho.

OK
 

5. Plantilles de navegació: Fet Fet!

6. Pàgina del viquiprojecte: durant aquests dies adequaré la pàgina del projecte per a que sigui més visual i accessible a continguts d'ajuda (d'aquí i de la Viquipèdia - són idèntics -), contribucions i altres dades tant de cara als alumnes com per a que tu els puguis tenir controlats.

Crec que no em descuido res. Pots contestar-me via correu o deixant-me un missatge a la meva pàgina de discussió, com et sigui més fàcil. En l'últim cas, recorda signar el comentari amb el codi --~~~~ (així sabré que ets tu). Salut! --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:00, 4 des 2014 (CET)Respon


Hola Josep. Aquí les tens (abans del què pensava), aviam què et semblen:
Si cal canviar res, digues-me-ho i hi faig una ullada. --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:44, 6 des 2014 (CET)Respon


--Merencat (discussió) 18:01, 22 juny 2015 (CEST) Hola Xavier,Respon

 la idea em sembla bé. Caldria un nou paràmetre que definís si quan es carrega la pàgina el text es desplega o s'amaga. 

Per altra banda es poden crear plantilles a partir dels exemples que tu proposes? Així evitaríem cada cop recordar quin color o format de títol li pertoca. Ho puc fer jo? Com?

@Merencat: Hola, et creo les plantilles al llarg d'aquesta setmana, que no em costa res. Tanmateix, si vols provar-ho tu mateix, el funcionament de creació d'una plantilla és senzill: veient com se n'ha fet una altra. En aquest cas, les que t'he posat com exemple són variacions de la plantilla {{Barra de fulleig}}, que ja existeix. Només s'haurien de fer retocs per ampliar paràmetres i ja estarien enllestides. Llegir Ajuda:Plantilla de la Viquipèdia i posteriorment mirar el codi de {{Barra de fulleig}} t'ho deixarà tot molt més clar. Si no et sembla malament, en el mateix ordre que estan exposades les taules, les podríem anomenar: {{Enunciat d'Android}}, {{Solució d'Android}}, {{Codi font d'Android}}, {{Codi propi d'Android}} i {{Exemple de codi d'Android}}. Tan aviat com les vagi creant els hi redactaré una explicació de funcionament. Això sí, tal i com funcionen a la Viquipèdia, sempre es mostraran plegades per defecte i es desplegaran al clicar el botó de la dreta. Quan les tingui aquests enllaços vermells es tornaran blaus i hi podràs accedir també clicant a Categoria:Plantilles d'Android. Ho anem parlant. --Xavi Dengra (MISSATGES) 22:53, 22 juny 2015 (CEST)Respon

Avançant feina[modifica]

Hola Josep,

Aquest matí he acabat totes les taules; fes una ullada a Viquiprojecte:Lapps/Taules i mira que tot estigui correcte i com em vas demanar. Haurien de funcionar bé tal i com s'explica a cada plantilla, comprova-ho si vols in situ sobre qualsevol pàgina del llibre.

He reestructurat i afegit algunes seccions al Viquiprojecte:Lapps. Veuràs noves pestanyes com Viquiprojecte:Lapps/Enllaços i ajuda, la pròpia Viquiprojecte:Lapps/Taules i també Viquiprojecte:Lapps/Avaluació (en la que pots afegir el que creguis convenient, a banda del volcat d'informació que hi he fet des de la plana principal). Si has de fer cap canvi, és tot teu i ja saps que estic a disposició. Salutacions! --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:01, 26 juny 2015 (CEST)Respon

Primeres impressions[modifica]

Hola Xavier,

   quan pugui m'ho miro amb calma.  Moltes gràcies per la feina feta. En una observació matussera veig que les taules fan en grans terme el que han de fer, tot i  que potser hi ha alguns detalls que caldria polir. Quan m'ho miri amb calma en parlem. Per altra banda, em sap greu molestar-te per minúcies. Si vols, si em dius des d'on puc editar la definició d'aquestes taules jo puc intentar de fer canvis mínims, i ja et demanaria canvis de coses més "feixugues".--Merencat (discussió) 12:23, 29 juny 2015 (CEST)Respon
Per editar les plantilles només has d'anar al botó "modifica el codi" de cadascuna, i allà fer els canvis que creguis. Si veus que el problema és més profund, llavors hauràs de copiar el codi de {{Barra de fulleig}} a les plantilles i fer-lo teu sobre les plantilles d'Android amb les adaptacions que calgui (aquest últim no el pots editar directament perquè afectaria altres plantilles del projecte que en depenen). --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:27, 29 juny 2015 (CEST)Respon

Bot bloquejat[modifica]

Hola Josep,

Ja he blocat el bot que us donava problemes per una temporada. Podeu esborrar els avisos d'esborrat ràpid, no tenen sentit. A disposar! --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:17, 11 nov 2015 (CET)Respon


Moltes gràcies Xavier.


Merencat (discussió) 16:12, 12 nov 2015 (CET)Respon

Plantilles arreglades[modifica]

Hola @Merencat:. Ja he adaptat totes les plantilles del llibre d'android, i ara tenen un paràmetre títol, que anul·la el que apareix per defecte i mostra l'afegit. Podeu llegir les pròpies instruccions a l'explicació de la mateixa plantilla. Estem en contacte. Salut! --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:59, 17 nov 2016 (CET)Respon