Viquiprojecte:Lapps/Avaluació

LAPPS - Laboratori d'Aplicacions Mòbils
Viquiprojecte de la UPC 2014-2016
#LappsVL


Procediment general

1. Escolliu un tema TTT dels proposats a la llista de la pàgina inicial.

Aquest tema que vosaltres creareu o corregireu dels proposats a la pàgina d'inici del Viquiprojecte passarà a ser un capítol del llibre Android, el qual podrà veure tothom.

2. Creeu un usuari UUU a Viquillibres.

Pot ser el vostre nom real o un pseudònim. Però en qualsevol cas, eviteu registrar noms de marques comercials o registrades. Feu-ho clicant aquí.

De forma optativa, podeu crear-vos una pàgina d'usuari Usuari:UUU, enllaç que es mostrarà en vermell al marge superior dret de la pantalla fins que la creeu. La vostra pàgina de discussió on podreu rebre missatges del projecte i d'altres usuaris és la Usuari Discussió:UUU.

3. Afegiu-vos a la pàgina d'inici del projecte

En la pàgina inicial, ntroduïu el vostre nom i els links pertinents a la taula del curs actual

4. A partir d'aquí, teniu dues opcions per a desenvolupar el contingut dels capítols.

A. Treball directe en línia

Un cop tingueu clar el tema que voleu redactar, només cal que comenceu a editar-lo clicant sobre l'enllaç en qüestió del mateix. Si és un enllaç en vermell, vol dir que el tema no existeix, mentre que si és blau, per editar-lo només cal que feu clic a Modifica (tipus processador de text) o Modifica el codi (edició amb codi wiki), segons les vostres facilitats. També podeu començar el tema escrivint a la barra de cerca Android/TTT.

B. En una subpàgina de proves

No és massa recomanable, ja que la gràcia de treballar en wiki és que el vostre treball sigui visible i modificable contínuament.

Si escolliu aquesta opció, però, el que heu de fer és crear el contingut en una subpàgina d'usuari anomenada Usuari:UUU/Proves, que un cop tingueu acabada i revisada haureu de reanomenar a Android/TTT. Aquest reanomenament de la pàgina l'heu de fer amb el botó Més > Reanomena i escollint el camp d'edició (Principal).

5. Aviseu el professor i demaneu-li informació.

Envieu un mail a meren@cs.upc.edu, amb el tema escollit, el link de la pàgina creada (ja sigui en una pàgina de proves que després bolcareu o directament una pàgina oberta del propi llibre) i la relació alumne-usuari.

Abans de començar a treballar, demaneu-li informació sobre el tema que voleu començar o revisar.

6. Seguiu els criteris d'avaluació i les pautes donades

Aquí teniu algunes notes destacades:

  • Segons el tipus d'informació que vulgueu donar, heu d'escollir bé les taules en què incloureu els codis, i també les plantilles per donar format òptim. Estan explicades a Viquiprojecte:Lapps/Taules i plantilles.
  • Tingueu en compte que les referències són PRIMORDIALS i les heu d'afegir correctament; segregueu el que són fonts bibliogràfiques i el que són enllaços externs (further reading). No us descuideu de llegir la pàgina d'Enllaços i ajuda en aquest sentit.
  • Si pengeu imatges o arxius, aquests han de ser de llicència lliure i han d'anar a Wikimedia Commons, el repositori audiovisual de tots els projectes Wikimedia. Feu clic aquí per afegir-ne algun. Intenteu que si són esquemes vostres, estiguin en català, sense faltes d'ortografia, amb una resolució decent i no siguin gaire "cutres".
  • Afegiu la categoria del llibre a cada capítol. Això es fa incorporant al final de la pàgina (només a través del botó Modifica el codi) el codi [[Categoria:Android]]. Aquest detall és important per tenir classificades totes les pàgines del llibre.
  • Alguns llibres del projecte que podeu seguir per a veure com estan fets i adaptar-ne el format al llibre d'Android són el de Física bàsica de la medicina nuclear i la Guia Jove.
  • A la pàgina d'inici trobareu una taula amb alguns voluntaris de Viquillibres, a qui podeu deixar un missatge a la seva pàgina de discussió per si teniu dubtes. Ells estan al corrent d'aquesta activitat i us podran ajudar perfectament: no tingueu pudor de consultar-los si cal!

7. Tots aquests punts tenen la seva ajuda complementària

A la pàgina Viquiprojecte:Lapps/Enllaços i ajuda teniu informació i pàgines d'ajuda per a cadascuna de les pautes donades aquí. Recordeu que l'edició en wiki és una contribució al coneixement lliure i un aprenentatge senzill i autodidacta. Ja veureu com si hi dediqueu unes hores no us costarà gens entendre el seu funcionament. Ànims!