Recull de jocs d'esplai

Salta a la navegació Salta a la cerca
La guia Recull de jocs d'esplai,
pertanyent a la categoria de Lleure de Viquillibres.Els jocs populars passen a formar part fonamental de la nostra cultura, que es construeix i es renova dia a dia amb les petites variacions que introdueixen els mateixos jugadors. A les zones de parla catalana, els esplais i les agrupacions escolta tenen un paper decisiu en la transmissió d'aquesta cultura lúdica cap a les noves generacions. Les estones d'esbarjo i diversió a les cases de colònies sovint venen refrendades per aquests jocs, que fomenten el desenvolupament i l'esperit de companyerisme dels més joves.

El llibre Recull de jocs d'esplai és un compendi d'aquesta tradició, i ofereix informació sobre diversos jocs que es practiquen al nostre territori: de què tracten, a qui van dirigits, com es juguen i amb quin material, i les seves variants territorials o adaptacions a col·lectius amb dificultats. De cadascun d'ells també trobem diferents referències i enllaços al web.


Comença a llegir-lo

Índex de continguts[modifica]

 1. Matar conills
 2. El mocador
 3. La baldufa
 4. Pesa alta
 5. Saltar a corda
 6. El Pare Carbasser
 7. Pollanca
 8. Cursa de sacs
 9. Fet i amagar
 10. L'aranya
 11. Picaparet
 12. La xerranca
 13. Estirar la corda
 14. Pistoler
 15. Tres Maries
 16. Joc del botxí

Enllaços externs[modifica]

Viquipèdia A la Viquipèdia hi ha contingut enciclopèdic relatiu a esplai.Viquipèdia A la Viquipèdia hi ha contingut enciclopèdic relatiu a joc.