Vés al contingut

Recull de jocs d'esplai/Pesa alta

Nom del joc
Pesa alta
Edat A partir de 5 anys
Participants A partir de 6
Equips No
Àrbitre Opcional
Habilitats Velocitat, reflexos i agilitat
Terreny de joc Pla, més llarg que ample,
amb objectes per pujar-hi a sobre.
Material necessari Cadires, tamborets, espatlleres o
qualsevol objecte per pujar-hi.
Informació de la taula

El joc de la pesa alta consisteix en enxampar la resta de jugadors quan només són a terra, i no pas quan es troben damunt d'algun objecte. [1]

Regles de joc[modifica]

Distribució del terreny de joc[modifica]

S'han de repartir les superfícies elevades (cadires, tamborets, etc.) al llarg de tot el terreny de joc de manera, podent col·locar menys objectes que participants hi ha a fi de donar més emoció al joc.

Funcionament[modifica]

S'escollirà un jugador (o més, si el nombre de participants és molt gran) que sigui l'encarregat d'atrapar als altres. La resta de jugadors han de fugir d'ell pujant als objectes elevats que s'hagin distribuït pel terreny. Els participants només es poden capturar quan trepitgen terra; si són a sobre de qualsevol objecte, el jugador que atrapa no pot tocar-los. [2]

L'estona en què els jugadors estan situats damunt de les superfícies altes és limitada. Normalment es pot comptar fins a deu, moment en què haurà de baixar el jugador que està enfilat. Això, no obstant, no implica que el noi o noia que atrapa pugui esperar al costat del que està a cobert fins que s'esgoti el temps, sinó que s'haurà de separar a una distància considerable per a deixar cert marge de fugida, o bé haurà de perseguir a altres participants. La presència o no d'un àrbitre determinarà aquest aspecte.

Referències[modifica]

  1. López Cutilas, Ana Belén. «Salta, salta» (en castellà). Juegos de habilidades básicas. Efdeportes. [Consulta: 25 novembre 2014].
  2. «Subirse a lo alto» (en castellà). Juegos deportivos cooperativos. Educación física. Recursos didácticos. [Consulta: 26 novembre 2014].