PHP/Provar PHP

< PHP

Provar si PHP funciona és molt fàcil. Simplement, copia aquest text en algun editor senzill (res de Word o editors així, que posen caràcters "ocults", usa editors de text purs com notepad o gedit). Ara, salva el document amb el nom "index.php" en el teu directori web. Esborra l'arxiu "index.htm" d'aquest mateix directori perquè no hi hagi confusions digita al navegador a http://localhost/ o http://localhost/index.php

<?php echo 'Hola món'; ?>

Hauries de veure el text "Hola món" al navegador. Assegura't que no accedeixes al fitxer localment (C:/Web/index.php) sinó a través del servidor (http://localhost/index.php). Si accedeixes localment al fitxer, simplement veuràs el contingut d'aquest fitxer de text.

PHP té, a més, la funció phpinfo() que pots utilitzar per comprovar la teva instal·lació i aprendre alguna cosa sobre algunes de les característiques especials disponibles. Per utilitzar-la, simplement crea una nova pàgina (podria dir-se "phpinfo.php") i escriu en ella:

<?php phpinfo(); ?>

Ara, situa el fitxer en el teu directori web i visualitza la pàgina amb el navegador (per exemple, http://localhost/phpinfo.php)