Usuari Discussió:Manel ILL

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Hola, Manel ILL! Sigues benvingut/uda a Viquillibres i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens alguns enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. Recorda que si ho fas, has de prémer el botó Icona per a signar per a signar per a què sàpiga qui ets!

A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari (ara deu estar en vermell; l'hauràs de crear) on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Esperem veure't sovint per aquí!

Guia d'ajuda
Tutorials d'edició i consulta
Plantejament de preguntes
Dubtes enciclopèdics o de novell
Usuaris mentors
Unapersona · Gerardduenas · Xavier Dengra
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions!--Loquetudigas (tot orelles!) 19:09, 20 gen 2011 (CET)Respon[respon]

Termcat[modifica]

Hola Manel ILL,

Moltes gràcies per editar a viquillibres! En primer lloc espero que et sentis lliure de fer-hi tanta feina com vulguis. Ja saps que qualsevol canvi es pot fer i desfer sense problemes, així que tot és positiu.

Només et volia fer un comentari. He vist que has creat la pàgina Termcat. Tal i com està en aquests moments, aquesta pàgina sembla més un article enciclopèdic que un llibre de text o manual. Preferiria que em comentéssis quina és la intenció de la pàgina abans que errar el judici.

Si necessites ajuda amb qualsevol cosa només cal que m'ho comentis. Moltes gràcies!--Loquetudigas (tot orelles!) 21:01, 20 gen 2011 (CET)Respon[respon]

RE: Editor neòfit a Vikillibres[modifica]

Hola Manel,

En primer lloc animar-te a seguir amb l'experimentació, que que és un plaer ajudar a algú altre a fer els primers passos (és infinitament més agradable que esborrar les petjades d'aquells que trepitgen per trepitjar).

Sobre les consultes concretes:

 • Pel que em comentes em sembla molt més adequat un viquillibre, que ja quedaria "enquadernat" com a llibre de text de l'assignatura, per exemple. De fet jo vaig començar a la viquipèdia i he acabat aquí perquè hi podia combinar l'afició del wiki amb l'estudiada universitària. El viquillibre de Biologia i diversitat de vertebrats n'és l'exemple, tot i que ja es pot comprovar que no destaco per la constància.
 • Si he entès bé la pregunta, crec que el més adequat per organitzar la feina és un viquiprojecte, com el de l'IES Binissalem o els de categorització i traducció. Sobre els continguts concrets, jo facilitaria un índex (p.e. com a Biologia general) i, com a molt, un programa detallat, i deixaria als alumnes la tasca d'omplir-ne el contingut. Per la resta, el llibre d'estil i l'ajuda mútua és suficient.
 • No vaig arribar a utilitzar mai la wiki del meu Campus Virtual i ara ja no hi tinc accés. Suposo que de funcionament són totes semblants. Els avantatges de les wikis internes són les d'acotar els paticipants i d'identificar inequívocament els alumnes. Però pedagògicament crec que seria més interessant que editéssin directament aquí, al "món real", per diversos motius:
  1. Als projectes de wikimedia ja hi ha desenvolupada tota la complexitat que comentes i, encara meś pels biòlegs, la complexitat és un aprenentatge important.
  2. La comunitat podem ajudar en les qüestions més formals del llenguatge wiki, permetent als alumnes concentrar-se en els continguts. En aquest sentit viquipèdia té una comunitat més potent que viquillibres, que també s'ha de valorar.
  3. Si l'objectiu final és el d'importar la feina feta a viquillibres, així ens estalviem el procés d'adaptació.
  4. A més seria interessant que aquí, a wikimedia, quedessin registrades les autories individualitzades. Potser es poden importar els historials de la wiki del Campus, però n'hauríem de fer proves de compatibilitat.

Pel que fa a la pseudo-burocràcia que hi ha darrere aquest projecte no us hi preocupeu gaire. És molt complex, sí, però és lògic que tot projecte que funciona s'institucionalitzi, i crec que si se li perd la por ofereix una molt bona oportunitat per participar. A mi m'encanta categoritzar, per exemple, però espero no donar a ningú la sensació de que és més important un projecte buit però categoritzat que uns bons continguts per categoritzar (i d'això es tracta la cooperació, no?).

He de dir que m'ha fet il·lusió descobrir el vostre projecte, perquè ja fa temps que tenia idees semblants. A més 100 persones més o menys actives oxigenaran bastant el projecte. Compteu amb mi per tota la col·laboració que em sigui humanament possible. I considereu la possibilitat de designar administradors entre vosaltres, les condicions d'elecció són només orientatives, i lògicament modificables per casos com aquest.

Seguim en contacte.

Aniol (Loquetudigas (tot orelles!) 11:59, 26 gen 2011 (CET))Respon[respon]

RE: Fisiopatologia[modifica]

Hola de nou,

M'alegra saber que us engresco, és el meu principal objectiu. Respecte les consultes:

 • Al meu criteri prioritzaria per aquest ordre els conceptes:
  1. Introducció: llicència de totes les edicions, impossibilitat d'esborrar totalment el contingut (fins i tot per a administradors),...
  2. Navegació bàsica: cerca de pàgines, pàgines de discussió, consulta d'historial i comparació de canvis d'historial.
  3. Edició bàsica: desar edició de pàgina, resum d'edició, edició de seccions, previsualització dels canvis, firma a les discussions.
  4. Llenguatge wiki bàsic: ==Títols==, [[enllaços interns|visualització]], [[imatge:nomdelarxiu.format|etc]], {{plantilles|opcions}}, ''cursiva'', '''negreta''', #llista numerada, *llista, :sagnat, compatibilitat amb codi HTML per qui en sàpiga,...
  5. Coordinació bàsica: pàgines de discussió, pàgines de discussió d'usuari, subpàgines d'usuari, pàgina de viquiprojecte.
  6. (per a viquillibres) Estructura d'un viquillibre: [[Pàgina d'índex]], [[/Subpàgina/]] (que equival a [[Pàgina d'índex/Subpàgina|Subpàgina]]), moure/redireccionar una pàgina amb nom erroni.
  7. Suport de la comunitat: administradors, taverna, consens de polítiques, reversió de vandalismes.
  8. Ús d'imatges: recordar llicències, [[imatge:nomdelarxiu.format|1/9999px|right/left|thumb|llegenda de la imatge]], ús preferent de commons, navegació per categories, càrrega d'imatges a commons.
  9. Polítiques principals: llibre d'estil, esborrat de pàgines,
  • La resta de qüestions les deixaria a discreció dels que hi vulguin aprofundir.
  • Considero imprescindible explicar almenys fins el punt 5, i no crec que sigui difícil arribar-hi en una hora. Fins el punt 9 estaria bé introduïr-los, però ja dependrà de la motivació del grup o la seva aversió als ordinadors. Sóc partidari de treballar pocs conceptes profundament i deixar la resta escrit en una versió sintètica del llibre d'estil.
 • Des del moment en què s'introdueix un contingut, la comunitat es pot encarregar de la resta. Per concretar una mica, i donat que a viquillibres som poca gent, només m'atreviria a concretar el següent:
  • Resolució de dubtes de llenguatge wiki
  • Correccions menors: estil, ortografia,...
  • Adequació de les pàgines a les convencions: categorització, ordenació per subpàgines, enllaços interlingüístics,...
  • Sanejament de les pàgines amb proves, esborrats i reanomenaments.

Tot i que en cap moment m'heu comentat per quina universitat esteu preparant el projecte, m'atreviré a comentar que visc molt a prop de Barcelona, de forma que si es tractés d'algun campus proper ens podríem trobar un dia per fer més fluïd el diàleg. En cas que us interessi escriu-me a meu correu electrònic i ens posem d'acord.


Seguim en contacte. --Loquetudigas (tot orelles!) 04:05, 27 gen 2011 (CET)Respon[respon]