Usuari Discussió:Loquetudigas/2011
Afegeix un temaSalutacions
[modifica]Molt bones,
Encantat de retrobar-te!
- Això que dius de separar els llibres per nivells no hauria de ser difícil de fer, però ho veig més complicat si es tracta de manternir llibres diferenciats. Els motius que hi veig:
- Hi ha gran quantitat de nivells simplement de l'assignatura de Matemàtiques: 1r, 2n, 3r, 4t A i 4t B d'ESO dels nivells ordinaris, 3r i 4t de diversificació curricular, programa ALTER (que inclou una part de matemàtiques), programes de suport de 1r, 2n o 3r, etc. I si entràssim a les matemàtiques de batxillerat, tendríem uns 5 nivells extra o més.
- Els continguts dels diversos nivells de l'ESO són molt semblants. Alguns temes es van repetint al llarg de tota l'etapa i d'altres són exclusius d'un curs.
- El currículum també ha canviat molt darrerament. Els diversos canvis polítics han reestructurat els continguts canviant les coses de nivell. Coses que eren de 3r han passat a 4t i al revés.
- Van agafant importància les competències bàsiques a nivell europeu. Per tant, els continguts ja no estan tan ben distribuïts en nivells, sinó que a cada curs cal posar mà a allò que pugui resultar més útil. I això és una cosa en constant redefinició.
- Per això, crec que moure les coses d'un costat a un altre seria molt improductiu. A canvi, i no sé si és de fet la idea que proposes, sembla més adequat aprofitar el sistema de categories per categoritzar les diverses pàgines del llibre per nivells dins el mateix llibre:
- Matemàtiques 1r d'ESO
- Matemàtiques 2n d'ESO
- Matemàtiques 3r d'ESO
- Matemàtiques A de 4t d'ESO
- Matemàtiques B de 4t d'ESO
- I m'aturaria aquí entenent que Diversificació està basat en les Matemàtiques A de 4t d'ESO i que ALTER està basat en les Matemàtiques 1r i 2n d'ESO però amb eventuals adaptacions curriculars.
- La part visual que comentes també em sembla crucial. Per una banda, intentaria que féssim Llibres que contenguessin les categories de cada nivell, de manera que una persona pogués mirar directament els continguts etiquetats per 1r, per 2n, per 3r o per 4t. D'altra banda, també convendria tenir plantilles per fer més atractives les explicacions dels mateixos llibres, però aquest és un tema que encara no he tocat gaire.
- Seguesc al IES Binissalem, fent diversificació i suports dins l'aula. El projecte d'introduir els viquillibres a l'aula segueix en marxa. Però aquest any no tenc cap hora d'informàtica amb els nins, de manera que serà un poc més complicat. D'altra banda, amb l'alumnat de 1r d'ESO s'ha començat un projecte d'introduir els ordinadors dins l'aula. I per aquí sí que podria anar bé aprofitar els viquillibres.
Que bé que disposis d'internet. Realment és una necessitat. Supòs que tot bé, no? Hi ha hagut moltes novetats per aquí?
Bon dia de reis!
--Profejmpc 18:17, 6 gen 2011 (CET)
Redirecció
[modifica]Hola Loquetudigas,
Quan vaig esborrar la pàgina Funció lineal o de proporcionalitat y=mx, no em pensava que s'hagués de fer amb una redirecció, ni tan sols havia caigut amb això, però sí que està millor. De fet, el contingut està traslladat gairebé intacte a aquesta altra pàgina:
http://ca.wikibooks.org/wiki/Matem%C3%A0tiques_(nivell_ESO)/La_funci%C3%B3_lineal_(y%3Dmx)
Si pots canviar la redirecció perquè apunti a aquesta altra pàgina, molt millor. De fet, aquesta era una pàgina que anteriorment existia dins un índex escrit dins la pàgina que es proposava fusionar, tal com es pot comprovar a l'historial
I disculpes pel malentès.
--Profejmpc 12:58, 7 gen 2011 (CET)
Poca activitat
[modifica]Molt bones i bon any nou! Doncs sí, ja feia temps que no entrava molt per aquí... Tot i així, vaig revisant els canvis recents, però aviso que ara la cosa es capgirarà una mica, ja que els estudis em treuen bona part del temps i no podré estar gaire actiu. Si més no, estic disponible pel que calgui, ja sigui manteniment, consensos, etc. Estem en contacte. --Xavier D. (A disposar!) 23:11, 7 gen 2011 (CET)
Tutorial de git
[modifica]Me n'alegro que t'hagi servit! Afalaga molt veure que és útil. Tinc pensat ampliar-lo, a veure si algun dia m'hi poso. Gràcies --Alovse 13:25, 14 gen 2011 (CET)
Editor neòfit a Vikillibres
[modifica]Benvolgut Loquetudigas,
Sóc aquell editor absolutament inexpert que manipulant la pàgina de proves va crear l'entrada Termcat a Vikillibres. De fet, també vaig fer alguna altra barrabassada a la Vikipèdia, on també vaig crear la mateixa entrada Termcat. Tot plegat no eren més que això, proves. No vaig caure en el compte que potser hagués estat més encertat previsualitzant la pàgina enlloc de desar-la. Com que se m'invitava a experimentar, i a perdre-li la por ja que no podia fer malbé res, doncs jo m'hi vaig llançar de cap. Hores d'ara, he vist que algú altre ha re-editat l'entrada Termcat que vaig crear a la Wikipèdia. Efectivament, tal i com tu dius, aquesta pàgina no tenia pas cap sentit a Vikillibres.
Sóc bibliotecari universitari. El meu interès per aquests dos projectes (Vikipèdia i Vikillibres) ha sorgit a ran d'una proposta de col·laboració amb un professor de la branca de la biomedicina. En el seu programa per a l'assignatura de Fisiopatologia vol planificar la següent tasca per als seus alumnes (uns 100 estudiants, aprox.):
- Que cada alumne (o petit grup d'alumnes) desenvolupi algun apartat temàtic dins de l'àmbit de la Fisiopatologia i que, posteriorment, introdueixin aquests continguts (prèviament revisats pel professorat de l'assignatura) a la Vikipèdia. L'objectiu del treball és doble:
- D'una banda, l'aprenentatge de la matèria;
- De l'altra, estimular l'alumnat cap a una actitud més solidària, cooperativa i participativa; que prenguin vertadera consciència de les possibilitats que ofereix Internet, dels grans avantatges de compartir el coneixement, seguint la filosofia Open Access.
La idea inicial va ser crear un (o diversos) article/s a la Vikipèdia. Però, més endavant ens vam plantejar si no seria més adient crear un llibre de l'estil del de Biologia i diversitat de vertebrats, o participar dins d'algun altre projecte de llibre, com (p. ex.) el de Biologia general que tu tens iniciat.
A banda d'això, prèviament teníem pensat crear un Wiki a l'espai de l'assignatura en el nostre Campus Virtual, on els alumnes anirien introduïnt els continguts, per a la seva revisió per part del professorat. Posteriorment, els continguts, ja treballats i revisats, es volcarien a Vikillibres o a la Vikipèdia.
Durant aquests dies m'he anat endinsant, a estones, per tot un munt de pàgines, tant de la Vikipèdia com de Vikillibres i Vikicommons (ajuda, curset d'autoprenentatge, llibre d'estil, El Portal del Vikipedista, les llicències, la càrrega d'imatges...). En resum, he arribat a la conclusió que, sota l'aparent senzillesa per contribuir en els projectes de Wikimedia, s'estén tota una complexa i laberíntica estructura de categories, normes, codificacions, ...
Tot plegat, em porta a plantejar-te les següents consultes:
- Quina opció et sembla més adient: un Vikillibre o un article a la Vikipèdia?
- Quina creus que seria la millor manera d'enfocar i organitzar la feina d'introducció dels continguts a Vikillibres o a la Vikipèdia?
- Quin mètode de treball podem seguir per tal de simplificar al màxim la participació dels estudiants i no complicar-los innecessàriament la feina?
De moment, això és tot. Gràcies pel teu interès. --Manel ILL (Resto a l'espera!) 20:40, 25 gen 2011 (CET)
Projecte Llibre Fisiopatologia
[modifica]Benvolgut Loquetudigas,
La teva resposta a les meves consultes d'ahir és força engrescadora. Entenc que el més adient fóra crear un vikillibre. I, com a sistema de treball, organitzar la feina mitjançant un vikiprojecte. El professor, prèviament, hauria de crear i muntar l'estructura de continguts del vikillibre. La feina dels alumnes consistiria a desenvolupar els diferents epígrafs del sumari. La idea de treballar directament a Vikillibres em sembla molt encertada i més engrescadora encara. A més, evitem el pas intermedi del wiki al Campus Virtual i la feinada d'haver de traspassar posteriorment tot el material a Vikillibres, amb les complicacions que aquesta migració podria comportar.
Tanmateix, hi ha un parell de punts que no acabo de tenir clars:
- Quina és la via més senzilla i planera d'introduir els alumnes en les normes bàsiques i les eines d'edició de vikillibres? Hem pensat a fer-los una sessió de formació bàsica/introductòria a la Vikipèdia (1h, aprox.). Però com podem sintetitzar tot el munt de coses que s'han de tenir en compte? Quins són (al teu entendre) els continguts més fonamentals, útils i fàcilment assimilables que s'haurien d'exposar en aquesta sessió de formació (i que es puguin explicar en 1h)? (potser és un repte inassolible?)
- De quina manera concreta pot ajudar "la comunitat de la Vikipèdia" en les qüestions més formals del llenguatge wiki, per tal que els alumnes no hi hagin d'invertir un temps excessiu i puguin concentrar-se principalment en els continguts?
Seguim en contacte. Moltíssimes gràcies pel teu interès i pels teus consells. --Manel ILL (Resto a l'espera!) 19:41, 26 gen 2011 (CET)
Re:..
[modifica]No, no tengo nada que ver con la IP. Me extraño " Florin Rafaila Laurentiu: el meu blog es Florin.es" (siento no hablar catalán). Perdón, Savh 21:16, 11 feb 2011 (CET)
Error
[modifica]Efectivament, es tracta d'un error. En realitat havia d'estar dins el llibre Salut i qualitat de vida en l'obesitat. Per això he hagut de crear una segona pàgina però dins el llibre.
--Profejmpc 23:54, 2 juny 2011 (CEST)
Re:
[modifica]Tens raó, es pot utilitzar alguna plantilla per facilitar l'esborrat.
El treball ha estat realitzat per a una assignatura de la universitat entre 4 persones. De fet, ens posaran nota per això que hem escrit. Quan pugui miraré d'escriure un capítol que expliqui com hem elaborat aquest llibre.
--Profejmpc 00:42, 3 juny 2011 (CEST)
respondre les discussions a la pàgina de l'altre usuari
[modifica]Hola de nou. Suposo que respondre a la pàgina de l'altre usuari tal com m'has dit, es deu de fer així? El que no tinc clar és com seguir el fil d'una conversa iniciada al meva pàgina, i que et contesto a la teva. En qualsevol cas, ja se que aniràs fent, i també et desitjo bones vacances ;) --Miquel Adroer 16:30, 26 ago 2011 (CEST)
Viquillibre sobre els mossos
[modifica]He deixat un avís a la taverna sobre un possible Viquillibre dels mossos. Centralitzem allà les converses? --Bestiasonica 00:07, 1 des 2011 (CET)