Estratègies de millora educativa/Suport a la formació en línia

ACTUACIÓ 21 — Suport a la formació en línia

Torneu a la taula Dimensions, estratègies i actuacions.

Descripció[modifica]

Consisteix a donar suport als estudiants d'ESO de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per tal d’acompanyar-los en els seus estudis i facilitar la creació de xarxes de suport entre els mateixos estudiants.

Primer s’ajuda els joves a fer els tràmits i la inscripció dels joves a l’IOC. Després, un cop s’han inscrit i iniciat el curs, se’ls dóna suport presencial a l’estudi: entre un i dos cops a la setmana, els estudiants assisteixen a una aula preparada amb ordinadors, amb connexió gratuïta a Internet, i on és present un educador que els dóna suport a l’estudi.

Persones destinatàries[modifica]

  • Joves que no hagin completat l’ESO i que vulguin treure’s aquest graduat a través de l’IOC.

Objectius[modifica]

  • Donar suport als i les joves que no tenen aquesta titulació perquè puguin obtenir el graduat en ESO a distància i ampliar les seves opcions de futur en la recerca de feina, o puguin continuar els estudis accedint, per exemple, a un cicle de grau mitjà.

Metodologia[modifica]

  • Acompanyament dels joves durant el procés de matriculació.
  • Tutorització i suport durant tota l’etapa lectiva.
  • El servei ha de disposar d'una aula d'estudi amb ordinadors i connexió a Internet (hi ha oficines joves que disposen d’aquest espai), llibres de consulta i un educador, que pot ser el tècnic o l’informador de l’àrea de joventut. Altres recursos són: taules, cadires, pissarra, suro, impressora i material d’oficina.

Agents implicats[modifica]

  • Professionals de joventut (tècnics gestors, tècnics informadors i dinamitzadors).
  • Impulsors de la Garantia Juvenil.
  • Tutors dels centres de suport o centres col·laboradors de l’IOC. Aquests centres es troben a diferents indrets del territori per tal de donar determinats serveis segons els estudis dels joves.

El rol de l'àrea de joventut en aquesta actuació[modifica]

L’àrea de joventut té un rol de lideratge del programa. És qui coordina l’actuació junt amb tots els agents implicats i qui té el contacte directe amb les persones joves.

Enllaços externs (experiències i recursos a Catalunya)[modifica]

  • Servei de suport als estudiants de l'IOC. Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. [Data de consulta: 4 agost 2016]