El Com es fa de l'APT/Com batre's amb els errors

Errors comuns[modifica]

Els errors sempre existiran, la majoria dels quals són provocats per usuaris que no paren atenció. La següent és una llista d'alguns dels errors més comuns i com tractar amb aquests.

Si rebeu un missatge semblant al següent quan intenteu executar apt-get install paquet...

  Reading Package Lists... Done
  Building Dependency Tree... Done
  W: Couldn't stat source package list 'http://people.debian.org unstable/ Packages' (/var/state/apt/lists/people.debian.org_%7ekov_debian_unstable_Packages) - stat (2 No such file or directory)
  W: You may want to run apt-get update to correct these missing files
  E: Couldn't find package penguineyes

us heu oblidat d'executar apt-get update després del vostre últim canvi al fitxer /etc/apt/sources.list.

Si l'error mostrat és com aquest:

  E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
  E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

quan escolliu qualsevol altre mètode per a apt-get diferent a source, és que no disposeu dels permisos d'usuari root, el qual ve a indicar, que l'esteu executant com a un usuari normal.

Hi ha un error similar a l'anterior que passa quan executeu dues còpies de apt-get alhora o quan intenteu executar apt-get mentres un procés dpkg està actiu. L'únic mètode que es pot emprar simultàniament amb els altres és source.

Si una instal·lació peta a la meitat del procés i us trobeu que ja no és possible instal·lar o eliminar paquets, intenteu executar aquests dos comandaments:

  # apt-get -f install
  # dpkg --configure -a

I després proveu-ho una altra vegada. Podria ser necessari executar el segon comandament més d'una vegada. Aquest és una important lliçó per aquells aventurers que usen "unstable".

Si rebeu l'error "E: Dynamic MMap ran out of room" a l'executar apt-get update, afegiu la següent línia a /etc/apt/apt.conf:

  APT::Cache-Limit 10000000;

A on puc trobar ajuda?[modifica]

Si esteu plagat de dubtes, consulteu la extensa documentació disponible per al sistema d'empaquetament de Debian. L'opció --help i les pàgines del manual poden ser-vos de gran ajuda, així com la documentació inclosa en els directoris /usr/share/doc, com per exemple /usr/share/doc/apt.

Si aquesta documentació no aconsegueix apaivagar les vostres pors, intenteu cercar la resposta per les llistes de correu de Debian. Podeu trobar més informació quant a les llistes específiques per a usuaris en el lloc web de Debian: http://www.debian.org.

Recordeu que aquestes llistes i recursos tan sols les han d'emprar els usuaris de Debian; els usuaris d'altres sistemes trobaran un millor suport des dels recursos comunitaris de les seves pròpies distribucions.

Crèdits de la versió original - Projecte de documentació de Debian


APT HOWTO 1.8.5 - Juliol de 2003

Gustavo Noronha Silva kov@debian.org

Traduït per: Antoni Bella Perez bella5 AT teleline DOT es Revisat per: Orestes Mas orestes AT tsc.upc DOT es