Viquillibres:La taverna/Arxius/2005

Nivell C de català[modifica]

Hola. Penso que hi ha un viquillibre que podria ser útil: com aconseguir un nivell C de català, o remarques per als catalanoparlants. Podria ser una guia per a escriure bé a la viquipèdia, material complementari per aqquells que necessitem acreditar un domini de la llengua o un complement per a estrangers que es podria anar traduint a altres llengües. Si creeu l'índex, em comprometo a anar contribuint.


Veig que aquest projecte està bastant aturat, amb només dos petits viquillibres, així que intentaré donar-li una embrenzida :-)--Arturo Reina 12:49 25 mai, 2005 (UTC)

Hola, La taverna/Arxius! Sigues benvingut/uda a Viquillibres i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens alguns enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. Recorda que si ho fas, has de prémer el botó Icona per a signar per a signar per a què sàpiga qui ets!

A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari (ara deu estar en vermell; l'hauràs de crear) on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Esperem veure't sovint per aquí!

Guia d'ajuda
Tutorials d'edició i consulta
Plantejament de preguntes
Dubtes enciclopèdics o de novell
Usuaris mentors
Unapersona · Gerardduenas · Xavier Dengra
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?


{{benvinguda}}[modifica]

He creat la plantilla benvinguda... a veure si et sembla bé, és molt semblant a la de la Viquipèdia. Evidentment, canvia tot el que vulguis :) --Vedranell 11:55 29 mai, 2005 (UTC)

Trobo que està fantàstic. Ara mateix posso el missatge de benvinguda a tots els usuaris, perque sapiguen al menys que s'està fent alguna cosa aquí.--Arturo Reina 14:33 30 mai, 2005 (UTC)

Gràcies per la feina de donar la benvinguda a tots els usuaris i per l'empenta que estàs donant al projecte. --Vedranell 18:27 1 jun, 2005 (UTC)

Triem dos administradors nous per a Viquillibres?[modifica]

Bé, es veu que no hi ha cap administrador a Viquillibres. Que n'hi han gaire usuaris que contribueixen en català a viquillibres?. Haurem de fer-hi una votació per dos administradors. Ens sembla bé dos admins?. Els que heu estat contribuint sovint a Viquillibres, no teniu compte d'usuari encara, i que pugueu estar interessats en ser admins, vos recomane que en doneu d'alta d'un compte. La responsabilitat de ser administrador no implica una autoritat especial ni més autoritat que la resta dels usuaris, només són persones autoritzades a executar dos o tres operacions especials reservades, com ara blocar pàgines, IP's, editar pàgines prèviament bloquejades, i poca cosa més. No obstant això, és necessària l'existència d'algun administrador per a evitar vandalismes reiterats o guerres d'edicions. --Joanot Martorell 16:32 28 jun, 2005 (UTC)

Totalment d'acord.Jo deixaria dues setmanes per tal que tothom interessat digués la seva i després fem votacions--Arturo Reina 17:03 28 jun, 2005 (UTC)

Votacions per a dos nous administradors[modifica]

Per ordre alfabètic, aquests són els usuaris registrats que col·laboren habitualment (és un dir). Voteu-ne dos:

Arturo Reina (4 vots)

Vedranell (4 vots)

He creat la pàgina Viquillibres:Administradors--Arturo Reina 16:14 14 jul, 2005 (UTC)

He deixat un missatge per registrar els administradors--Arturo Reina 16:33 14 jul, 2005 (UTC)

Trasdllado una còpia d'aquesta votació a Viquillibres:Candidatura a administrador/arxiu--Loquetudigas (tot orelles!) 12:24, 10 oct 2008 (CEST)Respon[respon]

Categories[modifica]

Si això comença a rutllar, caldria que ens posèssim amb la questió categories --Arturo Reina 09:30 29 jun, 2005 (UTC)

Ara que això ja rutlla bé, em poso en marxa amb les categories, abans de que creixem i tot es torni més complicat :)

A la meva pàgina personal estic fent un arbre de com haurien de ser les categories.--Arturo Reina 15:13 23 set, 2005 (UTC)

Animalades[modifica]

He copiat això de la bandera nazi al meu cataleg de bestieses. Si es torna repetir propòs posar la portada a una plantilla. Plàcid 80.58.40.172 21:38 4 jul, 2005 (UTC)

Organització dels viquillibres[modifica]

Copio això desde la meva discussió perque crec que interessarà a tothom:

"Com agrupar les diferents seccions dels llibres. Ara per ara, receptes de cuina està fet d'una manera (totes les receptes en pàgines diferents) i lèxic català fet d'una altra (cada pàgina dins una categoria). Jo proposo agrupar un llibre en sub-pàgines. D'aquesta manera, es crea automàticament un enllaç a la part superior que torna al Viquillibre. Per exemple, a http://ca.wikibooks.org/w/index.php?title=Receptes_de_cuina/Gaspatxo&redirect=no a dalt hi ha un enllaç que torna a < Receptes de cuina."

Ho he provat amb el lèxic català, i realment funciona. Hauriem de possar un tutorial, a la manera d'un llibre d'estil per explicar-ho.--Arturo Reina 14:15 20 jul, 2005 (UTC)

Tasques pendents i APT HOWTO[modifica]

Potser podriem obrir una llista de tasques pendents. He vist que altres Viquillibres la tenen i potser ens és útil.

Per altra banda, si ningú s'hi oposa, per a l'apartar COM ES FA podriem posar aquest document [1] que és GFDL.

--Vedranell 20:35 21 jul, 2005 (UTC)

A mi em sembla bé, però on diu que aquest document és GFDL?

--Arturo Reina 18:50 22 jul, 2005 (UTC)

A la pàgina inicial mateix, just després de RESUM, hi diu: Aquest manual està llicenciat sota els termes de la FDL de GNU (Free Documentation License "Llicència de documentació lliure"). Ha estat escrit amb l'esperança de que siga d'utilitat per a la comunitat però ve sense cap garantia, useu-lo sota el vostre propi risc. (Dins de NOTA DE COPYRIGHT) --Vedranell 11:18 23 jul, 2005 (UTC)

Crec que un índex ajuda a crear viquillibres, aniré fent contribucions en aquest sentit de tant en tant (i també omplitn els apartats de l'índex, és clar, jeje

repartir[modifica]

Si ens repartim els articles de la guia de literatura, em comprometo a fer-ne algun, us animeu?? pengeu propostes a la plana de discussió corresponent. Els llibres progressaran més ràpid si posem "deures" perquè sembla que no hi ha gaure interès o que sembla una cosa massa feixuga fer un llibre sencer (no en canvi un subapartat)

No és mala idea, el problema es que som pocs, i repartir la feina suposaria comprometre's a fer una feina, i cal tenir temps... Podem anar a fent tranquilament.
Podries registrar-te com a usuari? Tant se val les contribucions que després fàgis, siguin les que siguin, com a usuari registrat ens podrem comunicar més fàcilment amb tu. I només et demana un nom d'usuari i una adreça de correu electrònic.
--Vedranell 10:09 31 jul, 2005 (UTC)

Diferenciació de WikiSource[modifica]

Trobo que no és prou clara (sobretot amb els noms) la finalitat de cadascun dels 2 projectes: llibres (books) i font (source).

--Libero 20:07 19 ago, 2005 (UTC)

A llibres hi ha manuals escrits pels propis viquipedistes; mentre que source es refereix a documents, que si ve son de domini públic o lliure distribució, no poden ser modificats per la própia naturalesa del document, com la declaració dels drets humans o cançons. --Arturo Reina 22:31 19 ago, 2005 (UTC)

Viquillibres:La Taverna[modifica]

Algú sap com es canvia el nom de Wikibooks:Community Portal a Viquillibres:La Taverna? És suficient amb canviar el nom de la plana? --Arturo Reina 22:33 19 ago, 2005 (UTC)

De "Community portal" a "La taverna". De "Wikibooks" a "Viquillibres"?[modifica]

Ja he canviat el nom "Community portal" per "La taverna".

Podriem obir una votació per decidir si mantenim en nom Wikibooks o utilitzem Viquillibres o un altre que es proposi?--Vedranell 11:07 29 ago, 2005 (UTC)

Jo modificaría el nom a Viquillibres. Suposo que lo més correcte seria posar un anunci a la portada y obrir les votacions. Fem les votacions directament a la taverna o a una pagina específica? --Arturo Reina 12:37 29 ago, 2005 (UTC)

Hola Arturo :)
Podriem posar un anunci a la portada i fer una votació, però deixant uns dies de marge perquè tothom qui vulgui pugui fer la seva proposta de nom. Què us sembla? La votació jo la faria en una pàgina diferent enllaçada a una altrta de l'estil de "Presa de decissions" de la Viquipèdia. D'aquesta forma tothom qui vulgui trobar com es va desenvolupar una votació podrà fer-ho de manera senzilla. --Vedranell 16:14 29 ago, 2005 (UTC)

Viquillibre alemany[modifica]

Gràcies Arturo. Estic creant un nou viquillibre, bé traduint-lo de l'anglès. Es tracta d'un llibre per a aprendre alemany i l'estic traient de la pàgina anglesa. Aquesta feina és un poc engorrosa i m'agradaria que algú m'ajudés, algú que tinga alguna idea d'alemany. L'enllaç directe a la pàgina anglesa és aquesta. Si et veus amb cor de fer-ho amb mi, t'estaré prou agraït i quan més s'hi sumen millor. Gràcies i Adéu-siau.--Pepetps 16:44 6 set, 2005 (UTC)

Votacions pel nou nom[modifica]

Hola. Que en fem de les votacions? Ja fa dies que no hi vota ningú. Fins quan les mantenim? Una altra pregunta: Són vàlids, els vots d'usuaris no registrats? --Vedranell 10:21 25 set, 2005 (UTC)

Mmmm, jo crec que podríem posar un anunci de que donem una setmana més, per no tancar la votació sense previ avís. Com que és una qüestió més estètica que altra cosa, no hi ha cap presa. En quant al vot dels usuaris no registrats no vaig caure a posar cap condició d'estar o no estar registrat. De totes maneres, donat que tothom a votat per la segona opció, no es una qüestió decisiva. Suposo que són vàlids, tenint en compte que podríem posar-nos en contacte amb ells a través de la Viquipèdia perquè es registressin si ens poséssim molt estrictes. Si que consideraria nul el vot de 62.175.93.60 que no s'ha identificat.--Arturo Reina 12:21 25 set, 2005 (UTC)


Wikibooks al Vilaweb[modifica]

Wikibooks surt avui al Vilaweb: (llegiu la notícia) --147.83.87.254 14:00 3 oct, 2005 (UTC)


Nom escollit[modifica]

Definitivament el projecte es dirà Viquillibres. Ara hauriem d'anar canviant els noms de les planes per passar de Wikibooks a Viquillibres. --Arturo Reina 16:32 10 oct, 2005 (UTC)

Després d'haver decidit canviar el nom a Viquillibres, no sé com fer-ho. Als MediaWikis sempre apareix SITENAME, i aquest SITENAME és wikibooks. Algú sap com canviar-ho?--Arturo Reina 21:51 15 oct, 2005 (UTC)

Frustració[modifica]

Després d'un munt d'intents no he aconseguit canviar el nom a Viquillibres. Estic començant a pensar en simplement deixar el projecte com a Wikibooks. El cas es que totes les pàgines propies del projecte han de començar amb el nom correcte per tal de que això rutlli. --Arturo Reina 10:32, 29 nov 2005 (UTC)

Estic buscant info a meta: a vore què hi trobe. --Martorell 10:53, 29 nov 2005 (UTC)
Els he enviat l'avís de canvi de nom al lloc de http://bugzilla.wikimedia.org/ . Esperem que no triguen gaire. --Martorell 11:19, 29 nov 2005 (UTC)
Em sembla que ja funciona, mireu què ix si hi escriuim {{SITENAME}}: Viquillibres. --Martorell 18:58, 29 nov 2005 (UTC)
Vaja,em quedo sense internet, i quan torno,el meu maldecap ja està solucionat. Gràcies! :D --Arturo Reina 09:49, 12 des 2005 (UTC)


[modifica]

Hauriem de demanar un logo en català a meta:. Què us sembla si primer escollim una frase? --Vedranell 13:45, 18 des 2005 (UTC)

Jo anava a proposar lo mateix. La primera frase que em vé al cap és: "Pensa lliurement, aprén lliurement" (Traducció literal). Faré una plana per fer propostes com quan vam escollir el nom.--Arturo Reina 09:53, 19 des 2005 (UTC)
He creat un logo: és bastant lleig, però mentres algú que en sàpiga més en faci un aniria bé tenir-ne un en català. No he escrit la frase, però es pot fer.--Aljullu
Doncs ja en tenim dos :) En Martorell també ne va fer un. Jo crec que hauriem de triar primer la frase, però mentrestant vaig demanar a meta que el canviesin pel d'en Martorell. No ho han acceptat (pel que veig) perquè no està protegit o alguna cosa així. Millor m'espero i decidim que fem. --Vedranell 16:06, 1 feb 2006 (UTC)
Millor primer fem la votació i després ja els diem que el canviïn, no? No sabia que en Martorell n'havia fet un, està a internet? El podem veure?--Aljullu

He creat la plana Viquillibres:Logotip, per començar a propossar. No és un assumpte que faci molta falta, així que podem propossar i debatir-ho amb calma. --Arturo Reina 13:30, 6 feb 2006 (UTC)

No he entès molt bé la pàgina, primer votem l'eslogan? O pujo ja la imatge que vaig fer?--Aljullu 14:01, 8 feb 2006 (UTC)