Viquillibres:Esborrar pàgines/Propostes


Propostes d'esborrament
Propostes d'esborrament
Pàgina de propostes d'esborrament.

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament. Abans de fer-ne una, si us plau, llegiu atentament els criteris pels quals una pàgina té dret a ser eliminada a Viquillibres:Esborrar pàgines, i tingueu en compte així mateix els criteris de votació.

És indispensable que abans de publicar la proposta, col·loqueu la plantilla {{esborrar}} a la pàgina que voleu esborrar. I un cop acabada d'escriure la proposta d'esborrat, aviseu el seu editor i li comuniqueu la decisió perquè pugui participar en la votació.

No obstant, si el contingut d'una pàgina respon a criteris de supressió ràpida, afegiu-hi directament la plantilla {{supressió}} sense fer-hi esment aquí.


Adopteu el format i els reglaments de votació esmentats més avall.
Arxiu de propostes:
Anteriors · 2015

Format[modifica]

 • Exemple de pàgina a eliminar:
'''Pàgina:''' {{Dades article|nom de la pàgina}}
# {{plantilla de vot}} --~~~~ (PROPONENT)
# {{plantilla de vot}} --~~~~
...
 • Exemple de fitxer a eliminar:
'''Pàgina:''' {{Dades article|nom de la pàgina|Imatge}}
# {{plantilla de vot}} --~~~~ (PROPONENT)
# {{plantilla de vot}} --~~~~
...

Reglament per als votants[modifica]

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat abans de la data de la proposta i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*).

 • La vostra votació (plantilles de vot):
 1. A favorA favor Suport {{Suport}} : La proposta d'esborrament es fortament defensada, però per alguna raó l'article no compleix els criteris d'esborrament ràpid.
 2. A favor Aprovació {{aprovació}} : La proposta d'esborrament és defensada per l'usuari.
 3. NeutralA favor Assumible {{Assumible}} : La proposta d'esborrament és la opció més factible, però l'usuari presenta alguns dubtes.
 4. Neutral NS/NC {{nsnc}} : L'usuari no vol decantar-se per cap opció, se sol acompanyar d'algun tipus d'observació relativa a l'esborrament tractat.
 5. NeutralNeutral Indiferent {{indiferent}}: Pràcticament igual que l'anterior, però l'usuari ho deixa a criteri de la resta d'electors.
 6. En contraneutral Consentible {{consentible}} : La proposta d'esborrament no és l'opció més factible, però l'usuari té dubtes sobre la presència d'aquest article com a article independent a la Viquipèdia tal i com està redactat en el moment del seu vot.
 7. Objecció Objecció {{objecció}} : La proposta d'esborrament és rebutjada per l'usuari.
 8. En contraEn contra Rebuig {{Rebuig}} : La proposta d'esborrament és rebutjada per l'usuari. A més es considera que l'article hauria de ser imprescindible dins de la Viquipèdia.
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra signatura (~~~~). Si sou el proponent, indiqueu-ho entre parèntesi, i si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents per a que es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà una còpia a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.

Propostes (2024)[modifica]

Llibre Mediawiki[modifica]

Llibre: Mediawiki (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

 1. A favorA favor Suport I totes les subpàgines. Està obsolet i massa abandonat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:57, 29 des 2015 (CET) (PROPONENT)[respon]
 2. Comentari Comentari Suposo que et refereixes Manual de MediaWiki (Veig que les subpàgines tenen MediaWiki en comptes de Manual de MediaWiki). No sé si tenim alguna política al respecte, però em sembla que en comptes d'esborrar-se, els llibres obsolets/abandonats s'haurien de millorar. --Unapersona (discussió) 20:34, 31 des 2015 (CET)[respon]

Història de la tecnologia[modifica]

Llibre: Història de la tecnologia (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

 1. A favorA favor Suport Pàgina que porta des del 2015 pendent d'esborrar, no hi ha contingut útil. --Gerardduenas (discussió) 11:45, 12 des 2017 (CET)[respon]