Viquillibres:Avís general

Viquillibres no dóna cap garantia de validesa al seu contingut

Si us plau, llegeixi aquesta pàgina amb deteniment,forma part de les polítiques de Viquillibres, i per tant, del seu subprojecte Viquijúnior.


Wikibooks, i per tant Viquillibres, és una biblioteca online de llibres lliures que forma part de Wikimedia Foundation Inc., és a dir, una associació voluntària d'individus i grups que porten a terme una recopilació de material primari. La seva estructura permet alterar el contingut a qualsevol individu amb connexió a la World Wide Web i un navegador d'Internet. Per tant, si us plau, tingui present que res del que aquí trobarà no ha estat necessàriament revisat per professionals experts que puguin assegurar l'exactitud dels llibres i pàgines. Però això no vol dir que no hi hagi pas informació veraç i valuosa, a Viquillibres. No obstant, tingui sempre present que Wikibooks NO pot garantir de cap manera la validesa dels documents que hi trobarà. Hom hi podria trobar alterada la integritat dels texts per canvis realitzats de bona fe, o de mala fe (vandalisme).

Cap dels autors, col·laboradors, patrocinadors, administradors o usuaris, o qualsevol altre connectat a Viquillibres, de qualsevol manera pot ser responsable de l'aparició d'informació imprecisa o difamatòria, tant dels continguts com dels enllaços que hi són.

A continuació vostè pot trobar les diferents polítiques i avisos d'aquest projecte per tal que es faci una idea del que Viquillibres li pot oferir:


Exempció de responsabilitat[modifica]

Cap revisió formal per experts[modifica]

Estem treballant en maneres de seleccionar i destacar versions fiables dels llibres. La nostra comunitat activa disposa d'eines de supervisió (Especial:Canvis recents) per controlar continguts nous i canviants. En qualsevol cas, la Viquillibres no és revisada uniformement per grups d'experts; mentre els lectors poden corregir errors o participar en grups informals d'avaluació, no tenen cap obligació legal de fer-ho i per tant tota la informació llegida aquí es fa sense cap garantia per a cap propòsit o ús en absolut.

Cap contracte; llicència limitada[modifica]

No hi ha cap acord o contracte entre vós i la Viquipèdia quant al seu ús o modificació de la informació més enllà de la Llicència de Documentació de GNU (GFDL); ningú a la Viquipèdia és responsable de que algú canvii, editi, modifiqui o tregui qualsevol informació que hàgiu posat a la Viquipèdia o qualsevol dels seus projectes associats.

Marques registrades[modifica]

Qualsevol de les marques registrades, marques comercials, drets de disseny, drets personals o drets similars que s'esmenten, s'utilitzen o es citen a Viquillibres són propietat dels seus respectius propietaris. Per tant no s'autoritza el seu ús fora de l'àmbit informatiu. El vostre ús de qualsevol propietat intel·lectual o similar és sota la vostra pròpia responsabilitat.

Jurisdicció i legalitat del contingut[modifica]

La publicació de la informació trobada a Viquillibres podria violar les lleis del vostre país o jurisdicció des del que accediu. La base de dades de Viquillibres s'emmagatzema en un servidor a l'Estat de Florida als EUA, i es conserva en remissió a la protecció que permet la Llei local i federal. La Llei del vostre país o jurisdicció podria no protegir o permetre la mateixa llibertat d'expressió o de distribució. Viquillibres no promou la violació de cap llei; i no es pot fer responsable de cap violació d'aquestes lleis.

Cap consell professional[modifica]

Si heu de menester assessorament específic (per exemple, mèdic, legal, financer, o de gestió de riscs) si us plau cercau un professional que hagi estat llicenciat o que tingui els coneixements en l'àrea en qüestió.

Exempció de responsabilitat pel contingut textual i audiovisual[modifica]

Viquillibres conté centenars de pàgines sobre una àmplia varietat de temes. Una fracció relativament petita d'aquests temes freqüentment és censurada per sistemes de filtratge educatius, governamentals, corporatius, parentals o altres.

  • Algunes pàgines parlen de paraules o expressions que són considerades profanes, vulgars o ofensives per alguns lectors.
  • Els llibres poden contenir representacions en àudio, visuals o escrites de gent o esdeveniments que poden ser protegides per algunes cultures.
  • Pot tenir continguts amb llicència Copyright o drets d'autor fruit del vandalisme o per equivocació. Consulti: Viquillibres:Drets d'autor
  • Conté imatges molt diferents, algunes de les quals poden ser considerades objectables o ofensives per alguns lectors (descripcions gràfiques de violència o de l'anatomia humana).
  • Alguna pàgina pot contenir una discussió franca sobre temes controvertits o contenen informació sobre activitats perilloses o altrament arriscades.
  • Viquillibres pot contenir elements desencadenants de trastorns mèdics.
  • Cal fer notar que la Viquillibres està obert a les contribucions del públic i, per tant, en qualsevol moment hi poden haver grafits.
  • La política actual de Viquillibres és incloure tal contingut, a condició que no infringeixi cap de les nostres polítiques (especialment el punt de vista neutral) ni tampoc les lleis de l'estat de Florida, on està allotjat Wikibooks, o les lleis harmonitzades de la Unió Europea en el cas de la Viquillibres en català. Els articles amb temes controvertits que poden contenir tal contingut poden tenir avisos explícits o no.

Exempció de responsabilitat de contingut mèdic[modifica]

Viquillibres pot contenir pàgines amb qüestions relacionades amb la medicina; tanmateix no es garanteix de cap manera que la informació sigui prou acurada. No hi ha absolutament cap garantia que cap contingut que toca matèries mèdiques sigui veritable, correcta o precisa. La majoria són escrits, en part o en la totalitat, per no professionals, tot i que la informació sigui acurada.

La informació mèdica proporcionada aquí és, en el millor dels casos, d'una naturalesa general i no pot substituir al consell d'un professional de la salut titulat. Viquillibres no és un metge. No utilitzeu mai la informació d'aquí per adquirir un medicament o recomanar-lo a altres persones. Això és feina d'un metge.

Cap part de Wikibooks o res inclòs com a part de qualsevol projecte de Wikimedia Foundation Inc., hauria de ser interpretat com a intent d'oferir o rendir una opinió mèdica o comprometre's en la pràctica de la medicina.

Naturalment, us animem a col·laborar amb entrades sobre qualsevol ciència de la salut o la salut en general sota la GFDL.


Moltes gràcies per llegir aquesta pàgina. Esperem que gaudeixi de l'experiència de Viquillibres.

Si té cap dubte pot adreçar-se a Viquillibres:Plantejament de preguntes o a La taverna.