Vés al contingut

Llenguatge html/Crear un document html

Llenguatge html


Començar[modifica]

Per començar és millor obrir un programa que ens serveixi, un ideal sería el Bloc de notes que incorpora l'ordinador, però si disposem de programes editors d'html com el Front Page obtingrem molts avantatges; això si, aquest tutorial està pensat per crear una web amb html sense ajuda de cap programa editor, o sigui, que si vols aprendre a fer webs amb Front Page aquí no hi trobaràs la informació.

Primer de tot és important posar l'etiqueta d'html, perquè l'ordinador pugui reconèixer que estem treballant amb aquest llenguatge:

<html>

</html>

Escrivim l'etiqueta per tancar perquè posteriorment no sen's oblidi, això si, haurem de recordar escriure entre les dues etiquetes.

Ara crearem un títol i un cos, l'estructura per defecte de tots els documents html.

<html>

<head>

<title></title>

</head>

<body>

</body>

</html>

Hem posat una altra etiqueta: TITLE, el que hi posem entre mig de la d'inici i de la de tancament serà el títol de la pàgina, aquest títol només el veurem, per exemple a la part de dalt del navegador, on ara us deu posar: Llenguatge html/Crear un document html - Viquillibres (o quelcom semblant). Tinguem present que aquest títol no es veurà a la pàgina, només servirà perquè el navegador l'anomeni.

Les etiquetes de head (títol) i body és millor no barrejar-les.

Ara ja tenim el document html preparat per començar-lo a editar.

Guardar el document[modifica]

Sempre que vulguem guardar el document haurem de tenir en compte una cosa: per veure'n el resultat ha de ser html. Si l'hem creat amb el Bloc de notes per defecte se'ns guardarà com a .txt, haurem de canviar-ho per .html

De tal manera que el guardem com a "nom.html", així quan l'obrim se'ns obrirà l'explorador per poder veure el resultat.

Si l'hem guardat com a .html, per tornar-lo a poder obrir amb el Bloc de notes (o el programa que utilitzem) haurem de fer clic amb el segons botó del ratolí i anar a l'opció "Obrir amb" i allà seleccionar el programa.

Quan obrim el document amb el navegador d'internet no hi veurem res, serà una pàgina en blanc. A les següents pàgines aprendrem com posar text, donar-l'hi format, imatges, enllaços, taules, etc.