Vés al contingut

Blender 3D: novell a professional/Renderitzat ràpid

El teu primer render ràpid hauria de semblar-se a això.

Si no has completat el tutorial previ, Modelatge ràpid, fes-ho ara. Manté l'arxiu resultant obert, perquè serà el que utilitzarem aquí.

Ara que has creat el teu primer model, sens dubte voldràs renderitzar-lo. Renderitzar és ràpid i fàcil. Simplement pressiona F12! A Macintosh OS X 10.4 pots utilitzar CTRL-F12 o ALT-F12 per evitar el Dashboard. També pots clicar a 'Render → Render Current Frame.'

Un render és la creació de un dibuix des del punt de vista de una càmera, tenint en compte els efectes de l'entorn de l'escena, per tal de generar un dibuix realista a partir de la teva configuració. Aquest primer render s'acabarà ràpid, però a mesura que les escenes 3D es tornen més complexes, el renderitzat pot agafar-se un temps llarg.

Si el cub es veu negre, és que no hi ha cap llum a l'escena. Algunes versions de Blender no creen una làmpada per defecte, i has d'afegir-ne una. Per afegir una làmpada, entra a Object Mode i pressiona SPACE mentre el ratolí és a sobre de la finestra 3D. Selecciona Add → Lamp, que et donarà l'oportunitat d'afegir diferents tipus de làmpades.

Aquest render és relativament ràpid. Pot ser netejat una mica, però et donarà una bona idea de quin aspecte té el teu model. Senteix-te lliure d'utilitzar F12 tantes vegades com vulguis.

En algun moment voldràs probablement guardar els seus renders. Sobre la 3D Viewport, selecciona File → Save image… o simplement pressiona F3. Un menú amb un llistat de directoris apareixerà. La línia de text superior és el directori on es troba, i la línia de text inferior el nom de la imatge, com "elmeuprimerrender.jpg". Fixa't que Blender no afegeix la extensió ".jpg" automàticament, l'has d'afegir tú.