Blender 3D: novell a professional/Modelatge ràpid

El teu primer model és fàcil.

(Re-)obre Blender.

Un cub en Object Mode.

Assumint que no has canviat les preferències d'usuari, l'arxiu per defecte de Blender vindrà amb el seu primer model! Hauries de veure un quadrat al 3D Viewport (si rota la vista, veuràs que de fet és un cub). Clicant el RMB (Cmd+LMB a Mac) sobre un objecte selecciona l'objecte i el seu contorn es torna rosa. El cub ja hauria d'estar seleccionat per defecte.

El cub després d'editar-lo en Edit Mode.

Ara mateix et trobes en allò que es coneix com a Object Mode. En Object Mode pots moure't al voltant de l'entorn 3D en relació a altres objectes. Amb el cub seleccionat, presiona TAB. Això et possarà en Edit Mode. Al Edit Mode, pots canviar l'aspecte i les dimensions del cub. Podries transformar el cub en un gosset de peluix, o almenys hi haurà un dia en que seràs capaç de fer-ho ;)

Ara que et trobes en Edit Mode, tens accés als vèrtexs individuals. Els vèrtexs són uns punts roses quan no estàn seleccionats, i uns punts grocs quan estan seleccionats. Els vèrtexs són punts de control que pots connectar per crear cares i arestes. Les arestes connecten dos vèrtexs, i les cares connecten tres o cuatre vèrtexs. Clica RMB (Command+LMB en Mac) sobre un dels vèrtexs i veuràs que canvia al color groc, la qual cosa significa que està seleccionat (si tot allò que pots veure és un gran punt blau, intenta rotar la vista per veure que passa).

Si veus un cercle amb fletxes apuntant a ell, has activat el 3D Transform Widgets, i no et trobes preparat per això! Per desactivar-lo, clica al botó de la capçalera que té una ma al damunt .

Amb el vèrtex seleccionat, apreta TECLA_G i mou el ratolí al voltant, hauries de veure com el vèrtex el segueix! Recorda, TECLA_G et permet agafar i moure una selecció. Escolleix una nova uvicació pel vertex i apreta LMB, ENTER o SPACE per deixar el vèrtex a aquest punt (ESC o RMB cancela el moviment). Rota la vista per veure l'increible impacte que ha tingut el teu petit canvi.