Vés al contingut

Activisme i ús de les TIC/Connexions wifi. Precaucions elementals

Connexions wifi. Precaucions elementals[modifica]

El millor consell: no us connecteu mai a cap xarxa wifi pública. I si us hi veieu forçats per les circumstàncies, almenys feu-ho a través d’un servidor VPN confiable. A https://victorhck.gitlab.io/privacytools-es/ en trobareu un llistat. Per una mòdica quantitat mensual (o fins i tot gratuïtament) salvareu les vostres dades personals. Els experts asseguren que el 80% dels problemes de seguretat s’evitarien prescindint totalment de les wifi públiques.

Quan sortiu de casa, recordeu desactivar l’opció de connexió automàtica a xarxes wifi. És que si no ho feu, el vostre dispositiu va “saludant” tots els routers que troba pel camí, i connectant-se a alguns d’ells. I deixant el seu rastre als registres, és clar.

Ni-de-conya gestioneu informació sensible estant connectats a una xarxa wifi pública.

Les xarxes wifi públiques obertes no estan xifrades, per la qual cosa tota la informació que circula per elles és totalment vulnerable. Per tant, hem de fer servir aplicacions que xifrin/encriptin la informació. Utilitzeu pàgines segures (https://).

Fa uns mesos que el protocol d’autenticació WPA2, el més popular per a la protecció de les xarxes wifi, va ser compromès i violat per un tipus d’atac que anomenen KRACK (key reinstallation attacks). En aquest cas, la vulnerabilitat no és la contrasenya, sinó el propi protocol. Per això la teva seguretat dependrà sobretot de si xifres la informació i/o navegues a través de VPN. I, per suposat, actualitza el teu S.O. sempre que et sigui possible.