Activisme i ús de les TIC/Navegació privada

Configurar el Firefox[modifica]

Ens referim als complements relacionats amb la seguretat i la privacitat que el Firefox ens permet instal·lar. Us aconsellem aquests, però n’hi ha molts més, alguns d’ells tan bons o millors que els que us presentem. Us proposem aquests simplement perquè són els que a nosaltres ens funcionen, i suposem que us poden anar bé a tots/es vosaltres:

  • COOKIE AUTODELETE Imprescindible. Elimina automàticament les cookies quan no són utilitzades per les pestanyes obertes del navegador. Elimina les galetes i la informació que s'utilitza per espiar-vos, i tanca les possibles sessions persistents.
  • UBLOCK ORIGIN És un bloquejador de publicitat i de rastrejadors de codi obert. És d'ampli espectre, o sigui, molt eficient. No consumeix gaire memòria, i tot i que no és tant popular com l’AdBlock Plus, de fet pot carregar i aplicar més filtres bloquejants que aquest.
  • PRIVACY BADGER Un altre bloquejador, una alternativa a l’UBlock Origin. En alguns aspectes és més interessant, com per exemple en el fet de que aprèn dels rastrejadors mentre navegues, i millora els filtres. Això sí: no considera Google Analytics un rastrejador... per això la meva aposta personal és UBlock Origin
  • ANONYMOX Encara el tenim en fase de prova, però valdrà molt la pena si compleix el què promet de manera efectiva i privada. Serveix per a navegar a través d’un proxy privat, de manera gratuïta i molt intuïtiva (només prement un botó). Disposa d’algunes possibilitats de configuració que, òbviament, són majors i millors si optes per la versió de pagament.

Neutralitzar el WebRTC[modifica]

WebRTC és un protocol de comunicació, basat en JavaScript, que pot filtrar la teva IP a tercers, fins i tot en el cas que estiguis emprant una VPN. O sigui, si no deshabilitem el WebRTC, la nostra IP es pot filtrar malgrat que hagueu pres totes les precaucions que us hem aconsellat fins ara.

  1. Escriu about:config a la barra d’adreces del Firefox i prem la tecla Enter
  2. Clica el botó “Accepto el risc
  3. Busca el comandament media.peerconnection.enabled
  4. Fés doble clic a l’entrada. La columna “Valor” deia true i ara hauria de dir false
  5. Ja està. Tanca el Firefox.