Vés al contingut

Web 2.0 en l'educació

La Web 2.0 és el conjunt d'aplicacions que podran a la interacció d'informació de diferents usuaris. Els mateixos wikis podrien ser exemple de web 2.0, igual que els blogs, com a punt de trobada per aportar articles i extreure'n. La web 2.0 és la nova generació basada en les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). L'Educació ha anat evolucionant al llarg del temps i es va adaptant a la realitat de cada moment. Amb l'evolució de la tecnologia, l'educació ha desenvolupat diferents maneres d'aprendre més noves a través de la web 2.0. La web 2.0 en l'educació pot suposar una gran evolució cap a una educació molt diferent a la tradicional. El fet de crear una interacció entre els usuaris,permet aquest canvi d'informació, de coneixements, que fa possible aquest intercanvi. L'educació a distància ja es duu a terme en alguns casos, com per exemple en universitats, així com l'utilització de les TIC a les aules. És una manera innovadora d'aprendre que es va estenent i que permet rebre i enviar informació en tot moment. A més a més, el professors ho poden utilitzar com a recurs per a penjar material multimèdia o per resoldre dubtes, entre d'altres propostes. L'inconvenient que pot tenir és el de la pèrdua de privacitat en la producció d'idees i en la violació dels drets d'autor.

Mentre que la web 1.0 treballava unidireccionalment, només amb la recepció de la informació per part dels usuaris, la web 2.0 treballa bidireccionalment, és a dir, amb un sistema de retransmissió d'idees que poden ser compartides amb els usuaris.

L'educació a distància permet l'accés a ella per part de moltes més persones que la presencial, ja que només et cal un ordinador o un dispositiu amb internet per poder estar connectat. Això pot ser beneficiós per a totes aquelles persones que treballen però que, a més a més, volen estudiar. L'educació a distància estalvia temps.

Així, podem dir que la web 2.0 és el futur de l'educació, que permetrà alimentar-la de més recursos i estalviar temps.

Exemples de la web 2.0[modifica]

  • Blogger: són llocs web de caràcter personal que permeten publicar informació a través de l'usuari i comentar-la a través dels altres usuaris que visiten la pàgina.
  • Youtube: permet la interacció de vídeos.
  • RSS: permet mantenir-se informat/da de les últimes novetats i canvis dels teus llocs web preferits.
  • Viquipèdia: permet la publicació d'articles, la seva modificació i la seva lectura.

Enllaços externs[modifica]