Viquillibres:La taverna/Arxius/2006

Incloure un article de la viquipèdia dinàmicament?[modifica]

(No se si aquesta es la forma correcta de fer una pregunta a la comunitat. Si no és així us prego que la borreu i em digue com fer-ho).

Hi ha cap manera de incloure un article de la Viquipèdia en un viquillibre? Al dir incloure vull dir que sigui dinàmic, reflectint en tot moment els canvis que pugui haver-hi al article; no a base de cut&paste.

Hola. Que jo sàpiga no hi ha manera :( --Vedranell 16:32, 22 des 2005 (UTC)
Pot ser que actualment sí que es pugui? Per exemple amb el codi [[w:ocell|au]] el resultat és au. L'únic detall és que trobo bastant incòmode haver d'escriure cada cop el nom que vols que aparegui, això sembla resolt a la Viquipèdia però segurament encara s'ha d'editar el programari de Viquillibres.--Loquetudigas 12:42, 20 oct 2007 (CEST)Respon[respon]

Som un Wikibooks?[modifica]

Hola, m'agradaria saber, si realment som un WikiBooks (bé, Viquillibres), perquè no surtim als resums de les altres llengues?

Un exemple és la pàgina anglesa de WikiBooks, on no surt la catalana: [1], i en canvi si uqe en surten d'altres com la gallega.

Perquè?

Gràcies.

--Aljullu (UTC)

No ho se exactament, es podria preguntar, però aquest projecte (tot i que es va iniciar ja fa un temps) encara no te les bases ben construïdes, falten articles d'ajudes, templtes, etc. Desconec com està la situació a b:gl: però a la pàgina principal de b:en: posen tots els wikibooks on hi ha més de 100 articles i alguns dels que en tenen menys. Es pot preguntar perquè no hi apareixem però no se exactament a on. Potser a Multilingual coordination o a l'Ambaixada. --Vedranell 17:34, 6 gen 2006 (UTC)


Gràcies per la informació. Ha beure si algú pot fer alguna cosa per solucionar-ho, perquè jo no sé com comunicar-ho i a part no sé gaire anglès. --Aljullu 17:09, 8 gen 2006 (UTC)
Ara mateix hem fico a veure que passa. --Arturo Reina 10:21, 9 gen 2006 (UTC)
No he trobat cap motiu pel qual no apareixem, suposso que només és una qüestió de temps. Tampoc he trobat cap manera de comunicar-ho, així que l'únic que crec que podem fer és continuar fent. --Arturo Reina 13:08, 6 feb 2006 (UTC)
Si, però si volem arribar a 100 viquillibres... quan encara només en portem uns 10 o així...--Aljullu 14:03, 8 feb 2006 (UTC)

Hola e trobat que hi ha un llibre començat de PHP-NUKE i a mi m'interesseria traduïr de la wbooks en castella el que ells tenen com a PHP a seques que hus sembla k n'hi ha prou amb el nuke o amb registro i mi poso [Misto Viqui] De totes maneres mel vai a llegir el seu pk vull aprendre PHP i aixi ja tindriem un altre... o no??? que en penseu

Bé, jo no hi entenc de PHP (jo sóc més de html), però si són coses diferents crec que estaria molt bé que el comencessis, podries fer com jo estic fent amb el d'html, que utilitzo el de castellà com a guia, però que hi afegeixo, modifico, i perfecciono informació, així, el de catalá queda millor que el de castellà, perquè res del que hi havia al del castellà se m'ha passat per alt. (No sé si m'explico).--Aljullu 19:18, 10 gen 2006 (UTC)
Tota ajuda és benvinguda. No cal ni preguntar-ho. Mentre més traduccions tinguem millor. Per cert, estic sorprés de la gran quantitat d'usuaris nous que estan apareixent ultimament. --Arturo Reina 13:08, 12 gen 2006 (UTC)

perque nom/plana[modifica]

Hola. algu hem sabria dir perque fem servir /nom de la plana per organitzar els llibres en comptes de subcategories? no per res però fa temps k soc usuari de la Viqui i hem sona aver llegit per alguna banda que s'estava pensant en eliminar les subpàgines ja que no valen la pena...--Misto 21:03, 11 gen 2006 (UTC)

Les subpàgines fan apareixer al damunt de la plana un enllaç cap a la plana principal. A més és més organitzat (Imagina la quantitat de Llicó 1 o Vocabulari que podrien apareixer com a nom de pàgina)--Arturo Reina 13:12, 12 gen 2006 (UTC)
avera aixo de demunt la pàgina pots fer un template k queda molt millor i mes bonic...

aixo d'organitzat: posaro amb subcategories i posar jo k ser per exemple PHP: lliço 1 i a la categoria PHP k akesta està dins de llenguatge PHP... Conclusió:No hu pillo! XD --Misto 17:37, 12 gen 2006 (UTC)

Tens raó. No ho sé, erem tres o quatre usuaris actius quan vam decidir fer-ho amb sub-pàgines. És només una manera d'unificar criteris. De totes maneres les subpàgines també s'han de categoritzar en subcategories, al menys així ho faig jo. Pensa també que la plantilla navegar necessita les sub pàgines (fixa't a Cinemàtica, per exemple.) --150.214.20.100 12:18, 13 gen 2006 (UTC) Aquest comentari l'he fet jo --Arturo Reina 12:37, 13 gen 2006 (UTC)

D'aquesta manera, amb subpàgines, els llibres queden organitzats tots com a pàgines dependents de la portada del llibre (o pàgina inicial i grairebé sembpre índex). A mi em sembla lògic :). Jo també vaig llegir el que diu en Misto però em penso que han deixat correr la idea perquè les subpàgines es fan servir a moltes edicions i projectes. La forma que proposa en Misto s'organitzar ja l'he vist, també, a altres edicions però trobo que queda pitjor organitzat d'aquesta forma perquè semblen namespaces del programari. Com està ara, també s'organitza amb subcategories automàticament amb la plantilla {{navegació}}. De tota manera si preferiu la forma que proposa, podem intentar adaptar aquesta plantilla. --Vedranell 20:19, 26 gen 2006 (UTC)

Després d'aquesta discussió no em queda clar el format que es fa servir en la viquillibre. Es tracta del mateix format que es proposa pels wikibooks? Es pot consultar a: | Política de nombrado mimosinnet 18:28, 30 maig 2006.

Plantilles[modifica]

Algú sap d'alguna pàgina d'ajuda on expliquin com fer Templates? O si algú m'ho pot explicar... gràcies. --Aljullu 20:28, 12 gen 2006 (UTC)

A la Viqui hi ha moltes ajudes que encara no hem portat a Viquillibres. Aquí hi ha la que busques Ajuda:Plantilla --150.214.20.100 12:18, 13 gen 2006 (UTC) Aquest comentari l'he fet jo --Arturo Reina 12:39, 13 gen 2006 (UTC)
Gràcies ja he fet el meu primer template (copiat del PHP, però bueno): Template:Llenguatge html --Aljullu 08:00, 14 gen 2006 (UTC)

Noves plantilles: Notes a peu de pàgina[modifica]

De la Wikipedia en espanyol he copiat dues plantilles que ens poden ser útils. Servieixen per fer notes a peu de pàgina i són: {{nota}} i {{ref}}. A [2] s'hi pot veure un exemple d'ús. --Vedranell 20:21, 26 gen 2006 (UTC)

La pàgina no existeix. Ja he vist el nou Llibre que fas, ànims! L'únic, que l'hauries de categoritzar.--Aljullu 17:54, 31 gen 2006 (UTC)
Gràcies, igualment. Les categories es posaran de forma automática amb el model {{navegació}} quan ja n'hagi redactat uns quants ;) --Vedranell 15:59, 1 feb 2006 (UTC)

Colaboració del mes[modifica]

He vist que als Wikibooks anglesos (http://en.wikibooks.org/wiki/Main_Page) tenen una "Collaboration of the Month". Perquè no fem al mateix aquí? Potser aixó animaria a que molta gent treballés en el mateixos projectes (com a la Viquipèdia) i tot avançaria més ràpid, no?--Aljullu 14:08, 8 feb 2006 (UTC)

Viquillibres:Estat[modifica]

He creat la pàgina Viquillibres:Estat, us sembla bé?--Aljullu 14:37, 8 feb 2006 (UTC)

Duptes[modifica]

Hola, acabo de pujar compres "on-line", a una part tinc unes gràfiques fetes amb exel, les puc posar? no violarien el copyright de microsoft al ser fetes amb un dels seus programes? --Ganon (avisos de resposta) 22:06, 23 mar 2006 (UTC)

Està molt bé el Viquillibre, és molt complert. Respecte a això d'Excel la veritat és que no ho sé, però per si de cas et recoman-ho que et baixia l'Open Office que et permetrà obrir arxius d'Excel, i llavors si que segur que és lliure, a més amb l'Open Office podràs passar els arxius a .pdf i els podràs posar a descarregar per tothom. Et pots baixar l'Open Office des d'aquí: http://www.softcatala.org/prog126.htm.--Aljullu 20:23, 24 mar 2006 (UTC)

Request[modifica]

Hi, I am user meta:user:Walter. I respectfully request this community to consider my following request; I write a newsletter about what is going on in the Wikimedia projects in all languages. It is my hope that every community, like this one, has some people who read Wikizine. Then I can maybe receive some news from those readers about your project and in the other direction the can inform there community in your own language about the Wikimedia news possibly. I would like to ask this community to include on this page on the top and/or a relevant page a small banner for Wikizine.

If a banner is placed here on the correct page the change that someone here will think about Wikizine and report some local news will increase highly I suspect. Or that people will take a look and read the Wikimedia news. And maybe even share it locally. Here are the banners; meta:Wikizine/banners

My apologies that this is in English and the Wikizine is also in English. But there is not other way to do this. If there are questions please ask it here. I will be watching this page for at least two weeks from now on frequently. Greetings,--Walter 14:21, 26 jul 2006 (UTC)

Trasllats a Viquitexts[modifica]

Hola a tothom. Voldria fer uns comentaris sobre els llibres marcats com per a trasllat a Viquitexts:

  • Psicologia Social de la Comunicació: és un text no publicat (a Viquitexts haurien de ser publicats prèviament, excepte traduccions d'usuaris wiki), obra d'un usuari de wiki (a Viquitexts només apte per a traduccions), i en contínua transformació (a Wikisource en teoria han de romandre íntegres a com foren publicats). Per això crec que van més a Viquillibres que a Viquitexts. En tot cas, potser en un futur es posa en marxa el Wikiversity en català (en espanyol acaba de sortir), i allí encaixaria a la perfecció.

Què n'opineu? Aleator 23:45, 21 nov 2006 (CET)Respon[respon]

Truc pels usuaris de GNU/Linux que hagin de passar PDFs a Viquillibres[modifica]

Per als usuaris que utilitzin GNU/Linux existeix una alicació que (com a mínim a Debian) rep el nom de pdftotext, que em penso que és dins de xpdf-utils i que converteix els PDFs a text amb resultats prou bons :-) --Álvaro M 00:37, 13 des 2006 (CET)Respon[respon]

Wikibooks language portal[modifica]

Hello. I am User:Iamunknown from the English Wikibooks. The outdated main language portal has recently been discussed at the staff lounge. I proposed a possible update at the meta talk page. I invite you to come discuss. — Iamunknown 08:27, 31 des 2006 (CET)Respon[respon]