Vés al contingut

Usuari:Crissanc/Proves

Gos d'Atura Català
Rectorat, Universitat de Lleida.

[1]Shawn Peter Raul Mendes -conegut com a Shawn Mendes- (8 d'agost de 1998, Toronto, Ontàrio, Canadà) és un cantautor canadenc. Amb el seu Shawn Mendes EP i el seu primer single Life of the Party, ha vist l'augment d'èxit comercial com a cantant, compositor i artista de gira. És l'artista més jove a debutar en el top 25 amb una cançó en la llista Billboard Hot 100, amb una edat de 15 anys, 11 mesos i 4 dies.

Mendes es va criar a Pickering, una ciutat de Toronto, Canada. Començà a publicar vídeos cantant (versions) en l'aplicació popular Vine el 2013 i va tenir milions de visites i seguidors en qüestió de mesos, arribant a ser molt conegut pels sis segons d'interpretacions de moltes cançons populars. El mànager d'artistes, Andrew Gertler va descobrir Shawn Mendes al gener del 2014, portant-lo a Island Records, amb qui finalment va signar un contracte i va llançar el seu primer single Life of the Party al juny de 2014.[cal citació]

Abans de la seva signatura, Shawn Mendes va realitzar una gira com a membre del MagCon Tour al costat d'altres joves artistes i sensacions dels mitjans socials: Nash Grier, Cameron Dallas, Jack Johnson, Jack Gilinsky (formant un duet conegut com a Jack&Jack), Matthew Espinosa, Aaron Carpenter, Carter Reynolds, Taylor Caniff. Mendes també va estar en una gira nacional amb Austin Mahone[2] com un acte d'obertura (com Fifth Harmony, The Vamps, i altres) i va llançar el seu EP a principis de juliol, amb un àlbum que va sortir a finals de 2014. Després de diversos singles, Shawn va treure el seu disc debut anomenat Handwritten que en el mercat anglès va sortir el 27 i 28 d'abril. El seu primer àlbum es va estrenar el dia 13 d'abril (2015), amb una versió normal, una deluxe i, més endavant, una revisited. En el seu àlbum Handwritten hi ha dues col·laboracions: Air amb Astrid S. i I Know What You Did Last Summer amb Camila Cabello. Més tard, va treure el seu segon àlbum, Illuminate, el 23 de setembre de 2016[3].

Referències[modifica]

  1. Herbert, Frank. DUNE. nova edició (en castellà). DEBOLSILLO, 4 de març de 2021, p. 784. ISBN 9788466353779. 
  2. «Semana». Camilo y Evaluna esperan su primer hijo y la forma de anunciarlo revoluciona las redes, 14 d'octube 2021, pàg. 1.
  3. «Diccionario panhispánico de dudas» (en castellà). [Consulta: 14 d'octubre 2021].