Tutorial de git/Entorns gràfics

Salta a la navegació Salta a la cerca

Per anar finalitzant el tutorial parlarem dels entorns gràfics amb els que podem interactuar amb el git. En aquest apartat us parlaré sobre els dos entorns gràfics que venen per defecte amb el git que són el gitk i el git-gui.

Existeixen d'altres entorns gràfics. Per exemple si vols fas servir un Mac®, segurament voldràs fer servir el gitX. Per un entorn qt (KDE) podem fer servir el qgit i per un entorn gtk (gnome) podem fer servir el gitg.

Veure la història gràficament[modifica]

El gitk és un entorn gràfic que ens permet veure la història gràficament. Si triem un commit podem veure el seu ID, el seu pare, les diferències que s'han afegit en el commit, podrem veure les etiquetes.

També amb el botó dret a sobre d'un commit podem crear una etiqueta, començar una branca des d'aquest commit, esborrar el repositori fins al commit, etc.

Si tenim una branca seleccionada (sombrejada) i apretem amb el botó dret sobre un altre commit, podrem veure les diferències entre commits, o crear un "patch".

Una manera útil de cridar el gitk és amb el paràmetre --all ja que ens permet veure la història de totes les branques alhora.

La veritat és que és una molt bona eina per fer-se una idea ràpida de com tenim el repositori.

Afegir i fer commits gràficament[modifica]

L'altre entorn gràfic és el git-gui és una entorn que ens permet veure gràficament el que tenim en la nostra àrea de treball i a l'índex, i ens permet afegir de forma interactiva continguts a l'índex. Podem afegir-hi tots els canvis d'un fitxer, trossos de fitxer, o fer-ho per línies.

Això és el que es veu només entrar, però de fet és un entorn molt potent. Ens permet crear branques, mouren's entre branques, reanomenar-les; també ens permet interactuar amb repositoris remots...

La veritat és que és una eina molt completa; val la pena dedicar-hi una mica de temps, te coses molt útils, és qüestió d'explorar i veure quines coses ens agraden i quines preferim fer des de la línia de comandes.