Vés al contingut

Muntatge d'una granota de paper

La granota de paper és una joguina pròpia de la papiroflèxia o Origami, un art provinent del Japó i consistent en el plegament del paper per a obtenir figures. Ens consten instruccions de diverses maneres d'aconseguir aquesta figura; no obstant això, la més comuna és la que s'exposa a continuació. El procediment és un mica complicat i requereix precisió i motivació; i, tal com pauten les regles de la papiroflèxia, el resultat ha de ser una figura d'una sola peça i el paper no pot haver estat trencat o doblegat.

Material[modifica]

Per muntar una granota d'envergadura mitjana, necessitarem un full tipus DIN-A4, com a mínim, per facilitar la realització dels plecs.

Procediment pas a pas[modifica]

1. Primerament començarem amb un full de paper quadrat.

2. Doblegarem les diagonals i també per les dues meitats paral·leles als seus costats.

3. Obrirem el paper i formarem un quadrat sobre un dels quatre quadrats petits obtinguts, la resta de paper la posarem damunt en forma doblegada.

4. Doblegararem una aleta fins al mig de la base i obrirem els seus costats (farem el mateix amb totes les aletes).

5. Un cop obert, obrirem les aletes de dalt cap a baix paral·lel al mig (farem el mateix amb totes les aletes).

6. Obrirem aquestes aletes per dins i les? doblegarem cap a dins recte al centre del paper (farem el mateix amb totes les aletes).

7. Doblegarem l’aleta més llarga com ho hem fet amb les altres. Aquestes seran les cames i els braços de la nostra granota (farem el mateix amb totes les aletes).

8. Girarem a l'esquerra l'aleta superior dreta; i a la dreta, l'aleta esquerra anterior. Així ens trobarem amb les cares de la llengüeta cap a dalt.

9. Aixecarem les puntes dels costats cap a dalt. Sense tocar les altres 2 cares. I les orbrirem tal com ja haurem fet en el punt 4.

10. Amb les cames farem el mateix però de tal manera que estigui més obert que la dels braços.

11.Doblegarem els braços per la meitat però formaran un angle agut (farem el mateix amb les cames).

12. Tornarem a doblegar els peus i les cames formant un angle agut, però doblegant la meitat de la? que havia estat doblegada anteriorment (farem el mateix amb la resta).

13. El toc final és bufar per la part que forma l'anus i d'aquesta manera la granota tindrà volum.

Enllaços externs[modifica]

Viquipèdia A la Viquipèdia hi ha contingut enciclopèdic relatiu a papiroflèxia.