Vés al contingut

Llibre de cuina/Receptes/Rosca amb all

La rosca amb all és un menjar típicament de l'Alcúdia, per això als habitants d'aquest poble se'ls coneix popularment com a "roscans".. S'utilitza un tros de pa del dia anterior, d'uns 10 o 12 centímetres de llarg i uns pocs menys d'ample, que es talla per la meitat, a la llarga, aconseguint a una banda la molla i a l'altra la corfa.

A la part de la molla es fan talls paral·lels i perpendiculars per tal d'aconseguir que es formen quadres. Es posa a torrar a la torradora metàl·lica i es gira quan una de les dues bandes s'ha torrat prou. Ha de quedar cruixent, per la qual cosa es lleva del foc quan està a punt de cremar-se, amb algunes ratlletes ja negres, que li donen el gust a rosca, quedant els quadres ben marcats.

S'agafa un all, es talla per la meitat i es va refregant acuradament la part de la molla torrada. Quan s'ha posat prou d'all -al gust de cadascú- es col·loquen les rosques en un plat i es rega amb un bon raig d'oli d'oliva i un pessic de sal.

A la rosca no cal posar-li mescla, però si volem fer una menja més alimentosa, no li va gens malament uns bons talls d'embotit tradicional d'alguna carnisseria de la nostra confiança.

Es pot acompanyar amb un got de vi, i sol menjar-se per esmorzar o sopar..