Introducció a la robòtica en trenta-una classes/Vint-i-cinquè dia: app per al control manual del braç robòtic

Salta a la navegació Salta a la cerca

Avui hem adaptat l’aplicació del cotxe per controlar el braç robòtic.

A l’aplicació que ja tenim del cotxe, hi ha els botons per a connectar al bluetooth. Per tant, desarem el projecte amb un altre nom (Anem a projects, Save project as...), per tal de conservar el del cotxe, i en aquest nou projecte treurem els botons que no ens calen, deixarem els botons que connecten el bluetooth, i afegirem els que controlaran els quatre servos.

Afegirem quatre Slider, i a cadascun els donarem 100% d’ample (Width), 700 de valor mínim, i 2300 de valor màxim.

Per a ajuda, podem posar una etiqueta (label) acompanyant cada lliscant. Una vegada inserida, té la propietat Text, que és on posarem el texte que volguem.

Arribats a aquest punt, el que hem afegit queda:

Ara, toca fer els blocs per tal que envii les posicions dels lliscants pel bluetooth cap al arduino.Anem a Blocks, cliquem a Slider 1 i arrosseguem When Slider1.PositionChanged. Afegim callbluetoothclient1.sendtext, i donem una lletra diferent per a cadascun dels moviments. Hem posat ‘A’. Després n’afegim un altre que envia getThumbPosition, que és la posició del lliscant. Veureu que hem posat un ’round’ al mig. Això és perquè no envii la part decimal de la posició. Ens ha quedat: