Guia per a la Raspberry Pi/Introducció

Diagrama d'una Raspberry Pi 2 vista des de dalt amb les diferents entrades marcades.

Un Raspberry Pi és un ordinador monoplaca de baix cost (entre 40 i 50 euros) amb una mida semblant a la d'una targeta de crèdit. No té pantalla, teclat, ratolí ni cap altre dispositiu. Tanmateix, disposa de diverses entrades USB que permeten la connexió de dispositius externs.

Si heu decidit comprar un Raspberry Pi però encara no el teniu, et recomanem que abans llegiu aquesta introducció. Si ja teniu el Raspberry Pi, no us preocupeu; podeu llegir la introducció igualment.

Material necessari[modifica]

A més del Raspberry Pi, necessitareu el següent material:

  • Targeta micro SD de 8 GB, si pot ser amb el NOOBS preinstal·lat. No està de menys tenir també un adaptador de micro SD a SD per poder connectar la targeta a un altre ordinador si és necessari. El NOOBS és un auxiliar d'instal·lació de sistemes operatius, recomanat pels usuaris novells. Si no podeu disposar d'una targeta SD amb el NOOBS preintal·lat, el podeu descarregar de la web oficial de Raspberry Pi.
  • Monitor amb entrada HDMI o DVI i el cable corresponent. Si no es té cap monitor amb entrada HDMI, es pot comprar un adaptador d'HDMI a VGA. Tingueu en compte que, tot i que els portàtils més moderns acostumen a tenir entrada HDMI, no podeu fer servir el portàtil com a pantalla per qüestions d'incompatibilitat.


Consell
El fet de no tenir connexio internet provocara que si necessiteu ajuda hàgiu d'obrir un altre ordinador, per això es millor tenir la possibilitat de cercar ajuda des de la mateix Raspberry Pi.

  • Teclat i ratolí: poden ser amb cable o sense.
  • Adaptador de corrent amb micro USB: El raspberry Pi no pot rebre energia de cap altre lloc que no sigui l'entrada micro USB. L'adaptador ha de ser de 5V.

També es recomana, per bé que no és obligatori, tenir els següents complements:

  • Cable Ethernet o USB WiFi: el Raspberry Pi no té WiFi incorporat i necessitareu connexió a Internet si voleu consultar pàgines d'ajuda.
  • Dispositiu d'àudio, ja sigui un altaveu o auriculars amb un connector estàndard de 3,5 mm.
  • Carcassa per protegir la targeta. Es recomana adquirir-ne una per evitar que es malmeti per cops, aigua...

Enllaços d'interès[modifica]