Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Hibiscus sabdariffa (Te de Jamaica)


La rosa de Jamaica, Cànem de Guinea o rosa d'Albisina (Hibiscus sabdariffa L., 1753 del llatí tardà hibiscus, de la forma llatina hibiscum amb significat de "malva del pantà") és un arbust de la família de les Malvàcies típic de climes càlids, present en regions tropicals i subtropicals que té per origen la Xina i el Japó.

Roselle (Hibiscus sabdariffa) 1

Propietats[modifica]

Antimalàric, antidiabètic, per a la hipertensió, baixa la febre, expectorant, antioxidant, mineralitzant, diürètic, calvície, per a la irritació o inflamació de les mucoses gàstriques / intestinals, afrodisíac, ric en vitamina C, energètic, tonificant, digestiu, diürètic i desinfectant.

Contraindicacions[modifica]

Abortiu en grans quantitats, en embaràs s'ha d'abstenir.

Mètode de preparació[modifica]

2-3g de flors per tassa, màxim 2g al dia.

Cultiu[modifica]

Se sembra i es planta a la primavera, quan les nits ja són mes càlides. Es planta cada 50 cm. Al final del cultiu a la tardor apareixen unes flors, són aquestes les més medicinals. Les fulles també es poden menjar i infusionar. Es una planta que necessita calor, s'ha de plantar lo abans possible perquè et doni el màxim de flors. Es planten cada 40 o 60 cm. Al primer gel es mor. És anual.