Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Ginko biloba

El ginkgo és un gènere d'arbres del qual només en queda una espècie. Es classifica a la seva pròpia divisió, les Ginkgophyta, la qual compren els Ginkgoopsida, ordre Ginkgoals, família Ginkgoaceae, gènere Ginkgo i l'única espècie. És un excel·lent exemple de fòssil vivent. És una gimnosperma, cosa que vol dir que té "llavors nues". Durant segles es cregué extingit, però ara se sap que creix a la natura com a mínim a dues petites zones a Zhejiang, província a l'est de la Xina, a la reserva de Tian Mu Shan. Tanmateix, com que en aquesta àrea hi ha hagut activitat humana durant uns mil anys, l'estat dels ginkgos salvatges és del tot incert. Ginkgo en xinès significa albercoc de plata i es creu que el seu nom ve d'una versió llatinitzada de l'ideograma xinès Yin Hsing. Biloba ve del llatí "bi", dos i "loba", lòbul: fulla bilobada.

Ginko biloba, Prague

Propietats[modifica]

Millora TOT el aparell circulatori, millora vista, impotència, Alzheimer, esquizofrènia, depressió, parkinson, esclerosis, síndrome menstrual, menopausa, caiguda del cabell.

Contraindicacions[modifica]

Antiagregants plaquetaris i anticoagulants, regles abundants, embaràs i lactància, interacciona/potència medicaments per a la circulació, ferides sagnants, abans de una cirurgia.

Mètode de preparació[modifica]

Una cullerada de postres de fulla seca per vas, de 1 a 3 vasos al dia, es pot fer una tintura amb la arrel o la fulla.

Cultiu[modifica]

Es sembra o esqueixa a la primavera o estiu. La llavor es pot deixar sota de les mateixes fulles del ginkgo o alguna altra fulla, perquè vagi fermentant, es posen dos dits de fulles i la llavor es colga una mica a la terra. Al cap d’un mes aniran naixent els Ginkgos, durant tres mesos aniran naixent,l’únic que s’ha de fer es regar de tant en tant, s’ha de vigilar de no regar en excés i podrir la llavor. Es planten cada 5-10 metres. S’adapten be en test, però clar creixent molt poquet, de un a dos metres. El ginkgo és molt sensible al enrotllament d’arrels, si el compreu en test heu de desenrotllar la arrel, l’ideal seria sembrar la llavor directament al lloc o fer un trasplant molt ràpid. Es un arbre que aguanta tant el fred com la calor.