Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Ginesta-Retama Negra

És un arbust alt i recte, amb les tiges verdes i molt poques fulles (subafil·le). Té un port d'1 a 3 metres d'alçada amb les tiges cilíndriques i verdes perquè tenen funció clorofíl·lica. Les fulles, petites i escasses, es marceixen molt aviat. Són linears d'1,5 a 2 cm de llargada.

La ginesta floreix de maig a juliol però en certs llocs es troben plantes florides ja al gener i el desembre, escampant una olor molt característica. Les flors són grogues, papilionades, grosses (de 2 a 2,5 cm), molt oloroses i disposades en raïms. Es reprodueix per llavors.

Spartium junceum Colmenar Viejo 2

Mètode de preparació i Propietats[modifica]

Oli de Ginesta, 40 dies al sol i Serena (oli cru d'Oliva), una novena pel matí i una novena per la nit. Ple de ginesta, ple d'oli, tot en ampolla de vidre. Especialment depuratiu per a ronyó, fetge, melsa, sang. Planta que tradicionalment s'ha utilitzat per la bona sort i protecció.

Contraindicacions[modifica]

Alta toxicitat i digitàlics.

Cultiu[modifica]

Se sembra, esqueixa o planta a la primavera o estiu. Planta molt resistent al secà, s'adapta be a tot tipus de climes i terrenys. Es planta cada 80 cm. És perenne.