Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Automedicació

Salta a la navegació Salta a la cerca

Si no teniu experiència ni coneixements en la utilització de plantes medicinals, el millor és consultar a un professional en fitoteràpia. Si esteu medicant-vos amb químics o altres medicaments naturals, hauríeu de preguntar al vostre metge si són compatibles amb els tractaments. Si teniu algun problema de salut no massa greu i no us esteu medicant amb res més, és molt interessant provar el remei natural que mes intuïu que us pugui funcionar; més endavant explicarem la importància de la intuïció. Però sempre us animem a que entengueu el sentit real de la salut, que és la prevenció. Sempre que barregeu plantes heu de tenir un mínim d'experiència.

Un error molt comú és la ingesta descontrolada de moltes plantes medicinals al llarg de l'any. Quan això passa es crea un descontrol a l'organisme. Hi ha moltes barrejes estudiades totalment inofensives. Si vols experimentar amb barrejes noves, hauries de parlar amb algun professional que sàpiga com barrejar els diferents components bioquímics de les plantes o buscar un Kinesioleg, Radiestesista o metge en Bioenergètica. El consell més savi es fer els tractaments complerts; cada planta té el seu temps d'ingesta i no s'ha de superar mai. Però tingues en compte que si no la prens el temps suficient probablement no farà efecte. En medicina natural sempre s’aconsella la desintoxicació de tot l'organisme almenys un cop a l'any. El més interessant és fer un programa d'ingesta de planta controlat. S'acostuma a prendre plantes durant un mes seguit com a mínim per a poder fer una bona neteja o recuperació. Quan decidim començar a depurar l'organisme i cuidar-lo, és l'opció més important que es pugui fer, a part de la decisió de cultivar el amor en totes les relacions. Molta gent vol desintoxicar el organisme ràpidament i es desmoralitzen en veure que les millores són poc notables. En molts casos, durant els primers anys de depuració no hi ha millores aparents, però de mica en mica anireu millorant. Si heu optat per cuidar l'alimentació i per desintoxicar-vos tot l'organisme cada any, necessitareu una mitjana de cinc anys per sentir una millora substancial. Dependrà molt del tipus i estat de l'organisme: hi ha gent que sent les millores ràpidament i altres tarden molts anys, en tots dos casos és interessant perseverar. Es recomana deixar d'ingerir la planta medicinal cada 30 dies, per uns 4 dies, sobretot si la prens tres cops al dia. Hi ha moltes plantes de les que no pots abusar, mireu l'apartat de com prendre-la i el de contraindicacions. Si es senten senyals d’intoxicació s’ha de suspendre la ingesta de planta, a no ser que estigueu prenent plantes depuradores. En aquest cas és una senyal molt bona ja que estan sortint toxines fora. Si no ho sabeu distingir demaneu l’opinió a un professional. Si sabeu o coneixeu algú que sàpiga de Ginecologia, Bioenergètica o Radioestèsia, podeu preguntar si es el tractament que l'organisme accepta, cada persona es diferent. Sempre recomanem que us feu un programa de neteja i cura interior cada any, aconsellat per un professional o que vosaltres mateixos us feu coneixedors d’aquest coneixement.

  • Dosificació: Una de les recomanacions més adequades és començar començar amb la meitat de la dosi recomanada i poc a poc anar pujant fins a la dosi recomanada durant dues setmanes. Així evitem la possibilitat d’intoxicacions, malestars i respectem l'adaptació de la substància a l'organisme.
    • Curiositats: Sabeu que les plantes que creixen espontàniament al costat de casa vostra, són les plantes que necessiteu per curar qualsevol desordre intern o extern que tingueu? A tot arreu del planeta els herbolaris tradicionals parlen d’aquest fet. A casa nostra tenim moltes plantes per netejar els ronyons, el fetge, la sang, i per ajudar a la retenció de líquids, com la dent de Lleo, la Grama, la Cua de Cavall, el Card el Marià, Verdolaga i apareix en abundància Plantatge i Malva per ajudar-nos en les infeccions que tenim. Són exactament les plantes que els membres de la família necessitem per corregir les nostres dolències. Molta gent reconeix que de sobte ha tingut el convenciment de voler prendre una planta i aquesta planta li ha alleugerat la dolència. És molt important recuperar la intuïció interna, aquesta ens guia en tot moment (és la mateixa intuïció que tenen els animals). És com un sisè sentit que segons la ciència actua a través del cervell rèptil que tots tenim a la base del crani. Aquest cervell t'avisa amb una senyal muscular quan hi ha quelcom que necessitem ingerir hi ha una informació important a recordar o hi ha un perill proper. Tant els homes com les dones el tenen, encara que la dona el té mes desenvolupat. És important recordar que les propietats medicinals també estan a la planta fresca, per això animem a la gent a tenir un jardí medicinal davant de casa, perquè és la forma més fàcil d'utilitzar les plantes medicinals i abastir de medecines de forma gratuïta a tot el barri. La Radiònica, les flors de Bach, la homeopatia i les microdosis han demostrat que tot és vibracional. La Radiònica és la ciència que imita la natura a través de les freqüències. És una ciència que les multinacionals estan amagant, perquè se'ls acabaria el negoci de la farmàcia i agroindústria. L'exèrcit ho està utilitzant i qui sap si també ho utilitzen a la societat en general. A tot arreu del planeta he trobat metges que utilitzen plantes per curar a la gent, i aquests afirmen que el que realment cura és el respecte amb el que es cultiva, recull i es consumeix la planta medicinal. Sempre m'han recomanat demanar permís a la planta abans de collir-la, si es fa una ofrena millor; i quan la planta es dóna a algú o es comença a utilitzar, s'han de donar les gràcies i demanar a “déu, mare terra, univers,...” cada un a qui cregui que té la força creadora, s’ha de demanar perquè es faci la seva voluntat i ens ajudi. Si no es fa això diuen que només actua la bioquímica de la planta i estem perdent tot un poder que ens correspon. Amb la nostra experiència, podria afirmar que l'amor que posem al cultiu i assessorament és important.