Guia Ubuntu/Índex Ubuntu Mate edició RASPBERRY Pi/Jocs

Salta a la navegació Salta a la cerca

Breu Introducció[modifica]

Tenint en compte que el Raspberry no té tarja gràfica amb acceleració 3D i tampoc té gaire memòria RAM ja us podreu imaginar que l'experiència amb jocs queda molt limitada.

Els jocs animats d'última generació és evident que no es poden fer correr aquí. Però si que en trobareu alguns de prou entretinguts, com per exemple alguns d'estratègia o simulació que trobareu a la Guia Ubuntu Jocs. O també molts rocs "retro".

https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Ubuntu/%C3%8Dndex_Jocs

Feui una ullada a aquesta guia i, potser, també us animareu a instaŀlar Ubuntu en un ordinador més potent pèr gaudir de més jocs.

Tot seguit us parlarem d'alguns jocs que us poden anar bé amb Raspberri Pi.

Els jocs els podreu instaŀlar amb Sistema - Administació - Software Boutique. Si no hi trobeu algun jocs, llavors us haureu d'instaŀar el Centre de Programari del Ubuntu o el Gestor de Paquets Synaptic, amdos programes dispoibles al Sotware Boutique, al botó que hi diu Més programari (More software)

Minecraft Pi[modifica]

el Minecraft és un conegut joc d'ordinador desenvolupat per l'empresa Mojang. Al Ubuntu MATE inclou una versió gratuïta del joc que, tot i tenir certes limitacions, és l'única versió que inclou una interfície de programació.

Minecraft

0 A.D.[modifica]

0 A.D.

0 A.D. és un joc lliure d’estratègia en temps real que està sent desenvolupat per Wildfire Games. En ell, podreu escollir entre sis civilitzacions històriques (romans, cartaginesos, celtes, grecs, íbers i perses), cadascuna amb les seves característiques pròpies.

El seu nivell gràfic i sonor ja és molt alt. Podeu observar-ho al vídeo següent: http://www.youtube.com/watch?v=DxB67Vp8_mI

FreeCol[modifica]

Freecol és un joc en l'esperit de la civilització que té lloc en un context colonial. Colonitzar un nou món, construir ciutats, el comerç o la lluita amb els nadius i altres civilitzacions europees, el comerç amb el seu país d'origen fins que estigui llest per lluitar per la seva independència!

Freecol

Widelands[modifica]

Widelans és un clon de Settlers II molt ben fet, en molts aspectes supera a l'original.

El jugador ha de crear camins per poder comunicar les diferents parts del campament i als extrems dels camins sempre hi ha d'haver una bandera. Els habitants, les mercaderies i els recursos circulen entre les banderes mitjançant una cadena humana. El jugador pot establir les prioritats del transport, sigui menjar o ferro o matèries primeres, aquest aspecte és vital per definir qui serà el guanyador.

Lincity[modifica]

Tal com diu al Viquipèdia: Lincity és un joc de simulació multiplataforma i gratuït on el jugador ha de controlar i gestionar tots els aspectes socio-econòmics d'una ciutat. Una característica única és l'opció entre dues formes de guanyar, assolir el desenvolupament sostenible, o evacuar a tota la població en una nau espacial. Està alliberat sota la llicència GPL amb el treball artístic sota llicència doble Creative Commons Attribution-Sharealike 2.0 i les fonts DejaVu incloses sota la seva pròpia llicència.

L'enllaç al Viquipèdia a més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Lincity

Neverball[modifica]

Un joc arcade en 3D amb una bola.

Neverputt[modifica]

Un joc de GOLF prou entretingut. Amb les fletxes del teclat esquerra i dreta per dirigir on tirar i amunt avall per augmentar o disminuir la força del tir.

Lincity