Guia Ubuntu/Índex KDE neon/gràfics
Els programes que a continuació comentem els trobareu al menú d'Aplicacions-Gràfics.
Gwenview
[modifica]Aquest és el visor d'imatges del KDE. On podreu veure les vostres fotos amb funcions tal com Pantalla Completa, Rotar, fer un passi de diapositives, etc.
Okular
[modifica]Okular és el visor de documents que hi ve inclòs al KDEneon, que, entre altres formats podreu obrir els PDF.
Krita
[modifica]Krita no ve preinstal·lat, però fàcilment es pot instal·lar amb el Centre de Programari del KDE.
Sigueu creatiu i dibuixeu un treball artístic preciós amb el Krita. Una aplicació de pintura de qualitat professional.
DigiKam
[modifica]El digiKam és una aplicació de KDE per importar, editar i gestionar fotos digitals. És compatible amb tots els formats d'imatge més habituals. Permet organitzar col·leccions d'imatges mitjançant carpetes, per data o amb Tags (etiquetes). Amb els plugins incorporats permet exportar àlbums a 23hq, Facebook, Flickr, Gallery2, Google Earth, SmugMug, Piwigo, Simpleviewer, gravar-los en un CD o crear galeries web.
També pot realitzar edicions simples de les fotos. Fent ús de Kipi (KDE Image Plugin Interface), ofereix la possibilitat d'augmentar les seves funcionalitats.
Edició fotogràfica amb Gimp
[modifica]GIMP és una aplicació per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program), creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL.[1] Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. Forma part del Projecte GNU.
La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment n'existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.
La biblioteca de controls gràfics GTK desenvolupada per a GIMP va ser l'origen de tot un entorn de finestres: Gnome.