Vés al contingut

Guia Ubuntu/Índex FerenOS/Com aconseguir ferenOS

Obtenint el sistema operatiu Feren correcte per a la vostra màquina Comprovar l'arquitectura del sistema per trobar el sistema operatiu Feren correcte

Diferents màquines tenen diferents "arquitectures" (arquitectura del maquinari). Aquestes arquitectures decideixen molt sobre què es pot executar a la màquina i què no. Per tant, el mateix s'aplica per a la versió del sistema operatiu Feren (en anglès Feren OS, Feren Operative System).

Els diferents sistemes operatius tenen diferents maneres de dir-vos quina arquitectura utilitza el vostre sistema. Com a regla general, el maquinari més modern és de 64 bits, però el millor és estar segur abans de desaprofitar una descàrrega ISO descarregant la versió 64-Bit del Feren només perquè la vostra màquina sigui incompatible.

Esbrinar l'arquitectura a Microsoft Windows

Per conèixer l'arquitectura del vostre sistema, endinseu-vos al Panel de control (Sistema de Seguretat i Seguretat “Sistema de control) A partir d’aquí busqueu una etiqueta que digui “Tipus de sistema”.

Si l'etiqueta diu "Sistema operatiu de 64 bits", haureu de descarregar el Feren Sistema operatiu Clàssic 64-Bits.

Si l'etiqueta diu "Sistema operatiu de 32 bits", haureu de descarregar el Sistema operatiu Clàssic 32-Bits.

Esbrinar l'arquitectura a Microsoft Windows 10

Premeu la tecla d'inici de Windows (la de les quatre finestres). Escriviu "Sistema" i premeu a "Informació del Sistema". A la línea "Tipus de Sistema" veureu si és de 32 o 64 bits.

Esbrinar l'arquitectura a Apple macOS

Una regla general és que els llançaments moderns de macOS només són de 64 bits. Sobretot si esteu executant Catalina o més recent, és molt probable que tingueu un maquinari de 64 bits.

Per descomptat, si us voleu asegurar, ho podreu fer fàcilemnt obrint una finestra del Terminal. Executeu "uname -a". Una cadena x86_64 en la sortida d'aquesta ordre significa que esteu en macOS de 64 bits. De la mateixa manera, una cadena i686 en la sortida d'aquest ordre significa que esteu en macOS de 32 bits. Ara ja tindreu clar per triar 32 o 64 bits.

Esbrinar l'arquitectura de Linux

Per comprovar l'arquitectura a Linux, obriu un Terminal i executeu "unam -i".

Si la sortida diu "x86_64", haureu de descarregar la versió de 64 bits i si hi diu algo semblant a i686 doncs 32 bits.

Quina versió de l’OS de Feren és adequada per a mi?

La veritat és que totes les seves versions estan molt bé i funcionen igual de bé. El seu cor Linux fa que sigui un sistema operatiu molt estable i la varietat de programari que sigui molt útil.

Si teniu un sistema de 32 bits, doncs Feren Sistema operatiu Clàssic potser és la millor opció per a vosaltres.

Si pel contrari teniu un sistema de 64 bits, Feren Sistema operatiu és la versió més treballada i polida. És el Feren diríem per defectem el que significa que està garantit per obtenir el màxim manteniment realitzat i que es garanteix que es mantingui més temps del que ho farà el Classic, amb un temps de manteniment indefinit fins que un possible entorn d'escriptori canviï algun temps en el futur. Feren Sistema operatiu Clàssic és l'experiència original de Feren OS amb l'escriptori Cinnamon. És més pesat que feren OS en recursos per defecte, però ha vist més temps de desenvolupament en general i està més estancat amb les actualitzacions que feren OS a causa de la seva maduresa. Us recomanaria Feren Sistema operatiu per als nouvinguts a Feren OS a causa del seu estatus defacto i els seus nivells més alts de polit, però l'elecció sempre és vostra al final.