Vés al contingut

Guia Epsilon Linux/Què té d'especial Epsilon

Què té d'especial Epsilon?

1.Enfocat per als usuaris domèstics.

Epsilon està principalment pensat per a PCs domèstics, ja que la seva creació bé d'un jove adolescent. És per això que inclou bastants jocs i tots els connectors necesaris per poder reproduir qualsevol arxiu multimèida. Epsilon és molt versàtil tant per a usuaris joves com per a usuaris experimentats. Al 2004, quan es va crear l'Ubuntu (s.o. del qual deriva Linux Mint i Epsilon Linux), Mark Shuttleworth va dir: "Microsoft té la majoria del mercat en el nou camp del PC domèstic. Ubuntu està dissenyat per a corregir aquest error".

2. La filosofia i comunitat d'Ubuntu. GNU/Linux és més una filosofia que un simple sistema operatiu. Epsilon no és diferent que Linux.

3. Valors Africans.

Ubuntu adquireix el seu nom d'una paraula africana que ve a dir ser humanitari/generós amb els altres. Epsilon també pretent ser-ho. Quant Mark Shuttleworth va fundar el projecte Ubuntu Linux al 2004, va redactar una declaració de principis, basada en aquest concepte i els principis del programari lliure. Resumint una mica, la idea és que el programari informàtic en general hauria de ser a l'abast de tothom, que s'ha de poder fer servir a qualsevol lloc, compartir o modificar. Especialment, també hauria de ser disponible en qualsevol idioma. Epsilon és gratuït com gairebé la majoria de distribucions GNU/Linux. Les actualitzacions són també gratuïtes.

4. Facilitat d'ús.

Epsilon és més fàcil del que us penseu. El seu entorn de finestres és molt senzill i intuïtiu. En intentar reproduir un arxiu d'àudio comprimit o de vídeo, o de la majoria de formats més populars, si us manca algun connector o plugin, Epsilon instaŀlarà de forma automàtica tot allò que us calgui. L'únic requisit és tenir disponible una connexió a Internet per a poder baixar els arxius necessaris. Un format d'àudio lliure molt popular és l'ogg; podreu cercar a la web fàcilment música per baixar-la lliurement.