Guia Epsilon Linux/Què és Epsilon

Salta a la navegació Salta a la cerca

Epsilon és un sistema operatiu dissenyat per a funcionar en PC i plataformes x86. De fet, és una modificació/adaptació del s.o. Linux Mint 13. O sigui, que qualsevol informació o guia de Linux Mint, també serà informació útil per l'ús de Epsilon Linux. Al mateix temps, Linux Mint és un derivat d'Ubuntu, un dels sistems Linux més popular al món. Trobareu molta informació i ajuda a internet si cerqueu posant Ubuntu.

Un ordinador pot fer servir Epsilon de la mateixa manera com fa servir Microsoft Windows o, fins i tot, pot fer servir els dos. Un ordinador fent servir tant Windows com Linux es coneix amb el nom “dual-boot” (arrencada dual, l'usuari selecciona quin sistema operatiu vol iniciar en encendre l'ordinador). Això també serveix amb Apple Mac OS, BSD, altres distribucions Linux i, en general, amb qualsevol altre sistema operatiu. Un ordinador pot, fins i tot, ser “multi-boot” (arrencada múltiple) i oferir una àmplia selecció de sistemes operatius per arrencar a l'inici.

Epsilon funciona correctament sense la necessitat de tenir altres sistemes operatius, però també cohabita correctament, auto-detecta i es comunica sense problemes amb altres sistemes operatius. Per exemple, si s'instal·la Epsilon en un ordinador que està fent servir Microsoft Windows (XP, Vista o qualsevol altra versió), Epsilon detectarà Windows. Llavors, es configurarà automàticament un sistema dual-boot per a poder seleccionar entre Epsilon i Windows en encendre l'ordinador i, a més, serà possible accedir als arxius de Windows des de Epsilon ; al inrevés de windows, que no és capaç de accedir als arxius de Linux.

Com que Linux és més segur, més estable, més eficient i, actualment, més fàcil de fer servir que Windows, representa una gran alternativa per a usuaris domèstics i per empreses.

El propòsit d'Epsilon és proveir un sistema operatiu d'escriptori per a usuaris domèstics, especialment els joves, amb tot el programari habitual d'un usuari "normal" afegint-hi un bon grapat de jocs. Tots aquests programes es poden fer servir sense cap cost gràcies a que són de llicència gratuïta. Una de les ambicions de qualsevol sistema basat en Linux és esdevenir una alternativa a Microsoft Windows fent més fàcil l'ús de les tecnologies avançades.

L'objectiu no és assemblar-se a Microsoft Windows o a Apple Mac OS, sinó desenvolupar la nostra pròpia idea de l'escriptori ideal. Nosaltres haurem de treballar per treure el millor de les més modernes tecnologies que existeixen per a Linux i fer fàcils de fer servir per a tothom les característiques més avançades.