Vés al contingut

Guia Epsilon Linux/Firefox

El Mozilla Firefox és el navegador web lliure més conegut i utilitzat, tan al Linux com altres sistemes operatius. Per a executar-lo, el trobareu al llençador d'aplicacions que teniu a l'esquerra de la pantalla.

Com a curiositat, fa uns cinc anys, Firefox ja va arribar als mil milions de baixades. En cinc anys, des del firefox 1, només contant les baixades directes, sense tindre en compte les còpies de distribucions o amics.

Aquest presenta moltes característiques.

1. Multi-plataforma, trobareu versions tant per a GNU/Linux com per a Windows o MacOS.

2. Traduït a molts idiomes: castellà, català, basc, etc.

3. Bloqueig inteŀligent de finestres emergents amb publicitat.

4. Disseny més segur i inteŀligent que el d'altres navegadors.

5. Gestor de baixades.

6. Verificació ortogràfica. Si feu clic dret al damunt d'una paraula, en cas que li calgui correcció, obtindreu els suggeriments del corrector. Per triar l'idioma, heu de fer clic a llengües; si en voleu afegir-ne una, heu de fer clic a Afegeix diccionaris ... aleshores anireu al lloc web de Mozilla on tindreu molts idiomes disponibles que només amb un clic els podreu instaŀlar automàticament.


Aquí hi trobareu més informació:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Firefox


La pestanya Adreces d'interès és molt útil. Per afegir-ne una, només cal prémer Adreces d'interès i Afegeix a les adreces d'interès. Per suprimir-ne o endreçar-les, heu d'anar a Adreces d'interès i Mostre totes les adreces d'interès. Des d'aquest mateix menú també podreu importar adreces o fer una còpia de seguretat amb la tecla Importació i còpia de seguretat.

Al menú Edita - Preferències es pot definir quina serà la pàgina d'inici unes quantes coses més. Amb F11 es pot visualitzar a pantalla complerta, hi ha la pestanya historial i moltes coses més.

Si les lletres són massa petites, al igual que molts programes, prement simultàneament les tecles "Ctrl" i "+" aconseguireu engrandir-les.