Vés al contingut

Guia Epsilon Linux/A qui va adreçada

A tota persona que es vulgui iniciar en el sistema operatiu GNU/Linux, fàcilment i ràpidament. Està pensada per a l'usuari més novell (especialment els més joves), per això fa servir aplicacions gràfiques i intuïtives. Amb l'ajut d'aquesta guia, el lector podrà gaudir de tots els beneficis del programari lliure amb l'estabilitat i la potència de GNU/Linux d'una manera senzilla i lliure de virus.


El programari lliure no és un aparador de productes sinó un prestatge de textos. Per accedir a un aparador, calen diners per comprar; en canvi, per accedir a un prestatge, només cal el cervell i la curiositat necessària. Amb Epsilon us estalviareu molts diners.

Aquí oblidareu coses com ara craquejar programes, que a la fi és una manera de renunciar a la vostra llibertat, de contribuir al fet que les eines no lliures siguin les més difoses i, d'aquesta manera, indirectament, contribuir al monopoli del programari privatiu que, encara que no us persegueixi per fer còpies iŀlegals, sí que obliga les institucions públiques, les empreses, els instituts, les universitats, etc. a comprar les llicències. A més, això de piratejar programes o jocs, és un "rollo"!, sovint no funcionen i us fan perdre molt de temps. Heu provat Tremulous? Feu un cop d'ull a l'apartat Jocs d'aquesta guia, i veureu que també hi ha jocs "guais" amb Linux.

Proveu Linux que us agradarà. Ara bé, també pregunteu si no sabeu el què remeneu. La informació d'aquesta guia es distribueix sense cap mena de garantia. Encara que tot el que aquí hem escrit ho hem comprovat personalment, no podem respondre de la possible pèrdua de dades o de cap dany provocat per l'ús del programari de què tracta aquesta guia. Sempre és recomanable fer còpies de seguretat de les dades importants que tingueu a l'ordinador abans de fer res del que s'ha escrit aquí.

Conclusió

Encara hi ha moltes coses per aprendre sobre Ubuntu i també sobre Linux en general, aquesta guia només és una visió general des del punt de vista d'Ubuntu i, després d'haver llegit aquesta guia, hauríeu de tenir un millor coneixement d'Ubuntu i Linux. Però, Linux, en general és molt més, és una filosofia, una manera d'entendre la informàtica i el comportament humà. Compartir, ajudar, ser generós, algunes de les habituals paraules a la comunitat del programari lliure.

On anar ara? Aprendreu a fer servir el terminal? Provareu altres escriptoris (KDE, XFE, LXDE, etc.)? Això és decisió vostra. Recordeu, Linux és diversió i la gent està aquí per ajudar. Preneu-vos el vostre temps i aprengueu una mica cada dia. Sempre hi ha alguna cosa nova, no importa quant en sapigueu ja.

Gaudiu de Linux i gràcies per haver escollit Ubuntu. La comunitat d'usuaris Ubuntu.cat us dóna la benvinguda! http://ubuntu.cat