Vés al contingut

Fediverse/Orgull de veïnes

Orgull de veïnes[modifica]

Entre les veïnes de l’Univers Federat, trobem iniciatives diverses que tenen en comú principis d’autogestió estructural, acció comunitària, sobirania tecnològica i ètica digital.

En nombrem algunes de moltes i aprofitem per donar-els-hi les gràcies per tota la feina que fan d’informar, divulgar, traduir, formar, donar suport tècnic, etc. És un orgull pertànyer a una xarxa de xarxes on participen usuàries com:


Drets Digitals

Altaveu català de tecnologies lliures: una plataforma on trobarem, traduïts al català, textos que “defensen una xarxa oberta, lliure i descentralitzada, on es respectin els nostres drets digitals i les nostres llibertats civils”. El seu eslògan és “Els drets digitals són drets humans”.

Usuària a la FEDIVERSE: @dretsdigitals@mastodon.social


Surt del cercle

“Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.” Participa molt activament a la Confederac.io.

Usuària a la FEDIVERSE: @surtdelcercle@mastodont.cat


Komun

“Cooperativa autónoma al servicio del común”. Assessoren altres cooperatives sobre tecnologies lliures i participen de projectes d’economia alternativa com el Faircoin. El seu eslògan és “Herramientas para seres socialmente iguales, humanamente diferentes y totalmente libres.”

Usuària a la FEDIVERSE: @komun@hostux.social


Autodefensa Informática

Programa de la ràdio lliure Radio Almaina (Granada) dedicat a les tecnologies digitals i la cultura lliure. És un programa molt complet on no falta l’humor i la bona música: amb entrevistes, secció de “patente estúpida del mes”, i un “teatrillo” imperdible.

Usuària a la FEDIVERSE: @ai@gnusocial.net


IngoberLab

Inspiradora comissió tecnològica del CSO La Ingobernable (Madrid) on fan una pila d’activitats, presentacions i cursets relacionats amb la sobirania tecnològica per apoderar les veïnes. Va acollir el Hackmeeting 2017.

Usuària a la FEDIVERSE: @ingoberlab@gnusocial.net


El Binario

Col·lectiu que, a més de divulgar tecnologies lliures, presta alguns serveis com pads col·laboratius i llistes de correu. Entre altres, organitzen cinefòrums i tallers de videojocs; dinamitzen l’espai feminista “zorras binarias”; i animen i ajuden en l’ús de la terminal als seus “Domingos negros”.

Usuària a la FEDIVERSE: @elbinario@gnusocial.net


Framasoft

“Associació d’educació popular, un grup d’amics i amigues que creuen que un món digital emancipador és possible”. Iniciativa francesa que crea i ofereix desenes d’alternatives lliures als serveis privatius. En el marc de la seva campanya “Contributopia”, han donat suport al creador de Peertube i, han recaptat més del doble del que havien demanat per desenvolupar l’eina.

Usuària a la FEDIVERSE: @Framasoft@framapiaf.org


FSFe

“La Fundació del Programari Lliure a Europa (Free Software Foundation Europe), és una organització benèfica que faculta als usuaris per controlar la tecnologia. El programari està molt involucrat en tots els aspectes de les nostres vides; i és important que aquesta tecnologia ens aporedi enlloc de restringir-nos. El Programari Lliure otorga a tothom el dret d’usar, entendre, adaptar i compartir programari. Aquests drets ajuden a recolzar altres llibertats fonamentals com la llibertat d’expressió, de premsa i la privacitat.”

Usuària a la FEDIVERSE: @fsfe@mastodon.social