Vés al contingut

Fediverse/A cada barri, un bastió

A cada barri, un bastió[modifica]

Des del Lleialtec, comissió tecnològica de la Lleialtat Santsenca, volem impulsar l’ús de xarxes socials lliures i ètiques als espais culturals, cooperativistes i d’acció comunitària. Pensem que, a cada ciutat del món, hi hauria d’haver, com a mínim, un node federat per barri. I és per això que hem creat un node de Pleroma, una de les moltes xarxes existents a la federació (així com Mastodon, GNUsocial, etc.).

El node de la Lleialtat es diu Santsenques i neix amb la intenció de fer visibles les xarxes socials lliures dins l’ecosistema de la CELS, la Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca, i del barri de Sants de Barcelona. El nostre desig és que totes les persones i iniciatives vinculades a CELS participin de l’univers federat des d’un compte al node Santsenques.

Més enllà de la Lleialtat, però, també volem convidar al nostre node a totes aquelles persones i col·lectius del barri que, tot i no formar part de la CELS, compateixen els seus principals eixos: cooperativisme, acció veïnal i cultures populars.

El nostre node, doncs, vol ser un node limitat a un espai geogràfic per tal de generar afinitats entre persones que participen al barri de Sants i enfortir el teixit social digital amb eines lliures i ètiques. Igualment, però, un cop participem d’un node, podem seguir i comunicar-nos amb qualsevol usuària, persona o bot, que tingui un compte a qualsevol node de qualsevol xarxa federada, i que són les anomenades “usuàries remotes”.