Discussió:Història de l'art català/Junta de Museus (1907-2020)

Salta a la navegació Salta a la cerca

Algunes coses[modifica]

Hola.

He estat mirant la feina que porteu feta. I he vist algunes coses:

- Al llibre sobre la política d'adquisicions de la Junta de Museus no està ben citat. L'autor no és Josep Maria Trill. Mireu-ho bé perquè l'autor (autora, en aquest cas, és un altra).

- A l'apartat Antecedents, no expliqueu com apareix i es crea l'organisme. Heu redactat dos paràgrafs i tot, seguit, ja parleu del redreçament de la "Junta de Museus" el 1906. En aquella data, la Junta no existia amb aquesta denominació. Altrament, no esmenteu res de la Junta Municipal de Museus i Belles Arts, que és l'origen de tot plegat. Heu de refer completament aquest apartat.

- No he vist quins són els objectius i missions de la Junta de Museus, específicament detallats.

- Tampoc he vist quines són les motivacions de la política d'adquisicions.

- Manca explicar el funcionament, organització, estructura, etc.

Això és el que se m'acut després d'aquesta primera revisió. Salutacions

Coses a corregir[modifica]

Hola.

Ja he vist que heu modificat algunes qüestions després dels meus comentaris. Ha millorat bastant. Tot i això, caldria introduir més modificacions:

- Dins del text no hi ha cap hipervincle a personatges, intitucions, fets, etc. que tenen entrada pròpia a la Viquipèdia.

- A l'apartat sobre la Junta i la Mancomunitat, cal suprimir la primera frase: "En aquest apartat ens centrarem amb dues figures cabdals en la història de la Junta: Josep Puig i Cadafalch i Joaquim Folch i Torres", ja que no s'ajusta a la realitat del que s'explica després.

- No heu posat cap fotografia per il·lustrar.

- El darrer paràgraf de l'apartat "La Junta de Museus durant la dictadura de Primo de Rivera" hauria de passar a l'apartat següent.

- L'apartat de la Junta durant la Guerra Civil espanyola, és més un resum general del que va succeir amb el patrimoni en temps d'aquell conflicte, que no pas una explicació del paper de la Junta en tot plegat.

- A l'apartat "La Junta de Museus i el franquisme", no hi veig que té a veure l'activitat de la Junta amb la fundació de museus com elPicasso, Marès, etc. Ho heu tret del text de Mascarell, però ell no cita la fundació d'aquests museus com quelcom a veure directament amb al qüestió, sino com a fets conjunturals o de context.

- A la bibliografia del final, el nom de l'autora del llibre La política d'adquisicions de la Junta de Museus continua estant malament.

Salutacions