Compres "on-line"/Nocions prèvies

En els últims anys el creixement de la tecnologia ha generat grans progressos en tots els àmbits. Les comunicacions han estat les de major desenvolupament, especialment el desenvolupament d'Internet.

Internet influeix en les nostres vides i en els nostres costums, en la forma de cercar informació, d'entretenir-nos, de comunicar-nos i per descomptat ha fet que apareguin noves formes de comprar i vendre béns i seveis de tota mena.

Aquests canvis comporten grans beneficis, no només per als usuaris sinó que també per a les empreses que han trobat grans oportunitats en els desenvolupaments de les comunicacions. Aquestes tecnologies estan a l'abast tant de les grans empreses com de les petites. Qualsevol d'aquests avenços pot estar a l'abast d'altres empreses o clients potencials dispersos al voltant del món.

D'aquesta manera, s'han desenvolupat un gran nombre d'operacions comercials. Però així com creixen els beneficis, aquesta nova realitat presenta un desafiament per a les autoritats fiscals, ja que és difícil crear un sistema legal-impositiu adequat als nou tipus de comerç.

El comerç electrònic va creixent cada dia, ja que és una forma còmoda i ràpida d'adquirir el que necessitem sense moure'ns de casa, encara que creix poc a poc a causa de la inseguretat social en aquest mètode.